Στη συλλογική δύναμη των χρηστών του Foursquare βασίστηκε ο νεαρός Απόστολος Παπαδόπουλος για να επιτρέψει σε όλους τους χρήστες iPhone να βλέπουν παρακείμενα στη θέση τους καταστήματα στα οποία παρέχεται ασύρματα και δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το tip που μοιράζονται ευγενικά οι χρήστες της υπηρεσίας μέσω της app, είναι… ο κωδικός εισόδου στο δίκτυο Wi-Fi.

Όπως εξηγεί στη σελίδα του στο Facebook ο δημιουργός του 4sqwifi, το app αξιοποιεί με έναν ακόμα τρόπο τη δημοφιλή υπηρεσία Foursquare. Για όσους δεν την γνωρίζουν, η εφαρμογή αυτή επιτρέπει στα μέλη της να δημοσιοποιούν τη θέση τους (κάνουν chech-in στην υπηρεσία) και να αφήνουν χρήσιμα σχόλια για αυτή (π.χ. όταν επισκέπτονται ένα εστιατόριο, τα μέλη της Foursquare μοιράζονται εντυπώσεις για το φαγητό και την εξυπηρέτηση).

Μια πληροφορία που μοιράζονται επίσης τα μέλη της είναι η ύπαρξη Wi-Fi στο εκάστοτε σημείο (εστιατόριο, καφετέρια, ξενοδοχείο, κατάστημα, ή γενικότερα «venue» κ.λπ.), αλλά και τον κωδικό εισόδου, όταν η πρόσβαση παρέχεται δωρεάν.

Το app του Απόστολου Παπαδόπουλου αντλεί τα χρήσιμα αυτά tip από την κοινότητα της Foursquare ανά τον κόσμο και όταν ο χρήστης βρεθεί σε ένα venue όπου παρέχεται ασφαλής πρόσβαση, εμφανίζει τον κωδικό εισόδου. Η εφαρμογή φιλτράρει τα σχετικά με τη θέση του χρήστη venue και επιστρέφει μόνο αυτά για τα οποία έχει το πολυπόθητο tip, δηλαδή τον κωδικό εισόδου Wi-Fi.

Η αποτελεσματικότητα δεν μπορεί παρά να εξαρτάται από τα tip που στέλνουν όσοι επισκέπτονται κάθε τοποθεσία, δεδομένου ότι οι κωδικοί εισόδου αλλάζουν συχνά.

Για να αξιοποιήσετε το 4sqwifi θα πρέπει να έχετε λογαριασμό στη Foursquare ή να δημιουργήσετε έναν από την αρχική σελίδα του app. H εφαρμογή έγινε ανάρπαστη από τις πρώτες κιόλας ώρες της διάθεσής της, τουλάχιστον στο ελληνικό AppStore. Προς το παρόν, η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη για smartphone με Android (το app για το Foursquare είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες). Σύντομα, αναμένεται να διατεθεί ενημέρωση που διορθώνει κάποιες δυσλειτουργίες και προσθέτει νέες δυνατότητες.

In.gr Τεχνολογία