Σε διάστημα μιας δεκαετίας, συμμετείχε σε τέσσερις αποστολές του διαστημικού λεωφορείου και βοήθησε στην επιδιόρθωση του τροχιακού τηλεσκοπίου Hubble. Ο φυσικός Δρ Τζέιμς Νιούμαν, βετεράνος της NASA, θα βρίσκεται στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου θα συζητήσει με το κοινό και θα παρουσιάσει την εμπειρία και τις σκέψεις του για την παρουσία του ανθρώπου στο Διάστημα.

H ομιλία του Τζέιμς Νιούμαν, με τίτλο Aναμνήσεις ενός Αστροναύτη: Στοχασμοί για τις Επανδρωμένες Πτήσεις στο Διάστημα, θα έχει ως αφετηρία την εμπειρία του από τις αποστολές στις οποίες έλαβε μέρος: STS-51 με το Discovery το 1993, STS-69 με το Endeavour το 1995, STS-88 με το Endeavour το 1998 και STS-109 με το Columbia το 2002.

Θα επικεντρωθεί στην τέταρτη και ίσως σημαντικότερη αποστολή του, στις αρχές Μαρτίου του 2002, όταν ο ίδιος και οι έξι άλλοι αστροναύτες του Columbia επιδιόρθωσαν για τέταρτη φορά το Ηubble.

Στη διάρκεια πέντε διαστημικών περιπάτων, οι αστροναύτες μεταξύ άλλων αντικατέστησαν τους ηλιακούς συλλέκτες του και εγκατέστησαν την προηγμένη κάμερα ACS.

Η εμπειρία του Dr. Newman από τις διαστημικές αποστολές στις οποίες έλαβε μέρος και ο τρόπος με τον οποίο το ταξίδι του Ανθρώπου στο Διάστημα γενικότερα άλλαξε την αντίληψη μας για το Σύμπαν, θα δώσουν στον ομιλητή την ευκαιρία για έναν δημιουργικό διάλογο με το κοινό.

Η εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387) ξεκινά στις 19.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται την ίδια μέρα από τις 18:30.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο