Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η αύξηση της ευρυζωνικής διείσδυσης στην Ελλάδα κινείται με τον υψηλότερο ρυθμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Στις αρχές του 2011, το 19,9% του πληθυσμού είχε γρήγορες διαδικτυακές συνδέσεις.

Παρά την αύξηση, πάντως, η Ελλάδα εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ. Το θετικό είναι ότι η διαφορά μειώθηκε στις 7 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιούλιο του 2010, συγκριτικά με 10,5 μονάδες τον Ιούλιο του 2008.

Ο αριθμός των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα ανερχόταν στις αρχές του έτους σε 2.252.653, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 17,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

To 76,3% των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα προέρχονται από συνδυαστικά πακέτα (double και triple play), έναντι 56,8% πριν από ένα χρόνο, γεγονός που φανερώνει τη σαφή προτίμηση των καταναλωτών.

Το διάστημα από 1ης Ιουλίου 2009 έως και την 1η Ιουλίου 2010, η αύξηση των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα ήταν σχεδόν διπλάσια από το μέσο ευρωπαϊκό όρο και έφερε τη χώρα στην πρώτη θέση της ΕΕ.

Το Παρατηρητήριο εκτιμά ότι η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το 20,6% το πρώτο τρίμηνο του 2011 και το 21,3% στο δεύτερο τρίμηνο.

Αύξηση και στην κινητή ευρυζωνικότητα

Ραγδαία αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των χρηστών που συνδέονται στο Διαδίκτυο από το κινητό τηλέφωνο.

Σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2010, ο αριθμός των ενεργών συνδρομητών αυξήθηκε κατά 117,7%, ενώ οι συνδρομητές που κάνουν χρήση καρτών κινητού Διαδικτύου αυξήθηκε κατά 19,5%.

Έτσι, η αύξηση συνολικά των ενεργών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας με σύνδεση μέσω δικτύου 3G άγγιξε το 140% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο