Η Δανία έγινε από την 1η Οκτωβρίου η πρώτη χώρα που επιβάλει φόρο στα… λίπη, για να αποτρέψει τους πολίτες της από το να καταναλώνουν τροφίμα με πολλά κορεσμένα λιπαρά. Προηγήθηκε «εβδομάδα προσαρμογής», κατά την οποία οι καταναλωτές άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ έκαναν από τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως βούτυρο, πίτσα, κρέας και γάλα.

Ο νέος φόρος, που θεωρείται μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, προβλέπει την επιβολή φόρου 16 κορωνών (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη.

Αυτό θα ισχύει για όλα τα προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των προ-μαγειρεμένων φαγητών.

«Αμφιβάλλω αν αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, είναι απλά ένας συμπληρωματικός φόρος»  δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Δανικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών (DI), η Γκίτε Χεστεχάβε.

Κατά την εβδομάδα πριν από την εφαρμογή του φόρου αυτού οι Δανοί «άδειασαν» κυριολεκτικά τα σουπερμάρκετ από τρόφιμα με πολλά λιπαρά.

Έπρεπε να δημιουργήσουμε αποθέματα τόνων βουτύρου και μαργαρίνης, για να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος ομίλου γαλακτοκομικών προϊόντων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο