Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο smartphone της Panasonic τον Απρίλιο του 2012 στην Ευρώπη

Το πρώτο smartphone της Panasonic τον Απρίλιο του 2012 στην Ευρώπη

Τον Απρίλιο του 2012 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το Panasonic Eluga, το smartphone με το οποίο εισέρχεται η Panasonic στην, πολυπληθή ήδη, αρένα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων με Android. Το αδιάβροχο Panasonic ELUGA θα φέρει τσιπ διπύρηνο από την TI, οθόνη OLED qHD 4,3 ιντσών, με τσιπ NFC και DLNA, με βάρος μόλις 103 γραμμάρια και πάχος μόλις 7,3 χιλιοστά.

Τον Απρίλιο του 2012 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το Panasonic Eluga, το smartphone με το οποίο εισέρχεται η Panasonic στην, πολυπληθή ήδη, αρένα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων με Android. Το αδιάβροχο Panasonic ELUGA θα φέρει τσιπ διπύρηνο από την TI, οθόνη OLED qHD 4,3 ιντσών, με τσιπ NFC και DLNA, με βάρος μόλις 103 γραμμάρια και πάχος μόλις 7,3 χιλιοστά.

Το όνομά του προκύπτει από τις λέξεις «ΕLegant User-oriented GAteway».

Όπως δημοσιεύεται στην νέα ενότητα του panasonic.eu, στη διεύθυνση smartphones.panasonic.eu, το Panasonic ELUGA θα βασίζεται σε διπύρηνο επεξεργαστή 1GHz της Texas Instruments, θα έχει 1GB μνήμη RAM, 8GB εσωτερική μνήμη και θα λειτουργεί με κάρτα microSIM. Θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και ασημί χρώμα και θα τρέχει την έκδοση 2.3.5 του Android (Gingerbread) με προγραμματισμένη αναβάθμιση σε Android 4.0 το καλοκαίρι του 2012.

Επίσης, στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αναφέρονται κάμερα 8Mpixel με ψηφιακό ζουμ, σταθεροποιητή εικόνας, και δυνατότητα λήψης βίντεο με κωδικοποίηση H.263, H.264 και MPEG-4. Το ELUGA θα έχει αισθητήρες φωτός, GPS, επιταχυνσιόμετρο και βαρύτητας. Σε ό,τι αφορά στην συνδεσιμότητα και την δικτύωση, το Panasonic ELUGA θα υποστηρίζει τα ταχύτερα δίκτυα HSPA+ 21Mbps, το Bluetooth 2.1+EDR, Wi-Fi (ανάμεσά τους και το 802.11n), θα συνδέεται ασύρματα με τηλεοράσεις ή συσκευές που υποστηρίζουν την ασύρματη δικτύωση μέσω DLNA και θα φέρει τσιπ δικτύωσης εξαιρετικά μικρής εμβέλειας NFC (το οποίο υποστηρίζεται στο Android 4.0).

Η οθόνη αφής 4,3 ιντσών (10,9 εκατοστά) αποδίδει 16 εκατομμύρια χρώματα και είναι τεχνολογίας capacitive qHD (960×540 pixel). Οι διαστάσεις του Panasonic ELUGA είναι 62 x 123 x 7,8 χιλιοστά.

To ELUGA θα επιτρέπει το λεγόμενο Swipe and Share, με το οποίο ο χρήστης θα «πετάει» ασύρματα φωτογραφίες από το τηλέφωνο σε μια τηλεόραση ή μια υπηρεσία φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων στο λεγόμενο cloud ή θα στέλνει ζωντανά -με τεχνολογία ροής, streaming- ταινίες από το τηλέφωνο σε μια τηλεόραση (εδώ θα χρειαστούν περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την υποστήριξη των λειτουργιών αυτών σε όλες τις τηλεοράσεις ανεξαρτήτως κατασκευαστή).

Το app VieraRemote θα επιτρέπει τη χρήση του ELUGA ως τηλεκοντρόλ για άλλες ηλεκτρονικές συσκευές (αναφέρονται οι τηλεοράσεις και τα προϊόντα AV της Panasonic, VIERA TV, DIGA Blu-ray player και recorder, συστήματα home cinema ή ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές).

Η Panasonic τονίζει με έμφαση ότι έχει αξιοποιήσει όλο τον διαθέσιμο χώρο μπροστά, ελαχιστοποιώντας το πλάτος του πλαισίου και διατηρώντας υψηλά την πυκνότητα των εικονοστοιχείων για να κατορθώσει να προσφέρει την «απολύτως εξαιρετική ποιότητα εικόνας» (αναφέρει ότι το λεγόμενο display area ratio 66% είναι το υψηλότερο στην αγορά των smartphone με Android).

Εντυπωσιακό είναι ότι το Panasonic ELUGA είναι αδιάβροχο και προστατευμένο από τη σκόνη. Είναι εντυπωσιακό καθώς είναι εξαιρετικά συνηθισμένο να καταστρέφονται όταν πέφτουν στο νερό (και μάλιστα συνήθως πέφτουν στην τουαλέτα και έπειτα, επιχειρείται να αναβιώσουν μέσα σε βάζα με ρύζι). Αφετέρου, το Panasonic ELUGA δεν έπαθε τίποτα όντας επί μισή ώρα σε 1 μέτρο νερό, όπως αποδεικνύει η πιστοποίηση IP57 που φέρει. Αντέχει επίσης δίπλα ή μέσα στη σκόνη επί οκτώ ώρες.

Η Panasonic έχει επίσης ενσωματώσει στο Panasonic ELUGA εφαρμογές που αξιοποιούν το τσιπ NFC, την τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης σε εξαιρετικά μικρές αποστάσεις που επιτρέπουν την ανέπαφη ανταλλαγή δεδομένων. Η Panasonic αναφέρει ότι οι χρήστες του Panasonic ELUGA θα μπορούν να ανταλλάξουν επαφές, παραπομπές, φωτογραφίες, οδηγίες πλοήγησης και app με άλλα τηλέφωνα που έχουν επίσης NFC και βασίζονται στο Android.

Το ELUGA έχει ενσωματωμένη μπαταρία 1.150mAh και η εταιρεία δίνει χρόνο αναμονής 300 ώρες και ομιλίας 240 ώρες. Η συσκευή τίθεται στο λεγόμενο Eco Mode και εξοικονομεί ενέργεια όταν το επίπεδο της διαθέσιμης ενέργειας μειωθεί κάτω από ένα όριο. Αυτό το επιτυγχάνει απενεργοποιώντας κάποιες λειτουργίες, κλείνοντας εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο και δεν χρησιμοποιούνται, και ελαχιστοποιεί την χρήση του επεξεργαστή.

Η μόνη αναφορά που έχει γίνει επισήμως για την τιμή διάθεσης του Panasonic ELUGA είναι στη δήλωση του Toshiya Matsumura, General Manager, Head of Mobile Communications, Panasonic System Communications Europe, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι, παρά το γεγονός ότι δεν έχει προηγούμενο η αύξηση που σημειώνεται στον αριθμό των smartphone που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, η Panasonic θεωρεί ότι κανείς δεν έχει κατορθώσει να συνδυάσει επαρκώς το στυλ, τη λειτουργικότητα, την φόρμα, και την καλύτερη τεχνολογία σε ένα πακέτο, σε ανταγωνιστική τιμή. Η βρετανική Telegraph αναφέρει ότι θα πωλείται αντί 400 περίπου λιρών (ήτοι γύρω στα 500 ευρώ).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024