Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φορητός της Lenovo με πάχος κέρματος κερδίζει το βραβείο σχεδιασμού iF

Φορητός της Lenovo με πάχος κέρματος κερδίζει το βραβείο σχεδιασμού iF

To ThinkPad X1 της Lenovo κέρδισε το βραβείο σχεδιασμού iF για το 2012. Πρόκειται για ένα λάπτοπ με πάχος 17 χιλιοστά, δηλαδή όσο ένα κέρμα. To συγκεκριμένο λάπτοπ διακρίθηκε ανάμεσα σε 3.000 συμμετοχές.

Το βραβείο iF Product Design Award 2012, στην κατηγορία των προσωπικών υπολογιστών απέσπασε το ThinkPad X1 της Lenovo. Στην ίδια κατηγορία διαγωνίζονταν 3.000 μοντέλα.

Ως το πιο λεπτό Lenovo ThinkPad, το X1 έχει πάχος λιγότερο από 17 χιλιοστά, δηλαδή ίδιο με αυτό ενός κέρματος. Το Χ1 ενσωματώνει τον επεξεργαστή 2ης γενιάς Intel Core – επιλογές i3, i5, i7 – το οποίο προσφέρεται κυρίως στα προϊόντα Lenovo των 14 ή 15 ιντσών.

Ξεκινώντας από περίπου 1,5 κιλό, το ThinkPad X1 laptop είναι απίστευτα ελαφρύ και ανθεκτικό και αυτό οφείλεται κυρίως στο εσωτερικό «roll cage» και το σασί μαγνησίου. Στην οθόνη χρησιμοποιείται το Corning Gorilla Glass για extra αντοχή, ακαμψία και αντίσταση σε χτυπήματα και γρατζουνιές.

Το ThinkPad X1 χαρακτηρίζεται «σκληραγωγημένο» αφού έχει περάσει επιτυχώς από οχτώ δοκιμασίες στρατιωτικών προδιαγραφών.

Παράλληλα, στο ThinkPad X1 laptop κάνει το ντεμπούτο της η νέα τεχνολογία μπαταρίας της Lenovo, η RapidCharge, η οποία φορτίζει μέχρι και 80% σε μόλις 30 λεπτά. Σύμφωνα με τη Lenovo, αυτή η τεχνολογία φορτίζει 2,5 φορές γρηγορότερα από μία συνηθισμένη μπαταρία ThinkPad.

Επιπλέον, η Lenovo προνόησε και δημιούργησε ένα νέο πληκτρολόγιο διατηρώντας, ωστόσο, την υφή, την αίσθηση και τον χειρισμό της εμπειρίας του κλασικού πληκτρολογίου ΤhinkPad. Ο απλός σχεδιασμός έδιωξε κάποια από τα πλήκτρα όπως το SysRq ενώ κράτησε πλούσιο σε χρηστικότητα συμπεριλαμβάνοντας multimedia εφαρμογές και κέντρο ελέγχου για φωνητικές κλήσεις.Για εργασία σε χαμηλό φωτισμό, οι χρήστες μπορούν να ανάψουν τον εσωτερικό φωτισμό του πληκτρολογίου, διαθέσιμο για πρώτη φορά σε εταιρικού-χαρακτήρα ThinkPad laptop.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση των πελατών μας, αναφορικά με τις business class επιδόσεις και εφαρμογές του ThinkPad X1, κυρίως όταν αυτές συνδυάζονται με ένα πολύ λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό», αναφέρει ο David Hill, Αντιπρόεδρος Εταιρικής Ταυτότητας και Σχεδιασμού της Lenovo. «Η αναγνώριση από τον iF επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην έντονη ώθηση που εξακολουθούμε να δίνουμε στην σχεδιαστική καινοτομία.»

Ποια είναι η iF

Για 58 χρόνια τα βραβεία προϊοντικού σχεδιασμού iF αποτελούν αναγνωρισμένο θεσμό, σε παγκόσμιο επίπεδο και πλέον συμβολίζουν τον εξαιρετικό σχεδιασμό. Σήμερα η iF έχει παρουσία στο Ανόβερο και το Μόναχο, στην Ταιβάν, την Κορέα και τη Βραζιλία. Η κριτική επιτροπή έχει ήδη επιλέξει 60 iF χρυσά βραβεία – η ουσιαστική αναγνώριση για τον τέλειο σχεδιασμό – που απαρτίζονται από προϊόντα που κέρδισαν τον τίτλο iF product design award 2012. Αυτά θα ανακοινωθούν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 κατά τη διάρκεια τελετής στο Μόναχο.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024