Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις 30 Νοεμβρίου η πρώτη ιδιωτική αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Στις 30 Νοεμβρίου η πρώτη ιδιωτική αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η SpaceX, η αεροδιαστημική εταιρεία που δημιούργησε ο ιδρυτής της PayPal, προγραμματίζει να εκτοξεύσει στις 30 Νοεμβρίου την πρώτη εμπορική αποστολή ανεφοδιασμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Ακόμα τέσσερις εταιρείες έχουν εξασφάλισαν συμβόλαια με τη NASA για αποστολές στον ISS, μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων.

Η SpaceX, η αεροδιαστημική εταιρεία που δημιούργησε ο ιδρυτής της PayPal, προγραμματίζει να εκτοξεύσει στις 30 Νοεμβρίου την πρώτη εμπορική αποστολή ανεφοδιασμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

H Space Exploration Technologies, όπως είναι πλήρες όνομά της, είναι μία από τις πέντε εταιρείες που εξασφάλισαν συμβόλαια με τη NASA για αποστολές ανεφοδιασμού στον ISS, με την προοπτική να αναλάβουν αργότερα και τις μεταφορές πληρωμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα αναλάβει να καλύψει το κενό που άφησε η απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων.

Με τα 300 εκατ. δολάρια που εξασφάλισε από τη NASA και τα 500 εκατ. που συγκέντρωσε από επενδυτές, ανάμεσά τους ο ιδρυτής της PayPal Ίλον Μασκ, η SpaceX αναπτύσσει την οικογένεια πυραύλων Falcon και την κάψουλα Dragon, σχεδιασμένη να επιστρέφει στη Γη πέφτοντας με αλεξίπτωτο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Dragon έγινε το πρώτο σκάφος ιδιωτικής εταιρείας που τέθηκε σε χαμηλή γήινη τροχιά και αργότερα επέστρεψε στη Γη.

Το επόμενο φθινόπωρο, η SpaceX θα προχωρήσει στο επόμενο μεγάλο βήμα: η κάψουλα θα παραδώσει προμήθειες στον ISS και θα επιστρέψει στη Γη με νέο φορτίο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Θα είναι η πρώτη από τις 12 πτήσεις ανεφοδιασμού που ανέλαβε η SpaceX, σε ένα συμβόλαιο με τη NASA ύψους 1,6 δισ. δολαρίων.

Η δεύτερη από τις εταιρείες που συνεργάζονται με τη NASA, η Orbital Sciences Corp., προγραμματίζει για του χρόνου την παρθενική εκτόξευση της δικής της κάψουλας, με την ονομασία Cygnus.

Οι υπόλοιπες εταιρείες είναι η Boeing, η Sierra Nevada και η Blue Origin, η εταιρεία που δημιούργησε ο ιδρυτής της Amazon.com Τζεφ Μπέζος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024