Διεθνής ερευνητική ομάδα κτηνιάτρων ολοκλήρωσε συγκριτική μελέτη για τη βέλτιστη τεχνική που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να κλείσει μια γεμισμένη και ξεκοκαλισμένη γαλοπούλα. Εφαρμόζοντας τη μέθοδο που προτείνουν, «θα μπορέσετε να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους στο χριστουγεννιάτικο δείπνο, αλλά και να τους δείξετε τις χειρουργικές σας ικανότητες».

«Οι οδηγίες για το ξεκοκάλισμα και το γέμισμα της γαλοπούλας είναι ευρέως διαθέσιμες, ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος να την κλείσει κανείς;». Με αυτό το κρίσιμο ερώτημα ξεκινά η δημοσίευση στην κτηνιατρική επιθεώρηση Veterinary Record.

Η ερευνητική ομάδα από τη Σουηδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία προχώρησε σε μια τυχαιοποιημένη μελέτη με 15 γαλοπούλες, οι οποίες «ξεκοκαλίστηκαν, γεμίστηκαν και ψήθηκαν σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές των Υπηρεσιών Ασφάλειας Τροφίμων και Ελέγχων του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας».

Οι ερευνητές δοκίμασαν τέσσερις τεχνικές ραφής, από τις οποίες οι τρεις βασίζονται σε χειρουργικά ράμματα και η μία χρησιμοποιεί χειρουργικούς συρραπτήρες για το δέρμα.

Συγκρίνοντας τις «αλλοιώσεις του δέρματος» και τα «αισθητικά αποτελέσματα» για κάθε τεχνική, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το συρραπτικό είναι η καλύτερη λύση.

Το πρόβλημα με τα ράμματα, εξηγούν, είναι ότι παρασύρουν το δέρμα και το κρέας όταν αφαιρούνται, ενώ αντίθετα οι συρραπτήρες αφήνουν άθικτο το πτηνό.

Η ερευνητική ομάδα επισημαίνει πάντως ότι τα βιοδιασπώμενα ράμματα δεν θα προκαλούσαν προβλήματα αν κανείς τα κατάπινε κατά λάθος, ενώ στην περίπτωση των συρραπτήρων ο μάγειρας πρέπει να σιγουρευτεί ότι τους έχει αφαιρέσει όλους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr