Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το διπλοπύρηνο Optimus της LG στην ελληνική αγορά

Το διπλοπύρηνο Optimus της LG στην ελληνική αγορά

Με την αγωνιστική οδήγηση επέλεξε να συνδέσει την κυκλοφορία του πρώτου διπλοπύρηνου κινητού της τηλεφώνου η LG Electronics, βάζοντας στη θέση του οδηγού (ή του συνοδηγού) εκπροσώπους του Τύπου μετά την παρουσίαση του LG Optimus 2X. To κινητό που φαίνεται να έχει αρκετά προσόντα για να αντικαταστήσει μια παιχνιδομηχανή διατίθεται άμεσα, αποκλειστικά από τη Vodafone για ένα μήνα αντί 499 ευρώ και με επιδότηση σε προγράμματα συμβολαίου που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Με την αγωνιστική οδήγηση επέλεξε να συνδέσει την κυκλοφορία του πρώτου διπλοπύρηνου κινητού της τηλεφώνου η LG Electronics, βάζοντας στη θέση του του συνοδηγού εκπροσώπους του Τύπου, μετά την παρουσίαση του LG Optimus 2X. To κινητό, που φαίνεται να έχει αρκετά προσόντα για να αντικαταστήσει μια απαιτητική παιχνιδομηχανή, διατίθεται άμεσα, αποκλειστικά από τη Vodafone για ένα μήνα αντί 499 ευρώ και με επιδότηση σε προγράμματα συμβολαίου, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Εξάλλου, η κυκλοφορία του διπλοπύρηνου Optimus 2X, όπως και του Optimus 3D με την υποστήριξη 3D χωρίς γυαλιά τον ερχόμενο Μάιο, περνούν στην ιστορία της εταιρείας ως τα ορόσημα της χρονιάς (η εταιρεία παρουσίασε τα ορόσημα παρελθόντων ετών, όπως το 2007 με την παρουσίαση του πρώτου κινητού με οθόνη πλήρους αφής).

Με αφορμή την κυκλοφορία του Optimus 2Χ, παρουσιάστηκαν και στοιχεία της εταιρείας GfK σχετικά με τη διάδοση των λεγόμενων smartphone στην ελληνική αγορά. Παρά τη γενικότερη δυσαρέσκεια που επικρατεί στην αγορά με βάση τα στοιχεία του 2010, οι πωλήσεις τους αυξάνονται ραγδαία και σε τεμάχια και σε αξία (αγοράζουμε ακριβότερα κινητά) -ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 24,1% και η αξία τους περισσότερο από 51%. Τα smartphone με λειτουργικό Android από το Δεκέμβριο του 2010 και μετά, κερδίζουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς: από 55,2% στα «άλλα λειτουργικά» έναντι 44,8% στα «ανδροειδή» τον Οκτώβριο του 2010, σήμερα οι ισορροπίες εμφανίζονται να έχουν αλλάξει. Τον Φεβρουάριο τα Android είχαν το 61,9% έναντι 38,1% των άλλων λειτουργικών, σύμφωνα πάντα με την GfK (σε πωλήσεις).

Εκτός από τον διπλοπύρηνο επεξεργαστή, τον οποίο σημειωτέον, είδαμε να βρίσκει τη θέση του ταχύτερα στα smartphone παρά στα PC, όπως άλλωστε και η εντυπωσιακή αύξηση στην επεξεργαστική ισχύ, το LG Optimus 2X έχει δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως την κάμερα 8Mpixel (με LED φλας) και κάμερα μπροστά για βιντεοκλήσεις, την υποστήριξη εγγραφής και αναπαραγωγής βίντεο HD στα 1080p, με δυνατότητα σύνδεσης σε τηλεόραση ή προτζέκτορα μέσω HDMI αλλά και DLNA. Το ισχυρό LG Optimus βασίζεται στην έκδοση Froyo (2.2) και μπορεί να αναβαθμιστεί στην έκδοση 2.3.

Σε ό,τι αφορά στα πλεονεκτήματα του επεξεργαστή με διπλό πυρήνα, η LG προτάσσει και υπόσχεται ταχύτερη πλοήγηση στο Ίντερνετ, άμεση απόκριση στις εντολές, χρήση πολλαπλών εφαρμογών με μηδενική καθυστέρηση καθώς και βελτιστοποιημένη διαχείριση της αυτονομίας της συσκευής (έχει σχετικά μεγάλη μπαταρία 1500mAh).

Είναι κινητό ή παιχνιδομηχανή;

Σχετικά με τη χρήση των smartphone εξάλλου, η LG Electronics Ελλάς παρουσίασε στοιχεία από το appsfire.com, σύμφωνα με τα οποία ο μέσος χρήστης smartphone καταναλώνει το 60% του χρόνου -84 λεπτά τη μέρα, 42 ώρες το μήνα(!)- σε παιχνίδια και σε εφαρμογές. H LG υποστηρίζει ότι χάρη στο διπλοπύρηνο τσιπ Tegra 2 της nVidia, την υποστήριξη της σύνδεσης μέσω HDMI και την αναπαραγωγή Full HD, την άμεση απόκριση στις εντολές, το γυροσκόπιο αλλά και την υποστήριξη πολυκάναλου ήχου 7.1 virtual surround για πρώτη φορά σε smartphone, η συσκευή θα σημάνει μια «νέα εποχή στην ψυχαγωγία».

Δείτε το Tegra Zone που λανσάρει η nVidia ως τον Νο1 προορισμό για το mobile gaming

Η εταιρεία μας απέστειλε μια συσκευή για παρουσίαση και θα έχουμε την ευκαιρία να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας σύντομα.

Τα πάντα Optimus

Η LG πρόκειται να παρουσιάσει αργότερα «τις ναυαρχίδες» της για την ελληνική αγορά: τον Ιούλιο την ταμπλέτα LG Optimus Pad (με Android 3.0, διπλοπύρηνο τσιπ, οθόνη 8,9 ιντσών, υποστήριξη 1080p, εγγραφή 3D HD(!) και με στερεοσκοπική κάμερα 5Mpixel), ένα μήνα νωρίτερα το LG Optimus 3D, ένα κινητό που χαρακτηρίζει ως «το πρώτο παγκοσμίως κινητό τρισδιάτατης εμπειρίας» (με διπλή κάμερα, οθόνη 4,3 ίντσες ευρεία, στερεοσκοπική χωρίς γυαλιά και δυνατότητα σύνδεσης μέσω HDMI και DLNA, και περιεχόμενο 3D κατόπιν συνεργασίας με το YouTube ). Τέλος, το Μάιο θα κυκλοφορησει το Optimus Black, στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην φωτεινότητα της μεγάλης οθόνης του αλλά κυρίως στην υλοποίηση της προδιαγραφής Wi-Fi Direct που επιτρέπει σε συσκευές που το υποστηρίζουν να επικοινωνούν ασύρματα μεταξύ τους χωρίς τη μεσολάβηση hotspot (έτσι, για παράδειγμα θα μπορούσαμε να μοιραζόμαστε το Ίντερνετ με το smartphone χωρίς τη μεσολάβηση του router).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024