H Microsoft προσθέτει δεκάδες νέες λειτουργίες στο Office 365, την συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει πρόσβαση στη σουίτα της στο λεγόμενο «σύννεφο» καθώς και στο SkyDrive. Στην πρώτη μεγάλη αναβάθμιση, προστίθεται η υποστήριξη των κινητών με Windows, αλλά και του Lync για Mac. Στο Skydrive, o χρήστης μπορεί πλέον να μοιραστεί αρχεία με διαφορετικά δικαιώματα ανά χρήστη, να ανεβάσει αρχεία με drag & drop και να τα ενσωματώσει σε μπλογκ και σελίδες στο Facebook.

Στις δεκάδες προσθήκες λειτουργιών, περιλαμβάνονται οι παρακάτω:

  • Υποστήριξη για Lync σε Mac. Οι χρήστες των Mac μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων, διαθεσιμότητας (Presence) και videoconferencing μέσω του Office 365.
  • Νέες υπηρεσίες SharePoint Business Connectivity, οι οποίες επιτρέπουν την πρόσβαση στις πληροφορίες που εμπεριέχονται στις σημαντικές line-of-business εφαρμογές της εταιρίας τους, όπως CRM ή SAP.
  • Υποστήριξη σε Windows Phone 7.5. Το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση και να ανανεώνει αρχεία στο SharePoint Online από οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας Windows Phone.

Ενδιαφέρουσες λειτουργίες προστέθηκαν και στο SkyDrive, με σκοπό να γίνει πιο εύκολος ο διαμοιρασμός αρχείων του Office.

  • Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους, είτε από PC ή Mac υπολογιστή, είτε από το κινητό τηλέφωνο.
  • Μπορούν να μοιράζονται τα αρχεία τους με οποιονδήποτε, είτε μέσω e-mail, είτε απευθείας στο LinkedIn και στο Facebook.
  • Τέλος, μπορούν να ενσωματώνουν παρουσιάσεις PowerPoint, καθώς και πίνακες Excel σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή blog (embed).

Η κα Μαρία Τσιλίρα, Information Worker Business Lead της Microsoft Ελλάς δήλωσε ότι «Μέσα σε πέντε μόλις μήνες διάθεσης, το Office 365 έχει καταφέρει να ‘πείσει’ ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων να μεταβούν στο σύννεφο και να αξιοποιήσουν τα καινοτόμα εργαλεία της Microsoft που θα δώσουν ώθηση στην παραγωγικότητα τους. Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για διάθεση ολοκληρωμένων λύσεων στο cloud, η Microsoft ανακοινώνει την ενσωμάτωση νέων χαρακτηριστικών, που προσφέρουν αναβαθμισμένες δυνατότητες συνεργασίας, ενισχύοντας περισσότερο τη συγκεκριμένη υπηρεσία και αναδεικνύοντας τη διαρκή δυναμική εξέλιξη του cloud».

«Το Office 365 είναι το κλειδί για τα σχέδια μας για να ωθήσει τους εργαζομένους μας στην καινοτομία επόμενης γενιάς στον τομέα των τεχνολογιών παραγωγικότητας σε πολύ γρήγορο ρυθμό», υπογραμμίζει ο κ. Αλέξης Αναγνωστόπουλος, IT Manager στην εταιρία S&B. «Στοιχηματίζουμε στο σύννεφο – και το Office 365 – καθώς σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που διαπνέεται από υψηλό αίσθημα συνεργασίας, όπου εργαζόμενοι από γραφεία μας σε όλον τον κόσμο, μπορούν να συνεργαστούν και να επικοινωνούν εύκολα».

Office 365 σε 22 νέες αγορές

Σύμφωνα με την εταιρεία, ενδεικτικό στοιχείο της αποδοχής που λαμβάνει η εν λόγω υπηρεσία είναι ότι πάνω από 40% της διεθνούς λίστας Interbrand, με τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες, έχουν προχωρήσει στην υιοθέτηση του Office 365 ή συναφών υπηρεσιών παραγωγικότητας από τη Microsoft.

Στο πελατολόγιο της εταιρίας προστέθηκαν πρόσφατα δύο μεγάλοι επιχειρηματικοί οργανισμοί, οι Campbell Soup Company και Groupe Marie-Claire, οι οποίοι αποφάσισαν να μεταβούν στο σύννεφο, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές και τα οφέλη που προκύπτουν σε επίπεδα παραγωγικότητας.

Δυνατότητα δοκιμαστικής χρήσης αποκτούν επιπλέον χρήστες σε 22 χώρες: Ινδονησία, Ταϊβάν, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Ισλανδία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Μάλτα, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Ουκρανία, Αργεντινή, Αίγυπτος, Κουβέιτ, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ν. Αφρική και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr