Βέβαιη ότι οι πρόσφατες πλημμύρες στην Ταϊλάνδη θα προκαλέσουν πολύμηνες ελλείψεις σκληρών δίσκων εμφανίζεται η Apple, μια εκτίμηση που συμμερίζονται και άλλοι αναλυτές στην αγορά.

Στην Ταϊλάνδη βρίσκονται τα εργοστάσια της Nidec, η οποία παράγει το 70 με 80 τοις εκατό των κινητήρων που χρησιμοποιούν για την περιστροφή τους οι σκληροί δίσκοι, εξηγεί ο Ρίτσαρντ Σιμ, αναλυτής της εταιρείας DisplaySearch.

Οι πλημμύρες και η ακόλουθη έλλειψη εξαρτημάτων επηρεάζουν τώρα τις μονάδες παραγωγής που λειτουργούν στην Ταϊλάνδη μεγάλοι κατασκευαστές σκληρών δίσκων όπως η Western Digital, η Hitachi και η Toshiba, επισημαίνει η εταιρεία HS-iSuppli.

«Η Western Digital, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σκληρών δίσκων σε όγκο παραγωγής, έχει 37.000 εργαζόμενους στην Ταϊλάνδη, και η παραγωγή εντός της χώρας αντιστοιχεί στο 60% της συνολικής παραγωγής της εταιρείας. H Western Digital παρήγαγε στο δεύτερο τρίμηνο 53,8 εκατ. σκληρούς δίσκους, δίνοντάς της μερίδιο 32% στην παγκόσμια αγορά» αναφέρει η HS-iSuppli σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι η Ταϊλάνδη αντιστοιχεί στο 25% της παγκόσμιας παραγωγής σκληρών δίσκων.

Παρόλο που οι περισσότεροι κατασκευαστές διατηρούν αποθέματα αρκετών εβδομάδων, οι ελλείψεις θα επηρεάσουν την αγορά τους επόμενους μήνες, εκτιμά η Apple.

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει έλλειψη σκληρών σε όλη τη βιομηχανία ως αποτέλεσμα της καταστροφής» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα.

«Αρκετά εργοστάσια δεν λειτουργούν αυτή τη στιγμή και το χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία τους δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή» είπε ο Κουκ σύμφωνα με το CNet.

«Θα έλεγα ότι η βασική έκθεσή μας αφορά τους υπολογιστές Mac» διευκρίνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας