Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πίσω στη Γη ο Ιταλός αστροναύτης που τράβηξε δεκάδες φωτογραφίες της Ελλάδας

Πίσω στη Γη ο Ιταλός αστροναύτης που τράβηξε δεκάδες φωτογραφίες της Ελλάδας

Ο Ιταλός Πάολο Νέσπολι, αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και διάσημος πλέον ερασιτέχνης φωτογράφος, επέστρεψε στη Γη τα ξημερώματα της Τρίτης, έπειτα από έξι μήνες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Χιλιάδες Έλληνες έχουν θαυμάσει φωτογραφίες του Αιγαίου και άλλων περιοχών που αναρτούσε τακτικά ο Νέσπολι στο λογαριασμό του στο Flickr. Αρκετές είχαν δημοσιευτεί και στο in.gr, στο πλαίσιο συνεργασίας με την ESA. Δείτε το slideshow.

Ο Ιταλός Πάολο Νέσπολι, αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και διάσημος πλέον φωτογράφος, επέστρεψε στη Γη τα ξημερώματα της Τρίτης, έπειτα από έξι μήνες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Χιλιάδες Έλληνες έχουν θαυμάσει φωτογραφίες του Αιγαίου και άλλων περιοχών που αναρτούσε τακτικά ο Νέσπολι στο λογαριασμό του στο Flickr. Αρκετές είχαν δημοσιευτεί και στο in.gr, στο πλαίσιο συνεργασίας με την ESA.Διαβάστε το ιστολόγιο της ESA στο in.gr και επισκεφθείτε την ελληνική πύλη του οργανισμού.

Ο Νέσπολι (ένθετη αριστερά), μηχανικός πτήσης στον ISS, επέστρεψε στη Γη μαζί με την Αμερικανίδα αστροναύτη Κάθριν Κόλμαν και το Ρώσο κοσμοναύτη Ντμίτρι Κοντράτιεφ. Οι τρεις τους επιβιβάστηκαν σε ρωσικό Soyuz που αναχώρησε από τον σταθμό αργά τη Δευτέρα (ώρα Ελλάδας) και έπεσε με αλεξίπτωτο στη στέπα του Καζακστάν στις 05.27 την Τρίτη.

Άφησαν πίσω τους τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος του ISS, καθώς και το εξαμελές πλήρωμα του διαστημικού λεωφορείου Endeavour, το οποίο πραγματοποιεί την τελευταία αποστολή της καριέρας του.

Ο στόλος της NASA θα παροπλιστεί οριστικά μετά την τελευταία αποστολή του Atlantis τον Ιούλιο, οπότε θα ολοκληρωθεί και η συναρμολόγηση του πολυεθνικού τροχιακού εργαστηρίου, κόστους άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Οι μεταφορές φορτίων θα ανατεθούν στην ESA και τις διαστημικές υπηρεσίες της Ρωσίας και της Ιαπωνίας, ενώ τη μεταφορά προσωπικού θα αναλάβουν αποκλειστικά τα ρωσικά Soyuz.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024