Την υποψήφια προς έκδοση εφαρμογή της ESET για την προστασία εξαιρετικά δημοφιλών έξυπνων κινητών τηλεφώνων με Android διαθέτει δωρεάν προς κατέβασμα η εταιρεία. Το ESET Mobile Security for Android αναλαμβάνει να ενημερώσει έμπιστο φίλο σας εάν αλλάξει SIM στο smartphone σας, αποκλείει κλήσεις χωρίς αναγνώριση, αναγνωρίζει πιθανές απειλές παρατηρώντας την συμπεριφορά των λειτουργιών του και βάζει φραγή σε εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις για να ελέγχετε το λογαριασμό σας.

Η Release Candidate του ESET Mobile security για Android smartphone είναι διαθέσιμη για συσκευές που βασίζονται στο Android 2.0 ή σε νεότερη έκδοσή του (η εφαρμογή τρέχει σε Honeycomb, προτείνεται όμως η χρήση ως πειραματική). Το ESET Mobile Security διατίθεται επίσης για κινητά Symbian και Windows Mobile.
 
Τα χαρακτηριστικά του EMS for Android, RC Έκδοση

  • Trusted friend: Ο χρήστης επιλέγει μια επαφή ή ένα τηλεφωνικό νούμερο το οποίο θα λαμβάνει Alert SMS σε περίπτωση που μια άγνωστη κάρτα SIM εισέλθει στο τηλέφωνο του χρήστη. Η λειτουργία Trusted friend δίνει τη δυνατότητα να γίνει reset στο password του χρήστη αν χρειαστεί.
  • Βελτιωμένο Antispam: Πρόσθετο στρώμα ασφαλείας που μπλοκάρει τις κλήσεις CLIR (κλήσεις στις οποίες δεν γίνεται αναγνώριση).
  • Ανίχνευση απειλών βασισμένη στη συμπεριφορά του τηλεφώνου: Προειδοποιεί για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στο κινητό τηλέφωνο. Όλες οι εφαρμογές, τα αρχεία, οι φάκελοι και οι SD κάρτες μνήμης σαρώνονται συνεχώς για τυχόν αναδυόμενες απειλές.
  • SMS/MMS Antispam: Επιτρέπει  στον χρήστη να καθορίσει τις αξιόπιστες επαφές μέσω μιας παραμετροποιήσιμης άσπρης ή μαύρης λίστας  (black/white list) ή απλά να μπλοκάρει τα μηνύματα από άγνωστους αριθμούς.
  • Call interceptor: Αποκλείει τις ανεπιθύμητες κλήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις – εισερχόμενα και εξερχόμενα. Αυτή η δυνατότητα θεωρείται εργαλείο κατάλληλο για τους γονείς που θέλουν να ελέγχουν τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς των παιδιών τους.
  • Security Audit with Built-in Task Manager: Παρέχει πληροφορίες για όλες τις ζωτικές λειτουργίες του τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, του ελεύθερου χώρου στην μνήμη, τις τρέχουσες  διαδικασίες, το Bluetooth και την ορατότητα  της συσκευής.
  • Anti-Theft Security System: Πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας που επιτρέπουν στους χρήστες να διατηρούν τον έλεγχο των δεδομένων  που είναι αποθηκευμένα  στο τηλέφωνό τους – σε περίπτωση που η συσκευή χαθεί ή κλαπεί.
  • Εντοπισμός GPS: Εντοπίζει τη χαμένη η κλεμμένη συσκευή από απόσταση.
  • Remote Lock: Κλειδώνει το τηλέφωνο από απόσταση
  • Remote Wipe: Σβήνει με ένα SMS όλα τα ευάλωτα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνο, σε περίπτωση ανάγκης
  • Uninstall Protection: Προστατεύει το smartphone από απεγκατάσταση του ESET Mobile Security χωρίς την έγκριση του κατόχου του.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr