Στις 2 Νοεμβρίου 2011 ο Όμιλος Forthnet ανακοίνωσε τη διάθεση της υπηρεσίας Forthnet Satellite Internet με την οποία παρέχει δορυφορική ευρυζωνική πρόσβαση. Έτσι, όλοι, ανεξάρτητα από την θέση τους, και δη, την απόσταση που τους χωρίζει από το πλησιέστερο τηλεφωνικό κέντρο και τη διαθεσιμότητα του εκάστοτε ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών,  έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν ευρυζωνικά μέσω δορυφόρου. Οι υποστηριζόμενες ταχύτητες είναι έως 10Mbps downlink και 2Mbps uplink.

Σύμφωνα με τον Όμιλο, η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους όσους χρειάζονται «ποιοτική πρόσβαση στο Ίντερνετ» και ζουν ή διαθέτουν εξοχική κατοικία σε περιοχές που, είτε δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες σταθερού ευρυζωνικού Ίντερνετ, είτε διαθέτουν προβληματική σύνδεση (όπως για παράδειγμα, ταχύτητα μικρότερη από 2Mbps). Ο Όμιλος μιλάει για «εμπειρία αντίστοιχη με το ADSL+».

O αριθμός των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση σε επίγειες ευρυζωνικές υποδομές υπολογίζεται σε 800.000 και εάν σε αυτούς προστεθούν όσοι δεν είναι ικανοποιημένοι από την σύνδεσή τους μέσω ADSL, ο αριθμός μάλλον αυξάνεται σημαντικά.

Επιπλέον, ο Όμιλος Forthnet, «προσαρμόζοντας την υπηρεσία Forthnet Satellite Broadband στα ελληνικά δεδομένα», την παρέχει στην τιμή των 39,90/μήνα, «καθιστώντας πλέον προσιτό το δορυφορικό broadband σε όλους».

Ο εξοπλισμός παρέχεται εξολοκλήρου από τον Όμιλο και περιλαμβάνει κάτοπτρο διαμέτρου 77 εκατοστών και συμβατό modem router, ενώ παρέχει επιπλέον τη δυνατότητα λήψης και σήματος δορυφορικής τηλεόρασης Nova, χωρίς την εγκατάσταση επιπλέον κατόπτρου.

  • Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα του tech.in.gr, η Forthnet διευκρινίζει ότι ο εξοπλισμός (το προαναφερόμενο κάτοπτρο και ο router) προσφέρεται στους συνδρομητές στην «προνομιακή τιμή» των 200 ευρώ. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μόνο από πιστοποιημένους/εξουσιοδοτημένους τεχνικούς της Forthnet.
  • Σε ότι αφορά στις ταχύτητες «έως 10Mbps/2Mbps», η Forthnet ξεκαθαρίζει ότι η ταχύτητα εξαρτάται από λιγότερους παράγοντες απ’ότι το ADSL (ποιότητα χαλκού, απόσταση από το κέντρο κ.λπ.), με αποτέλεσμα οι πραγματικές ταχύτητες να είναι πολύ κοντά ονομαστικές: «Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ο συνδρομητής έχει 10Mbps».

KA-SAT High Throughput Satellite

Η υπηρεσία αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της πρόσφατης ανανέωσης συνεργασίας με τον κορυφαίο δορυφορικό οργανισμό Eutelsat και παρέχεται μέσω του υπερσύγχρονου δορυφόρου KA-SAT High Throughput Satellite, του πρώτου στην Ευρώπη που έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί αποκλειστικά για την παροχή αξιόπιστων broadband υπηρεσιών, υποστηρίζοντας υψηλό ρυθμό μετάδοσης δεδομένων.

Δείτε την εκτόξευση του δορυφόρου KA-Sat

Δορυφορικό ευρυζωνικό Ίντερνετ και συνδρομητική Nova Full Pack με λιγότερο από € 60 το μήνα

Τέλος, ο Όμιλος Forthnet για τους συνδρομητές που θα συνδυάσουν την υπηρεσία Forthnet Satellite Broadband με οποιαδήποτε υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης Nova προσφέρει ακόμα πιο προνομιακή τιμή, δίνοντας έκπτωση 20% και στις δύο υπηρεσίες.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπάρχοντες συνδρομητές Nova, που έχουν για παράδειγμα την υπηρεσία Full Pack, μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία Satellite Broadband, με 19,54€ επιπλέον το μήνα.

H υπηρεσία Forthnet Satellite Broadband, είναι διαθέσιμη από τα 137 Καταστήματα Forthnet σε όλη την Ελλάδα.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr