Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ξενώνας Cavo Petra στα Μέθανα

Ο Ξενώνας Cavo Petra στα Μέθανα

Δύο ώρες από την Αθήνα και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση βρίσκουμε τα ηφαιστειογενή Μέθανα. Εκεί στον Αη Γιώργη βρίσκεται ο ξενώνας Cavo Petra. Ο ξενώνας είναι εξολοκλήρου χτισμένος από τοπική ηφαιστειακή πέτρα, προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες του άριστη θερμο-ηχομόνωση για μια άνετη και υγιεινή διαμονή κάθε εποχή του έτους.

Δύο ώρες από την Αθήνα και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση βρίσκουμε τα ηφαιστειογενή Μέθανα. Εκεί στον Αη-Γιώργη βρίσκεται ο ξενώνας Cavo Petra. Ο ξενώνας είναι εξολοκλήρου χτισμένος από τοπική ηφαιστειακή πέτρα, προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες του άριστη θερμο-ηχομόνωση για μια άνετη και υγιεινή διαμονή κάθε εποχή του έτους.

Διαμονή
Ο ξενώνας αποτελείται από 4 δίκλινα διαμερίσματα και μια μεγάλη σουίτα, για τους πιο απαιτητικούς. Όλα τα δωμάτια έχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις (τηλεόραση, κλιματισμός, cd player, ψυγειάκι, internet) ενώ η σουίτα προσφέρει τις ανέσεις ενός μεγάλου διαμερίσματος, έχοντας τζάκι, μπαρ, jacuzzi και ένα μεγάλο γωνιακό καναπέ.
Ο ξενώνας προσφέρει ακόμα ένα πλούσιο – και πιστοποιημένα – βιολογικό πρωινό, που μπορείται να πάρετε είτε στο δωμάτιο σας είτε στον χώρο του κήπου.
Ένα αναμφισβήτητο προσόν του ξενώνα αποτελεί ο καλόγουστα διαμορφωμένος κήπος του, που προσφέρει απεριόριστη πανοραμική θέα στον Αργοσαρωνικό.
Ένας τόπος ιδανικός για γαλήνη και χαλάρωση.

Δραστηριότητες

  • Κολύμπι, ψάρεμα, ελεύθερη κατάδυση, ιστιοπλοία, windsurfing στις παραλίες των Μεθάνων, όπως στο Νησάκι, στην Λιμνιώνα, στην Ακτή, στον Άγιο Νικόλαο, στην Φωφλάκα, στην Αλμύρα, στον Άγιο Γεώργιο και στον Άγιο Νικόλαο Παλαιών Λουτρών.
  • Για τον πεζοπόρο προσφέρονται πολυάριθμα μονοπάτια που θα μαγευτεί από τις βουνίσιες, γεμάτες σπάνια αρωματικά φυτά και θεραπευτικά βότανα, διαδρομές.
  • Δοκιμάστε χταπόδι στα κάρβουνα, γευθείτε ολόφρεσκο ψάρι και χαρείτε ένα απολαυστικό μπάνιο, στις γραφικές παραλίες στο Βαθύ, στην Αλμύρα, στον Άγιο Γεώργιο, στον Άγιο Νικόλαο.
  • Στο Παλαιόκαστρο, στο Θρονί, στο Νησάκι, στη Μαγούλα, στον Ογά, στην κορυφή της Χελώνας, στον Άγιο Νικόλαο, στο Στενό, στο λόφο του Αγίου Κωνσταντίνου και σ΄ ολόκληρη τη Χερσόνησο, θα συναντήσετε ερείπια αρχαίων πόλεων, αρχαιότητες και ευρήματα, βυζαντινά ξωκκλήσια και μνημεία που αντιπροσωπεύουν όλο το χρονολογικό φάσμα και αποτελούν αδιάψευστες αποδείξεις της μακραίωνης ιστορία της από την Νεολιθική Εποχή εώς τα νεώτερα χρόνια.

  • Εκδρομή στο Ηφαίστειο (που διοργανώνει ο Ξενώνας κάθε εβδομάδα με οχήματα 4χ4)

Το Ηφαίστειο και οι Ιαματικές Πηγές

Ξεχωριστό κομμάτι της όμορφης Χερσονήσου, αποτελεί το Ηφαίστειο των Μεθάνων. Η έκρηξή του χρονολογείται μεταξύ του 276 και 239 π.Χ. επί της εποχής του Αντιγόνου Γονατά. Το ιστορικό τούτο φαινόμενο περιγράφηκε από τους Στράβωνα, Οβίδιο και Παυσανία. Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί τριάντα ηφαιστειακοί κρατήρες, ο σπουδαιότερος των οποίων βρίσκεται κοντά στο χωριό «Καμμένη Χώρα«, που είναι κτισμένο σε μια μοναδική θέση στην άκρη της κόκκινης λάβας.
Η ανάβαση στον κρατήρα, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και ανυψώνει τον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου, καθώς αυτός, προσεγγίζει άμεσα έναν υπέροχο, τραχύ και επιβλητικής ομορφιάς τόπο. Αξίζει να τον γνωρίστετε!

Οι Ιαματικές πηγές των Μεθάνων είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δράσης, ονομαστές εδώ και χιλιάδες χρόνια για την αποτελεσματική και σωτήρια επίδρασή τους στην υγεία και την ομορφιά. Κείμενα του Παυσανία, του Στράβωνα, του Οβίδιου, μαρτυρούν την ύπαρξη και την φήμη τους από τους αρχαίους χρόνους.
Τα νερά που αναβλύζουν από τις πηγές «μεταφέρουν», πολυάριθμα πολύτιμα ιχνοστοιχεία μετάλλων και ορυκτών που προσφέρουν μοναδικές ιδιότητες θεραπείας πολλών παθήσεων και γενικότερης αναζωογόνησης του οργανισμού κάθε ηλικίας. Εδώ βρίσκεται, η μυθική μαγεία ενός αρχαίου μυστικού για την φροντίδα του δέρματος, όπου αυτό ξαναβρίσκει την ελαστικότητα και την φρεσκάδα του και εσείς μια τέλεια εμφάνιση και αίσθηση νεότητας και ζωντάνιας.

Έχουν ευεργετικές θεραπευτικές ιδιότητες για πολλές παθήσεις όπως αρθροπάθεια, δισκοπάθεια, σπονδυλοαρθρίτιδα, ρευματοπάθεια, κατάγματα, γυναικολογικές παθήσεις, στειρότητα, νευρώσεις, κοπώσεις, παθήσεις αναπνευστικού συστήματος, χρόνιες βρογχίτιδες, δερματικά νοσήματα κλπ.

Η φύση πλουσιοπάροχα δώρισε στα ιαματικά νερά των Μεθάνων πολύτιμα συστατικά σε μεγάλες ποσότητες και τεράστιας θεραπευτικής σημασίας, γεγονός που δικαιολογεί την μοναδικότητα και την ξεχωριστή θέσης τους στην ιστορία των ιαματικών πηγών, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Πως θα φτάσετε{{{ map }}}
Δύο τρόποι υπάρχουν να φτάσετε στην χερσόνησο των Μεθάνων. Οδικώς και ακτοπλοικώς.

Με το αυτοκίνητο ή με το λεωφορείο θα σας πάρει γύρω στις 2 ώρες μέσω ισθμού και του καινούργιου παραλιακού δρόμου της Επιδαύρου.

Πολύ συντομότερο και ταυτόχρονα πιο ξεκούραστο είναι να πάρετε το πλοίο της γραμμής του Αργοσαρωνικού απ’ την Ακτή Τσελέπη στον Πειραιά και σε 2 ώρες θα ‘ σαστε στα Μέθανα. Ακόμα γρηγορότερα θα πάτε με τα ιπτάμενα δελφίνα που ξεκινώντας από την Μαρίνα της Ζέας κάνουν 50 λεπτά, για τα Μέθανα.

Δήμος Μεθάνων,Ξενώνας Cavo Petra

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024