Στην έκδοση Skype 5.8 για Windows προστέθηκε η δυνατότητα βιντεοκλήσεων με φίλους από το Facebook, ακόμα και όταν οι φίλοι δεν χρησιμοποιούν το Skype. Η δυνατότητα που υπήρχε ήδη από την δοκιμαστική έκδοση Skype 5.7 beta για Windows, προστέθηκε στην τελική έκδοση 5.8 του Skype. Επίσης, οι συνδρομητές του Skype Premium μπορούν να μοιράζονται την οθόνη τους με πολυμελείς ομάδες κατά τη διάρκεια video call.

Group Screen Sharing στο Skype

To Skype 5.0 for Windows προσθέτει τη δυνατότητα της προβολής μιας οθόνης σε πολυμελείς ομάδες έως και 10 ατόμων. Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι συμμετέχουν σε ένα ομαδικό video call μπορούν να βλέπουν μέσω του Skype 5.8 for Windows ό,τι εμφανίζεται στην οθόνη ενός χρήστη, χαρακτηριστικό που θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο για το μοίρασμα φωτογραφιών ή επαγγελματικών παρουσιάσεων.

Η λειτουργία ονομάζεται Group Screen Sharing και ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί κατά τη διάρκεια μιας συνδιάσκεψης με βίντεο είτε ό,τι εμφανίζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας του, είτε μόνο σε ένα παράθυρο (εφαρμογή) με όσους συμμετέχουν στην συνδιάσκεψη.

Για να μοιραστεί την οθόνη του, ο χρήστης κάνει ένα κλικ στο σύμβολο + στο μενού της κλήσης και επιλέγει Share my Screen. Η δυνατότητα παρέχεται μόνο στους συνδρομητές του Skype Premium, υπηρεσία με την οποία το Skype εξυπηρετεί ομαδικές βιντεοκλήσεις και ζωντανή εξυπηρέτηση πελατών μέσω Skype. To Skype Premium κοστίζει περί τα 5 δολάρια το μήνα.

Όμως, το Group Screen Share δεν είναι όμως η μόνη προσθήκη στην έκδοση 5.8 του Skype για Windows.

Video Call σε Full HD στο Skype

Η έκδοση 5.8 υποστηρίζει βιντεοκλήσεις με εξαιρετικά ευκρινή εικόνα, Full HD, υπό την προϋπόθεση ότι η απαραίτητη webcam είναι η Logitech C920, αναφέρεται στο σχετικό blog post. H Logitech C920 αναλαμβάνει η ίδια να κάνει την κωδικοποίηση του βίντεο, γεγονός που απαλλάσσει από την απαιτητική επεξεργασία τα παλαιότερα συστήματα υπολογιστών. Σημειώνεται επίσης ότι, η βέλτιστη ποιότητα επιτυγχάνεται ότι η ταχύτητα upload/download ξεπερνάει τα 2Mbps.

Video Call σε φίλους στο Facebook

Επίσης, στην έκδοση Skype 5.8 for Windows μπορούν να γίνουν βιντεοκλήσεις με φίλους στο Facebook, ακόμα κι όταν οι καλούμενοι δεν έχουν Skype. Ο χρήστης του Skype επιλέγει τον φίλο του από την λίστα των επαφών και κάνει κλικ στο video call.

Δείτε το βίντεο του Skype για την ενσωμάτωση του Facebook στο πρόγραμμα διεξαγωγής κλήσεων τηλεφωνίας και βίντεο μέσω Διαδικτύου.

Push to Talk στο Skype

Μια άλλη λειτουργία που προστέθηκε στην έκδοση 5.0 για Windows είναι το Push To Talk, δυνατότητα που ζητούσαν οι χρήστες ομαδικών διαδικτυακών παιχνιδιών. Με το Push to talk οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν έναν συνδυασμό πλήκτρων με τον οποίο ενεργοποιούν και απενεργοποιούν γρήγορα το μικρόφωνό τους (επιλέγοντας Tools, Options, Advanced, hotkeys, Push To Talk).

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr