Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Anonymous: «Όχι, φυσικά δεν θα χτυπήσουμε το Facebook»

Anonymous: «Όχι, φυσικά δεν θα χτυπήσουμε το Facebook»

«Εχθρό» του κινήματος αποκαλούν οι χακτιβιστές Anonymous, μέλος τους που φέρεται να έστησε την «Επιχείρηση Facebook», χωρίς την έγκρισή τους. Οι Anonymous δεν θα επιχειρούσαν ποτέ να καταλάβουν το Facebook, λένε τώρα, αν και ο «εχθρός» απαντά ότι η #OpFacebook δεν θα γίνει, γιατί οι Anonymous δεν μπορούσαν να την κάνουν...

«Εχθρό» του κινήματος αποκαλούν πλέον επισήμως οι χακτιβιστές Anonymous, μέλος τους, το οποίο λένε ότι έστησε την «Επιχείρηση Facebook» χωρίς την έγκρισή τους.

«Όποιος εχθρεύεται τα μέσα που χρησιμοποιούμε, είναι εχθρός του κινήματος», υποστηρίζουν, και ο Ζούκερμπεργκ κοιμάται πλέον ήσυχος. Από την άλλη, ο «εχθρός» απαντά ότι η #OpFacebook δεν θα γίνει, γιατί οι Anonymous δεν μπορούσαν να την κάνουν…

Facebook, Twitter και YouTube είναι το Ίντερνετ, εκεί όπου φιλοξενούνται πολλές από φιλικές σελίδες προς τους σκοπούς των Anonymous, γράφουν. «Ποιές ελευθερίες υπερασπίζεται ο Anthony επιτιθέμενος στο μέσο;» αναρωτιούνται.

Οι Anonymous έδωσαν από το pastebin.com τα στοιχεία τού υπό διωγμό μέλους. Πλήρη, με αληθινό ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο. Φανταστείτε τι γίνεται, δεδομένου ότι οι Anonymous προτρέπουν τους οπαδούς του κινήματος να τον πάρουν τηλέφωνο και να τον κατακεραυνώσουν («Give this wanker a call and tell him what a piece of rubbish he is»). Ο ίδιος πάντως, λέει ότι μετακόμισε.

Ο δυστυχής Anthony επικοινώνησε με το Cnet και απάντησε ότι δεν εκτέλεσε ποτέ την OpFacebook, συνέβαλε όμως στην δημιουργία μιας σελίδας στο Facebook, όπου συγκέντρωνε πληροφόρηση από διάφορες πηγές.

Όπως εξηγεί, πριν από 10 μήνες άρχισαν να «πέφτουν» σελίδες από το δημοφιλές σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς προειδοποίηση. Τότε γεννήθηκε η φημολογία περί #Op εναντίον του Facebook. Ο Anthony λέει ότι, μίλησε προσωπικά μέσω IRC με πέντε ανθρώπους που του έδιναν πληροφορίες (με διαφορετικά ονόματα ανά κανάλι και σύνοδο), ώσπου έλαβε ένα mail από τον lulz kitty KaptainMeow.

Ο Κάπταιν τον κατηγορούσε ότι διασπείρει ψευδή στοιχεία για δήθεν επίθεση στο Facebook και του έδωσε τελεσίγραφο 24ώρου να βγει και να διαψεύσει όλα όσα υποστήριζε. «Χρησιμοποιήθηκα όμως κατά κάποιον τρόπο ως αποδιοπομπαίος τράγος, όταν οι Anonymous διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να καταρρίψουν το Facebook», καταλήγει η δήλωσή του.

Πάντως, οι Anon τουλάχιστον στο (θεωρητικά) επίσημο βίντεο που εξέδωσαν από το Βέλγιο, διευκρινίζουν ότι δεν θα επιτεθούν στο Facebook, καθώς «αγωνιζόμαστε για την ελευθερία της έκφρασης, το σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου, δεν κάνουμε καμία επίθεση εναντίον των μέσων ενημέρωσης ή ψυχαγωγίας».

Τονίζουν ωστόσο, ότι η προσπάθειά τους να στρέψουν το βλέμμα των μελών του Facebook στους όρους χρήσης των υπηρεσιών του θα συνεχιστεί και θυμίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να πάψει να κατέχει το Facebook προσωπικά σας στοιχεία, τα οποία οικειοθελώς του παραχωρήσατε, είναι να διαγράψετε το προφίλ σας (πώς γίνεται αυτό;).

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024