Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηλέφωνο Facebook από τη Vodafone και την HTC

Τηλέφωνο Facebook από τη Vodafone και την HTC

Την πρόταση της HTC για την εξυπηρέτηση της κοινωνικής δικτύωσης από το κινητό αγκαλιάζει η Vodafone με την αποκλειστική διάθεση από τις αρχές Ιουλίου 2011 του HTC Cha Cha. H Vodafone εμπλουτίζει έτσι την κατηγορία "Ch@tphones" που έχει δημιουργήσει από καιρό με σχετικά οικονομικά έξυπνα κινητά τηλέφωνα που εκτός από (μικρή) οθόνη αφής διαθέτουν και πλήρες πληκτρολόγιο.

Την πρόταση της HTC για την εξυπηρέτηση της κοινωνικής δικτύωσης από το κινητό αγκαλιάζει η Vodafone με την αποκλειστική διάθεση από τις αρχές Ιουλίου 2011 του νεοεισερχόμενου HTC Cha Cha. H Vodafone εμπλουτίζει έτσι ουσιαστικά την κατηγορία «Ch@tphones» που έχει δημιουργήσει από καιρό με σχετικά οικονομικά έξυπνα κινητά τηλέφωνα που εκτός από (μικρή) οθόνη αφής διαθέτουν και πλήρες πληκτρολόγιο.

Το Cha Cha έχει ειδικό πλήκτρο για την άμεση πρόσβαση στο Facebook, ώστε ο χρήστης να πληκτρολογεί άμεσα «ό,τι έχει στο μυαλό του». To πρώτο «κοινωνικό» smartphone της HTC συνοδεύεται από widget της HTC όπως το Friend Stream για τις λίστες ενημερώσεων από σάιτ κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) και ένα ακόμα που το ονομάζει chat widget με προφανή σκοπό το chat με φίλους από το δημοφιλές σάιτ κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τα άλλα, το Cha Cha αν και ξεχωρίζει για το μεγάλο πλήρες πληκτρολόγιό του με τη συνήθη διατάξη των πλήκτρων QWERTY διαθέτει σχετικά μικρή οθόνη αφής με διαγώνιο 2,6 ίντσες (6,6 εκατοστά) με ανάλυση 480×320 pixel (η οθόνη περιστρέφεται ώστε η πληκτρολόγηση στην οθόνη αφής να διευκολύνεται με το πληκτρολόγιο να εκτείνεται στη μεγαλύτερη πλευρά, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να «τσιμπήσει» την οθόνη για να μεγεθύνει ό,τι προσπαθεί να δει με το λεγόμενο pinch to zoom).

Βασίζεται στην έκδοση 2.3 του Android, τη λεγόμενη Gingerbread και φέρει το περιβάλλον HTC Sense 2.1, το οποίο επιφέρει αξιόλογες βελτιώσεις σε ότι αφορά τις ειδοποιήσεις (για τυχόν διαθέσιμα ανοικτά δίκτυα Wi-Fi, για νέα μηνύματα, νέα mentions στο twitter, ενημερώσεις εφαρμογών) και τις ρυθμίσεις (δημιουργεί μια καρτέλα με «γρήγορες» ρυθμίσεις, όπως την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση Wi-Fi ή του Bluetooth, απαλλάσσοντας τις αρχικές οθόνες από συντομεύσεις ή widget για αυτές). H εμπρόσθια κάμερα είναι VGA και η κύρια, πίσω 5Mpixel.

Facebook, αγάπη μου!

H HTC είχε ανακοινώσει στα μέσα Φεβρουαρίου δύο κινητά με πλήκτρο Facebook. Αμφότερα τα HTC ChaCha και HTC Salsa αναγνωρίζουν αυτόματα το περιεχόμενο και ειδοποιούν το χρήστη κάθε φορά που έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν περιεχόμενο ή ενημερώσεις προφίλ μέσω Facebook. Με ένα πάτημα αυτού του πλήκτρου, ανανεώνουν το status, ανεβάζουν φωτογραφία, μοιράζονται ειδήσεις, κάνουν κρατήσεις σε εστιατόρια και πολλά ακόμη.

«Μπορείτε για παράδειγμα να βγάλετε μια φωτογραφία με φίλους και να την ανεβάσετε απευθείας στο Facebook, πατώντας απλά και μόνο αυτό το πλήκτρο, ή να γνωστοποιήσετε στους φίλους σας το μουσικό κομμάτι που ακούτε εκείνη τη στιγμή – αναγνωρίζεται αυτόματα και κοινοποιείται στο Facebook», εξηγεί η HTC.

Και οι δύο συσκευές βασίζονται στο νεότερο Android, την έκδοση Gingerbread 2.3 και το ανανεωμένο HTC Sense.

  • Όταν ο χρήστης επιλέγει μια επαφή προς κλήση, η σχετική οθόνη προβάλλει το status, τις φωτογραφίες ή ακόμη και τα επικείμενα γενέθλια του φίλου που θέλει να επικοινωνήσει ο χρήστες. Οι ίδιες ενημερώσεις προβάλλονται και όταν γίνεται δεκτή μια κλήση από ένα φίλο στο Facebook. Η συσκευή έρχεται στα μέτρα του χρήστη, με την προσθήκη επιπλέον widget αφιερωμένα στο Facebook.
  • Τα HTC ChaCha και HTC Salsa smartphone έχουν επίσης Facebook Chat: Τα τελευταία μηνύματα μαζί με τις συνομιλίες στο Facebook, ενσωματώνονται και εμφανίζονται στους φακέλους εισερχομένων μηνυμάτων και e-mail, με τις υπόλοιπες συνομιλίες του χρήστη.

Όπως αναφέραμε, το HTC ChaCha έχει (φυσικό) πληκτρολόγιο QWERTY για να διευκολύνει την εισαγωγή κειμένου σε σχέση με τα εικονικά πληκτρολόγια. Έχει δύο κάμερες, μια στα 5 megapixel με αυτόματη εστίαση και LED φλας και μια δεύτερη VGA στην πρόσοψη για βιντεοκλήσεις. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 2,6 ιντσών και ανάλυση 480×320 pixel.

Το Salsa έχει επίσης κάμερα 5 megapixel και κοινά χαρακτηριστικά με το ChaCha σε ότι αφορά στην κοινωνική δικτύωση μέσω Facebook, αλλά μεγαλύτερη οθόνη αφής 3,4 ιντσών με υποστηριζόμενη ανάλυση 480×320 pixel.

Τιμή και διάθεση

Το HTC Cha Cha πωλείται στα καταστήματα Vodafone αντί 299 ευρώ, η Vodafone όμως το επιδοτεί την αγορά με κάθε νέα σύνδεση ή ανανέωση στα προγράμματα Vodafone Unlimited.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο προωθεί το Samsung Ch@t 335 (αξίας 99 ευρώ) και το Sony Ericsson Xperia X8 (αξίας 189 ευρώ) με τη δωρεάν διάθεση αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στα προγράμματα Vodafone Unlimited με πάγιο 25 ευρώ και 45 ευρώ αντίστοιχα και ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου 18 μήνες.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024