Σε ρόλο ελεγκτή για την ταυτοποίηση στοιχείων των ασφαλισμένων οι γιατροί του ΙΚΑ
Στην ταυτοποίηση των στοιχείων των ασφαλισμένων που προσέρχονται για εξέταση θα πρέπει να προβαίνουν οι γιατροί σύμφωνα με εγκύκλιο του διοικητή του ΙΚΑ Ροβ.Σπυρόπουλου. Οι γιατροί θα πρέπει να ελέγχουν προσεκτικά τα στοιχεία τα οποία αναγράφονται στο βιβλιάριο ασθενείας και αν υπάρχουν υπόνοιες, ότι το βιβλιάριο χρησιμοποιείται από άτομο που δεν είναι ασφαλισμένο, να προχωρούν σε έλεγχο της αστυνομικής ταυτότητας.
Στην ταυτοποίηση των στοιχείων των ασφαλισμένων που προσέρχονται για εξέταση θα πρέπει να προβαίνουν οι γιατροί σύμφωνα με εγκύκλιο του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι γιατροί θα πρέπει να ελέγχουν προσεκτικά τα στοιχεία τα οποία αναγράφονται στο βιβλιάριο ασθενείας και αν υπάρχουν υπόνοιες, ότι το βιβλιάριο χρησιμοποιείται από άτομο που δεν είναι ασφαλισμένο, να προχωρούν σε έλεγχο της αστυνομικής ταυτότητας.
Ο Διοικητής του ΙΚΑ επισημαίνει ότι είναι αυτονόητη η υποχρέωση των γιατρών να λαμβάνουν κάθε μέτρο, προκειμένου να βεβαιώνονται, ότι οι παροχές κάθε είδους θα δίδονται μόνο σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ιδρύματος.
Η εγκύκλιος εκδόθηκε μετά από σχετική καταγγελία ασφαλισμένου, σύμφωνα με την οποία, διαπιστώθηκε χρήση ατομικού βιβλιαρίου υγείας για τη χορήγηση παροχών από άτομο που δεν ήταν δικαιούχος.
Η Διεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών Υγείας διεξάγει, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων τέτοιων περιπτώσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τραγωδία στην Ομόνοια – 15χρονος έπεσε στο κενό από μπαλκόνι ξενοδοχείου
- Φενερμπαχτσέ – Μονακό 88-70: Ένατη σερί νίκη για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους
- Έμα Γουάτσον: Ποιος είναι ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος με τον οποίο φιλιέται η διάσημη ηθοποιός;
- Αποκάλυψη: Η απόφαση για την εξόντωση του Χαμενεΐ ελήφθη τον Νοέμβριο
- Ο Λανουά που δεν τηρεί τα προσχήματα με τους Φωτιά, Βεργέτη και το άρωμα πρόκλησης
- Η Νέα Αριστερά για τον Άλκη Ρήγο: Σπάνια πολιτική και ανθρώπινη ποιότητα