Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειδικό τέλος... λίπους θα πληρώνουν από την 1η Οκτωβρίου οι Δανοί

Ειδικό τέλος… λίπους θα πληρώνουν από την 1η Οκτωβρίου οι Δανοί

Η Δανία έγινε από την 1η Οκτωβρίου η πρώτη χώρα που επιβάλει φόρο στα... λίπη, για να αποτρέψει τους πολίτες της από το να καταναλώνουν τροφίμα με πολλά κορεσμένα λιπαρά. Προηγήθηκε «εβδομάδα προσαρμογής», κατά την οποία οι καταναλωτές άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ έκαναν από τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως βούτυρο, πίτσα, κρέας και γάλα. Ο φόρος φτάνει τα 2,15 ευρώ ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη.

Η Δανία έγινε από την 1η Οκτωβρίου η πρώτη χώρα που επιβάλει φόρο στα… λίπη, για να αποτρέψει τους πολίτες της από το να καταναλώνουν τροφίμα με πολλά κορεσμένα λιπαρά. Προηγήθηκε «εβδομάδα προσαρμογής», κατά την οποία οι καταναλωτές άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ έκαναν από τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως βούτυρο, πίτσα, κρέας και γάλα.

Ο νέος φόρος, που θεωρείται μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, προβλέπει την επιβολή φόρου 16 κορωνών (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη.

Αυτό θα ισχύει για όλα τα προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των προ-μαγειρεμένων φαγητών.

«Αμφιβάλλω αν αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, είναι απλά ένας συμπληρωματικός φόρος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Δανικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών (DI), η Γκίτε Χεστεχάβε.

Κατά την εβδομάδα πριν από την εφαρμογή του φόρου αυτού οι Δανοί «άδειασαν» κυριολεκτικά τα σουπερμάρκετ από τρόφιμα με πολλά λιπαρά.

Έπρεπε να δημιουργήσουμε αποθέματα τόνων βουτύρου και μαργαρίνης, για να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος ομίλου γαλακτοκομικών προϊόντων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024