Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
OS X Mountain Lion στα τέλη του καλοκαιριού του 2012

OS X Mountain Lion στα τέλη του καλοκαιριού του 2012

Η Apple διέθεσε την Developer Preview του OS X Mountain Lion, την ένατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των υπολογιστών Mac. Με το Mountain Lion η Apple εισάγει στον κόσμο των Mac χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούν ήδη οι χρήστες iPad. H τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Mountain Lion θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το Mac App Store στα τέλη του καλοκαριού του 2012.

Η Apple διέθεσε την Developer Preview του OS X Mountain Lion, την ένατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των υπολογιστών Mac. Με το Mountain Lion η Apple εισάγει στον κόσμο των Mac χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούν ήδη οι χρήστες iPad. H τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Mountain Lion θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το Mac App Store στα τέλη του καλοκαριού του 2012.

Μια από τις προσθήκες στην έκδοση που θα διαδεχτεί το Lion είναι τα λεγόμενα Messages, η εφαρμογή που θα αντικαταστήσει το iChat στους Mac και θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν απεριόριστο αριθμό μηνυμάτων, φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και βίντεο απευθείας από υπολογιστές Mac σε άλλους Mac ή οποιαδήποτε συσκευή φέρει το λειτουργικό iOS. Το app Messages θα συνεχίσει να υποστηρίζει την επικοινωνία μέσω των υπηρεσιών AIM, Jabber, Yahoo! Messenger και Google Talk. Μάλιστα, οι χρήστες Mac μπορούν ήδη από τις 16 Φεβρουαρίου 2012 να κατεβάσουν την έκδοση beta του Messages από το apple.com (η τελική έκδοση θα είναι διαθέσιμη με τη διάθεση του Mountain Lion).

Στο Mountain Lion προστίθενται επίσης οι υπηρεσίες υπενθυμίσεων και σημειώσεων, Notifications και Notes, με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί και να έχει διαθέσιμες όλες τις προγραμματισμένες εργασίες τους ανεξαρτήτως συσκευής Apple.

Το Game Center θα αποτελεί το κέντρο από το οποίο ο χρήστες θα μπορεί να βρίσκει νέα παιχνίδια, να συμμετέχει live σε ομαδικά παιχνίδια είτε παίζει σε Mac, iPhone, iPad ή iPod touch.

Διαφορετική θα είναι ακόμα στο Mountain Lion η προβολή των ειδοποιήσεων και το Notification Center θα παρέχει πρόσβαση σε alert για νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Mail), για ραντεβού (Ημερολόγιο), υπενθυμίσεις αλλά και ενημερώσεις συστήματος και app τρίτων.

To Share Sheets θα αναλαμβάνει να κάνει εφικτό το μοίρασμα παραπομπών στο Διαδίκτυο, φωτογραφιών και βίντεο όχι μόνο από app της Apple, αλλά και τρίτων προγραμματιστών.

Ομοίως, το λειτουργικό σύστημα θα υποστηρίζει εγγενώς το Twitter, έτσι ώστε ο χρήστης να εισάγει τα στοιχεία εισόδου του στην υπηρεσία μια φορά και να μπορεί να κάνει tweet και να χρησιμοποιεί γενικώς την υπηρεσία από τον browser Safari, το Quick Look, το Photo Booth, το Preview και app τρίτων χωρίς να χρειαστεί να εισάγει εκ νέου τα στοιχεία του σε κάθε μια από τις εφαρμογές αυτές.

Επίσης, με το AirPlay Mirroring οι χρήστες υπολογιστών με Mountain Lion θα μπορούν να στέλνουν με ασφαλή σύνδεση βίντεο 720p με τεχνολογίας ροής σε τηλεόραση HDTV στην οποία συνδέεται το Apple TV.

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr

  • Το βιντεοκλάμπ της Apple στο σαλόνι σας
    Από τα μέσα Δεκέμβρη 2012, η Apple TV βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων προϊόντων της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο αντί 125 ευρώ. Το νεότερο μοντέλο δεν έχει σκληρό δίσκο και συνδέεται αυτόνομα στο Ίντερνετ για να λειτουργήσει ως υπηρεσία ενοικίασης ταινιών που ρέουν από το Διαδίκτυο.

Στην ένατη έκδοση του λειτουργικού για Mac προστίθεται επίσης η υποστήριξη των υπηρεσιών της Apple στο cloud, το λεγόμενο iCloud, μια υπηρεσία που χρησιμοποιούν ήδη 100 εκατομμύρια χρήστες, αναφέρει η Apple. Με το ίδιο Apple ID, το Mountain Lion θα αναλαμβάνει να ρυθμίσει αυτόματα επαφές, λογαριασμό e-mail, ημερολόγιο, FaceTime και την υπηρεσία Find My Mac.

Εκτός από τις λειτουργίες αυτές, το Mountain Lion εισάγει τα λεγόμενα iCloud Documents με την οποία το λειτουργικό σύστημα συγχρονίζει τα έγγραφα του χρήστη ώστε να είναι διαθέσιμα ενημερωμένα με όλες τις αλλαγές που έχουν υποστεί σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές Apple του ίδιου χρήστη.

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr

Τέλος, η Apple ανακοίνωσε το Gatekeeper, ένα «επαναστατικό» όπως το χαρακτηρίζει χαρακτηριστικό ασφάλειας που δίνει στο χρήστη την επιλογή να ελέγχει ποια app μπορούν να κατέβουν και να εγκατασταθούν στον Mac του. Όπως συμβαίνει σήμερα, οι χρήστες Mac με Mountain Lion θα συνεχίσουν να έχουν την ελευθερία να εγκαθιστούν app ανεξαρτήτως πηγής. Ωστόσο, ενεργοποιημένη εκ των προτέρων θα είναι η επιλογή να εγκαθίσταται app μόνο από το επίσημο Mac App Store και από developer που έχουν ένα μοναδικό αναγνωριστικό που τους αποδίδει η Apple. Η Apple εγγυάται την μέγιστη ασφάλεια όταν ο χρήστης επιλέγει να επιτρέπει την λήψη και εγκατάσταση app μόνο από το Mac App Store.

Με αφορμή τη διάθεση της Developer Preview του Mountain Lion, ο Φίλιπ Σίλερ, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Apple διεθνώς, δήλωσε ότι ότι οι Mac υιοθετούνται ταχύτερα από τα PC επί 23 συνεχή τρίμηνα, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Mountain Lion θα επιταχύνει ακόμα την επέλασή του.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024