«Σταθμό στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών», χαρακτηρίζει το 2012 η Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Μεταξύ άλλων, φέτος αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης κεραιών. Υπό το νέο αυτό καθεστώς, η ΕΕΤΤ αναδεικνύεται σε κεντρικό πυλώνα στήριξης της «διαδικασίας μιας στάσης» (one-stop shop), με σκοπό να διευκολύνει σημαντικά τη χορήγηση των αδειών από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες.  

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου ότι η ταχύτερη αδειοδότηση για την εγκατάσταση κεραισυστημάτων και την ανάπτυξη ασύρματων δικτύων, σύμφωνα με το νέο νόμο, θα μειώσει τον απαιτούμενο χρόνο από 2,5 χρόνια σε μερικούς μήνες.

Για την εφαρμογή του Νόμου, που καθιστά την ΕΕΤΤ κεντρικό πυλώνα της μονοαπευθυντικής (one-stop) διαδικασίας, η ΕΕΤΤ υλοποιεί το Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (ΣΗΛΥΑ), και «συντελούμε στην καταπολέμηση των  γραφειοκρατικών διαδικασιών αδειοδότησης κεραιοσυστημάτων (περιφέρειες, τοπικοί φορείς, αρχαιολογική υπηρεσία κλπ)».

Εκτός από την ταχύτερη αδειοδότηση, η ΕΕΤΤ δηλώνει ότι προχωρά σε μελέτη αποτίμησης της αξίας του φάσματος LMDS-WiMax και προετοιμασία της δημόσιας διαβούλευσης για τη χορήγηση αδειών LMDS- WiMAX που λήγουν το 2015.

Η τεχνολογία WiMAX προσφέρει τη δυνατότητα παροχής ασύρματης ευρυζωνικότητας, την πρόσβαση δηλαδή σε ευρυζωνικές υπηρεσίες χωρίς να απαιτούνται ενσύρματα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα πρόσβασης.

Επίσης, το 2012 θα προχωρήσει σε δημοπρασία των εμπορικά ελκυστικών ονομάτων χώρου με λέξεις-κλειδιά στο διαδίκτυο.

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο