Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταμπλέτα από το Amazon, υπηρεσία ενοικίασης e-book και άλλες φήμες

Ταμπλέτα από το Amazon, υπηρεσία ενοικίασης e-book και άλλες φήμες

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη ταμπλέτα του Amazon.com που θα ανταγωνιστεί το Apple iPad, ενώ διαδίδεται ταχύτατα η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία της εφημερίδας Wall Street Journal ότι το διαδικτυακό πολυκατάστημα έχει στα σκαριά συμφωνία συνεργασίας με εκδότες για τη διάθεση υπηρεσία ενοικίασης ηλεκτρονικών βιβλίων στις ΗΠΑ.

Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη ταμπλέτα του Amazon.com που θα ανταγωνιστεί το Apple iPad, ενώ διαδίδεται ταχύτατα η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία της εφημερίδας Wall Street Journal ότι το διαδικτυακό πολυκατάστημα έχει στα σκαριά συμφωνία συνεργασίας με εκδότες για τη διάθεση υπηρεσία ενοικίασης ηλεκτρονικών βιβλίων στις ΗΠΑ.

H πρόσβαση στα ηλεκτρονικά βιβλία λέγεται ότι θα περιλαμβάνεται στην υπηρεσία Amazon Prime, μια υπηρεσία που χρεώνεται 79 δολάρια το χρόνο και αφορά στην γρήγορη παράδοση των προϊόντων αλλά και στην απεριόριστη πρόσβαση στην υπηρεσία Instant Video, την διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση τηλεοπτικών σειρών και ταινιών.

Το Amazon δεν έχει επισήμως σχολιάσει καμία πληροφορία. Στο ίδιο δημοσίευμα, αμερικανοί εκδότες εμφανίζονται διστακτικοί μπροστά στα σχέδια του Amazon για την ενοικίαση βιβλίων, με το επιχείρημα ότι μια συνδρομητική διαδικτυακή υπηρεσία ενοικίασης βιβλίων θα έριχνε την αξία των βιβλίων και θα δυσαρεστούσε τα βιβλιοπωλεία.

Σχετικά με την ταμπλέτα του Amazon, το δημοφιλές σάιτ τεχνολογίας TechCrunch.com μεταφέρει ότι πρόκειται για μια συσκευή με έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών, τεχνολογίας capacitive, και οπίσθιο φωτισμό. Η συσκευή λέγεται ότι τρέχει Android, εντούτοις αυτό δεν αξιοποιείται όπως έχουμε μάθει από τα smartphone ή τα tablet: περιορίζεται στη χρήση του WebKit για την πλοήγηση στο Διαδίκτυο (μέσω Wi-Fi).

Οι τρέχουσες πληροφορίες αναφέρονται σε κυκλοφορία της πρώτης ταμπλέτας του Amazon στα μέσα Νοεμβρίου στο ήμισυ της τιμής του iPad, δηλαδή γύρω στα 250 δολάρια.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024