Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τρεις μαθητές λυκείου αποδίδεται η κυβερνοεπίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε τρεις μαθητές λυκείου αποδίδεται η κυβερνοεπίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ένας 18χρονος  που συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου, καθώς και δύο ακόμα Έλληνες μαθητές λυκείου, 16 και 17 ετών, κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συμμετοχή στην παραποίηση του δικτυακού τόπου του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης στις 2 Φεβρουαρίου.

Ένας 18χρονος που συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου, καθώς και δύο ακόμα Έλληνες μαθητές λυκείου, 16 και 17 ετών, κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συμμετοχή στην παραποίηση του δικτυακού τόπου του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης στις 2 Φεβρουαρίου.

Οι τρεις χάκερ φέρονται να ανήκουν στην ομάδα Greek Hacking Scene (GHS) και να δήλωναν μέλη της ευρύτερης, διεθνούς οργάνωσης Anonymous.

«Η δικαιοσύνη έρχεται» έγραψαν στα αγγλικά οι εισβολείς στην πρώτη σελίδα του site, ενώ ανέβασαν και βιντεοσκοπημένο μήνυμα, επίσης σε άπταιστα αγγλικά, στο οποίο ανέφεραν: «Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει ολοκληρωτικά. Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η Δημοκρατία».

Οι τρεις μαθητές κατηγορούνται τώρα για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα, σύμφωνα με το άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα.

Στη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων κατασχέθηκαν τρεις φορητοί υπολογιστές και 12 σκληροί δίσκοι.

Η αστυνομία συνεχίζει τώρα τις έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων μελών της ομάδας

Καμία αναφορά σε άλλους στόχους

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι, σύμφωνα με διαδικτυακές αναρτήσεις τους, οι εν λόγω κατηγορούμενοι «έχουν διαπράξει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις». Οι στόχοι, όμως, δεν κατονομάζονται.

Το βράδυ της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου, λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο μνημόνιο, οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι είχαν θέσει εκτός λειτουργίας τους δικτυακούς τόπους της ΕΛΑΣ, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Έλληνα πρωθυπουργού και της Βουλής των Ελλήνων.

Οι δικτυακοί αυτοί τόποι όντως δεν ήταν προσβάσιμοι εκείνη την ώρα. Το ίδιο συνέβη λίγο αργότερα και στους δικτυακούς τόπους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του υπουργείου Οικονομικών και του Ευάγγελου Βενιζέλου, χωρίς όμως να είναι σαφές αν αυτό σχετιζόταν με τους Anonymous.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024