Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο χρεώνει τα ΜΒ η Cosmote και πώς θα ελέγχετε τον λογαριασμό σας

Πόσο χρεώνει τα ΜΒ η Cosmote και πώς θα ελέγχετε τον λογαριασμό σας

Συγκεντρώσαμε όλες τις προτάσεις της Cosmote για να δούμε πόσα ΜΒ κίνηση προβλέπονται σε κάθε περίπτωση και πόσο κοστίζουν. Επίσης, αναζητήσαμε και πήραμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τον έλεγχο του λογαριασμού Cosmote, αφού η πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό, ευθύνεται συχνά για το λεγόμενο σοκ του λογαριασμού.

Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζετε είνα πόσα ΜΒ «ξοδεύετε» το μήνα. Η Cosmote δίνει έναν πρακτικό οδηγό όπου υπολογίζει ότι μια ώρα σερφάρισμα στο Ίντερνετ σημαίνει 10 ΜΒ κίνηση, ένα mail 100KB, ένα τραγούδι 5ΜΒ, 1 φωτογραφία 1 ΜΒ και κάθε αρχείο 1ΜΒ. Επομένως, εάν σερφάρετε μια μόλις ώρα την ημέρα, τότε θα προκαλέσετε κίνηση 300 ΜΒ το μήνα.

Αρχικά πειραματιστείτε με τον οδηγό αυτό και μετά εγκαταστείτε στο smartphone σας μια app καταγραφής της κίνησης, όπως το 3G Watchdog. Παίξτε ελεύθερα με όλα όσα μπορείτε να κάνετε από το smartphone αξιοποιώντας την πρόσβαση στο Ίντερνετ, δείτε e-mail, στείλτε συννημένα έγγραφα, μπείτε στο Facebook, ανεβάστε φωτογραφίες ή και βίντεο που πήρατε με την κάμερα. Όλα αυτά φυσικά αποκλειστικά μέσω Wi-Fi, χωρίς καν να έχετε την κάρτα SIM στο τηλέφωνό σας. Ελέγξτε τους μετρητές στο τέλος του μήνα, ή όσο συχνά θέλετε για να αποκτήσετε μια καλή αίσθηση της κίνησης που προκαλείτε, κάνοντας οτιδήποτε διαδικτυακό σας αφορά. Ξέρετε, αυτή η δοκιμή αναμένεται να καθιερωθεί και από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας: θα μας δίνουν το ελεύθερο να προκαλούμε όση κίνηση θέλουμε με ή χωρίς μικρή σταθερή επιβάρυνση για μια περίοδο χάριτος και μετά θα μας καθοδηγούν στην πλέον συμφέρουσα πρότασή τους για προγράμματα συμβολαίου με τα αντίστοιχα MB. Ως τότε, ας κατευθυνθούμε μόνοι και μόνες μας.

Διαβάστε επίσης όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να αποφύγετε το σοκ του λογαριασμού, ανεξαρτήτως παρόχου κινητής τηλεφωνίας.

Ας δούμε τις επιλογές που δίνει η Cosmote σε συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας και μη, για την πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό.

Προγράμματα συμβολαίου Cosmote Απεριόριστα με ενσωματωμένα ΜΒ

Ξεκινήσαμε από τα προγράμματα συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας και είδαμε ότι στα προγράμματα Cosmote Απεριόριστα προβλέπεται η χρήση του Διαδικτύου από το κινητό, έστω και ελάχιστα (60ΜΒ).

Όπως μπορείτε να δείτε στο δικτυακό τόπο της Cosmote, στα προγράμματα Cosmote Απεριόριστα και σε ότι αφορά μόνο την κίνηση δεδομένων έχετε:

  • 60ΜΒ στο πάγιο των 20 ευρώ
  • 100ΜΒ στα προγράμματα με πάγιο 25, 30 και 35 ευρώ
  • 250ΜΒ σε αυτά με πάγιο 40 ευρώ
  • 350ΜΒ σε αυτά με πάγιο 45 ευρώ
  • 750ΜΒ σε αυτά με πάγιο 55 ευρώ
  • 1,5GB σε αυτά με πάγιο από 70 ευρώ και άνω

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι ότι, στα προγράμματα Cosmote Απεριόριστα δεν εφαρμόζεται «πολιτική ορθής χρήσης», δηλαδή δεν θα διακοπεί η πρόσβασή σας στο Ίντερνετ εάν ξοδέψετε τα προβλεπόμενα ΜΒ του προγράμματός σας πριν τελειώσει ο μήνας. Μπορείτε να συνεχίσετε να μπαίνετε, όμως θα χρεώνεστε με το ΚΒ και μάλιστα 10,34 λεπτά του ευρώ για κάθε ΜΒ, που σημαίνει ότι για 10ΜΒ επιπλέον κίνηση θα πληρώσετε 1,03 ευρώ, για 100ΜΒ επιπλέον 10,34 ευρώ κ.ο.κ., ποσά που επιβαρύνονται με ΦΠΑ αλλά και φόρο κινητής τηλεφωνίας επί του συνόλου (χρέωσης και ΦΠΑ).

Cosmote Internet on the Phone

Μια άλλη πρόταση της Cosmote, το Cosmote Internet on the Phone απευθύνεται αφενός σε αυτούς που δεν έχουν πρόγραμμα συμβολαίου με προπληρωμένη κίνηση ΜΒ (Cosmote 60, Cosmote 120 κ.ά.) αφετέρου σε αυτούς που έχουν αλλά, θέλουν να προσθέσουν ΜΒ χωρίς απαραίτητα να αλλάξουν τις υπόλοιπες παροχές του προγράμματος (λεπτά ομιλίας, SMS κ.λπ.).

Έτσι, στα προγράμματα Cosmote Internet on the Phone

  • Με πάγιο 5 ευρώ το μήνα έχετε 100ΜΒ
  • Με πάγιο 10 ευρώ το μήνα έχετε 300ΜΒ
  • Με πάγιο 15 ευρώ το μήνα έχετε 1GB

Μετά την κατανάλωση των προβλεπόμενων ΜΒ, το δίκτυο σας χρεώνει και πάλι 10 λεπτά το ΜΒ (10,34 ευρώ τα 100ΜΒ, 31,02 ευρώ τα 300ΜΒ, 105,88 ευρώ το 1GB επιπλέον). Πάντως προσέξτε ότι πρόκειται για προγράμματα συμβολαίου και το κόστος τους προστίθεται στα μηνιαία σας έξοδα για επικοινωνία (δεν αφορούν περιστασιακή χρήση για έναν μήνα). Επίσης, και σε αυτήν την περίπτωση, ο συνδρομητής μπορεί να προκαλέσει απεριόριστη κίνηση, χωρίς να διακοπεί η πρόσβασή του στο Ίντερνετ.

Για να ενεργοποιήσετε το Cosmote Internet on the Phone, μπορείτε είτε να επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα του δικτύου πωλήσεων της COSMOTE, να καλέσετε την Εξυπηρέτηση Πελατών στο 13838 από το κινητό ή στο 697 101 3838 από σταθερό τηλέφωνο, να στείλετε δωρεάν SMS με την λέξη BASIC στο 1333 ή REGULAR στο 1333 ή Extra στο 1333, είτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία μέσω του COSMOTE my view ή μέσω του COSMOTE My Account.

  • Την πρώτη φορά που ο συνδρομητής θα ενεργοποιήσει ένα από τα παραπάνω πακέτα το πρώτο μηνιαίο πάγιο είναι δωρεάν.

Πώς θα ελέγξετε το υπόλοιπό σας

Η υπηρεσία «Έλεγχος Υπολοίπου» δεν παρέχεται στα οικονομικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που δεν περιλαμβάνουν δωρεάν ενσωματωμένη χρήση (χρόνο ομιλίας, SMS, MMS, ΜΒ). Τα Οικονομικά Προγράμματα COSMOTE μπορούν να λαμβάνουν πληροφορία υπολοίπου, μόνο εφόσον έχουν ενεργοποιηθεί σε αυτά άλλες πρόσθετες υπηρεσίες χρόνου ομιλίας, SMS, MMS, ΜΒ που δικαιούνται.

  • Για να ενημερωθείτε για το υπόλοιπο του προγράμματός σας στείλε δωρεάν το μήνυμα 1 στο 1256.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία «Έλεγχος Υπολοίπου»:

Κάλεσε την Εξυπηρέτηση Πελατών COSMOTE στο:

  • 13838 για ατομικά προγράμματα συμβολαίου (0,123€/κλήση από κινητό COSMOTE)
  • 1200 δωρεάν από το κινητό σου για εταιρικά προγράμματα
  • 1221 δωρεάν από το κινητό σου για ατομικά επαγγελματικά προγράμματα.
  • ή επισκεφτείτε το πλησιέστερο κατάστημα του Δικτύου Πωλήσεων COSMOTE.

Cosmote Internet Day Pass: Πάσο για ημερήσια πρόσβαση στο Ίντερνετ με 1 ευρώ

Για όσους συνδρομητές δεν έχουν πρόγραμμα που να προσφέρει δωρεάν ΜΒ ή δεν έχουν ενεργοποιήσει ένα από τα διαθέσιμα πακέτα COSMOTE Internet On The Phone η πρόσβαση στο Internet χρεώνεται με 1 € την ημέρα μέσω της υπηρεσίας COSMOTE Internet Day Pass (η χρέωση του 1€ δεν ισχύει κατά την περιαγωγή, όταν δηλαδή το χρησιμοποιείτε από το εξωτερικό). Η χρέωση του COSMOTE Internet Day Pass ξεκινά με την πρώτη είσοδο στο Internet από το κινητό και επιτρέπει απεριόριστη πλοήγηση έως τις 4 π.μ. Όταν η πρόσβαση γίνεται από συνδρομητές Καρτοκινητής ή/και ΚαρτοΣυμβολαίου σημαίνει απεριόριστη πλοήγηση στο Internet και στο μενού υπηρεσιών COSMOTE my view για 24 ώρες από τη στιγμή που ξεκίνησε η πρόσβαση στο Internet.

Εάν έχετε το Sonic, ή οποιοδήποτε άλλο smartphone δεν είναι διόλου απίθανο να έχει εγκατεστημένες εφαρμογές (όπως Καιρός, Νέα, e-mail και άλλες) που μπορεί να συνδέονται αυτόματα στο Internet για να ανανεώσουν το περιεχόμενο που παρέχουν στο χρήστη με αποτέλεσμα τη χρέωση ενός COSMOTE Internet Day Pass.

  • Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία COSMOTE Internet Day Pass μπορείτε να στείλετε δωρεάν SMS με τη λέξη END DAY στο 1333. Αν το κάνετε, δεν θα μπορείτε να μπείτε στο Ίντερνετ από το κινητό.

Η υπηρεσία αυτή είναι προενεργοποιημένη σε όλους τους συνδρομητές Συμβολαίου, ΚαρτοΣυμβολαίου και Καρτοκινητής που δεν έχουν ενεργοποιημένο κάποιο πρόγραμμα ή πρόσθετη υπηρεσία που να παρέχει πρόσβαση στο Internet. Αυτό σημαίνει ότι όταν γίνεται πρόσβαση στο Ίντερνετ, ο χρήστης δέχεται ένα SMS από την Cosmote με τον οποίο τον ενημερώνει για την χρέωση.

Η υπηρεσία COSMOTE Internet Day Pass έχει πολιτική ορθής χρήσης 20ΜΒ την ημέρα. Αν ο συνδρομητής ξεπεράσει τα 20ΜΒ μπορεί να συνεχίσει την πλοήγηση χωρίς καμία επιπλέον χρέωση αλλάμ η COSMOTE μπορεί να μειώσει τη ταχύτητα πλοήγησης για την υπόλοιπη διάρκεια ισχύος του συγκεκριμένου ημερήσιου πάσου. Όταν ο χρήστης πλησιάζει το όριο των 20ΜΒ λαμβάνει ξανά αυτόματη ενημέρωση μέσω SMS.

Υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης και ενεργοποίησης εκ νέου των ενημερώσεων αυτών:

  • Αν επιθυμείτε απενεργοποιήσεσε τις αυτόματες ενημερώσεις στείλτε δωρεάν SMS με τη λέξη END INFO στο 1333.
  • Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε εκ νέου τις αυτόματες ενημερώσεις στείλε START INFO στο 1333.
Ανθή Παναγιωτάκη
Ακολουθήστε το @techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024