Από τις αρχές του χρόνου, τα δύο νέα Τμήματα Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας του ΣΔΟΕ έχουν επιβάλει πρόστιμα σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό, συνολικού ύψους 8,19 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανακοίνωσαν ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας και η Business Software Alliance, ένας διεθνής οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία εμπορικού λογισμικού, το ΣΔΟΕ έχει στείλει φέτος επιστολές σε 3.216 επιχειρήσεις προσκαλώντας τες να της υποβάλουν φωτοαντίγραφα των αδειών χρήσης των προγραμμάτων που χρησιμοποιούν, καθώς και των τιμολογίων αγοράς τους.

Από το 2006 μέχρι σήμερα, η Υπηρεσία Ειδικών Υποθέσεων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει στείλει 22.581 επιστολές σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμα, τα Τμήματα Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους.

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας και η BSA αναφέρονται επίσης στις έρευνες της νέας υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠΟΑΔΗΕ) της ΕΛΑΣ, η οποία  εξιχνιάζει εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος του δημοσίου και της εθνικής οικονομίας, αλλά και εγκλημάτων που διαπράττονται με τη χρήση του Διαδικτύου.

Το Τμήμα Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων της ΥΠΟΑΔΗΕ είναι αρμόδιο για υποθέσεις παράνομης διείσδυσης σε υπολογιστές και υποθέσεις παράνομης διακίνησης λογισμικού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr