Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαζική υποκλοπή δεδομένων από το PlayStation Network

Μαζική υποκλοπή δεδομένων από το PlayStation Network

Σε μια από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές εισβολές που έχουν καταγραφεί ως σήμερα, άγνωστοι χάκερ παραβίασαν το PlayStation Network και κατάφεραν να υποκλέψουν κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις, πιθανώς και αριθμούς πιστωτικών καρτών. H online υπηρεσία της Sony, η οποία παραμένει εκτός λειτουργίας εδώ και μια εβδομάδα, αριθμεί 77 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Αντιμέτωποι με την κλοπή προσωπικών τους δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των πιστωτικών τους καρτών) βρίσκονται 77 εκατομμύρια πελάτες της Sony, οι οποίοι παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω του Playstation Network. Αν ευσταθούν οι υποψίες της κορυφαίας ιαπωνικής εταιρείας ότι χάκερ έκλεψαν τα στοιχεία των πελατών της από τη βάση δεδομένων της, τότε πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική απάτη στην ιστορία της υψηλής τεχνολογίας.

Η Sony ανακοίνωσε ότι από τις 17 έως τις 19 Απριλίου κάποιοι εισέβαλαν παράνομα στο δίκτυο παιχνιδιών της αποκτώντας πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα πελατών της και συγκεκριμένα στα ονόματα, τις διευθύνσεις, τις ημερομηνίες γεννήσεως και τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών τους. Το Playstation Network έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και έξι ημέρες.

Το δίκτυο αυτό χρησιμοποιούν οι κάτοχοι της ονομαστής κονσόλας παιχνιδιών της Sony για να παίζουν παιχνίδια μεταξύ τους, για να συνομιλούν και για να παρακολουθούν ταινίες που κατεβάζουν από το Διαδίκτυο. Η εταιρεία ανέστειλε επίσης τη λειτουργία της συνδεόμενης με το Playstation υπηρεσίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών και διασκέδασης Qriosity για να ερευνήσει αν είναι νόμιμες και εξουσιοδοτημένες οι χρεώσεις πιστωτικών καρτών που έχουν γίνει.

Στο επίσημο ιστολόγιό της η Sony δημοσιεύει προσωπικές πληροφορίες πελατών που η ίδια η εταιρεία πιστεύει ότι έχουν υποκλαπεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024