Ξυπνάς το πρωί, κοιτάς το ξυπνητήρι και τι καιρό κάνει, ακούς λίγη μουσική, ετοιμάζεσαι και ξεκινάς. Μιλάς με τους πρώτους ανθρώπους, ενημερώνεσαι, μοιράζεσαι εικόνες, ψάχνεις. Μια μέρα, όλα αυτά θα αποτελούν λειτουργίες που θα διευκολύνονται από τα «μαγικά γυαλιά» της Google που θα «επαυξάνουν» την πραγματικότητα. Δείτε σε ένα εντυπωσιακό βίντεο μια ματιά στο μέλλον, ως τροφή για προβληματισμό.

Έναν διαφορετικό τρόπο να δούμε την μέρα μας οραματίζεται η Google με το Project Glass. Χωρίς να υπόσχεται ότι θα γίνει πραγματικότητα, επιχειρεί να μας δείξει πως θα μπορούσε να επαυξήσει ό,τι βλέπουμε, κάνουμε και ακούμε με λειτουργίες που ενεργοποιούνται αυτόματα ή κατ’απαίτηση.
{{{related}}}
Η τεχνολογία ονομάζεται Augmented Reality και στα ελληνικά, συνήθως, αποδίδεται ως «επαυξημένη πραγματικότητα», αφού προσδίδει σε αυτήν πληροφορία που αντλείται πολλαπλώς και κυρίως από το Διαδίκτυο ή συναφείς υπηρεσίες και app και ενεργοποιεί λογικές και αυτονόητες λειτουργίες.

Έτσι για παράδειγμα, στο βίντεο θα δείτε έναν άνθρωπο να λαμβάνει αυτόματα οδηγίες για να κατευθυνθεί με τα πόδια στον προορισμό, που επέλεξε με τη φωνή του, όταν βρεθεί μπροστά σε έναν κλειστό σταθμό του μετρό. Ομοίως, όταν λαμβάνει μια κλήση, η συνομιλία εκκινείται με βίντεο και ο χρήστης μοιράζεται με το συνομιλητή τη θέα από ένα ψηλό κτίριο χάρη στην ενσωματωμένη κάμερα στα γυαλιά του. Ή, καθώς βλέπει τοιχοκολλημένη μια αφίσα για μια συναυλία αγοράζει αυτομάτως εισιτήρια διαδικτυακώς.

Δείτε το κατατοπιστικό βίντεο της Google για την «επαυξημένη πραγματικότητα» του αύριο. Σημειώστε ότι δεν επιδεικνύει τεχνολογία που έχει υλοποιηθεί ήδη από την Google. Αποτελεί ένα βίντεο του οράματος της ομάδας του Google που ξεκίνησε το εντυπωσιακό σίγουρα πρότζεκτ.

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr