Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Intel WiDi: Ασύρματα από το PC στην TV στα 1080p

Intel WiDi: Ασύρματα από το PC στην TV στα 1080p

Intel WiDi: Ασύρματα από το PC στην TV στα 1080p

Με δυο λόγια, η τεχνολογία αυτή της Intel επιτρέπει να προβάλλεται στην τηλεόραση περιεχόμενο HD από υπολογιστή, ασύρματα.

To Intel WiDi(Intel Wireless Display), αφορά σε ένα περιβάλλον χρήσης ασύρματης σύνδεσης, που επιτρέπει την άμεση παρακολούθηση περιεχομένου υψηλής ανάλυσης, -το οποίο βρίσκεται αποθηκευμένο σε notebook και άλλες εξωτερικές φορητές συσκευές-, στη μεγάλη οθόνη τηλεοράσεων, μέσω προβολέων ή οθονών Η/Υ.

H τεχνολογία Intel WiDi υιοθετείται από κατασκευαστές τηλεοράσεων και έτσι, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να προσθέσει στην τηλεόρασή του κάποιον προσαρμογέα. Προϋπόθεση για την ασύρματη μεταφορά περιεχομένου από το λάπτοπ στην τηλεόραση είναι να υποστηρίζει την τεχνολογία WiDi το λάπτοπ (με τους δεύτερης γενιάς Intel Core i5 ή i7).

Όπως συμβαίνει με τα πρότυπα ενσύρματης σύνδεσης, όπως τα καλώδια HDMI και USB, έτσι και η τεχνολογία Intel WiDi δεν απαιτεί την ύπαρξη ενεργής ασύρματης σύνδεσης στο Internet ή σύνδεση WiFi, για τη μεταφορά περιεχομένου μεταξύ φορητών συσκευών και τηλεοράσεων. Αντιθέτως, η τεχνολογία WiDi διασφαλίζει την απευθείας σύνδεση μεταξύ των WiFi chips, που είναι ενσωματωμένα στις φορητές συσκευές και τις τηλεοράσεις.

Επιπλέον, το Intel WiDi δε δεσμεύει τη συσκευή κατά τη διάρκεια ανταλλαγής περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες δηλαδή, έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν και άλλες εφαρμογές στους φορητούς υπολογιστές και στα tablet PC, ενώ παράλληλα κάνουν stream το περιεχόμενο σε μία τηλεόραση, έναν προβολέα ή οθόνη Η/Υ με υποστήριξη WiDi.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024