Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ξενώνας

Ο Ξενώνας «Οιχαλία» στα Φιδάκια Ευρυτανίας

Η κυρία Γεωργία Λέρη, οικοδέσποινα της "Οιχαλίας" μας υπόσχεται μια "Απόδραση στο Όνειρο" και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι' αυτό σ' ένα χωριό σαν τα Φιδάκια. Είκοσι πέντε χιλιόμετρα δρόμος από το Καρπενήσι και φτάσατε στο "πέτρινο" χωριό, στα 1000μ. υψόμετρο.

Η κυρία Γεωργία Λέρη, οικοδέσποινα της «Οιχαλίας» μας υπόσχεται μια «Απόδραση στο Όνειρο» και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι’ αυτό σ’ ένα χωριό σαν τα Φιδάκια. Είκοσι πέντε χιλιόμετρα δρόμος από το Καρπενήσι και φτάσατε στο «πέτρινο» χωριό, στα 1000μ. υψόμετρο. Πλακόστρωτα σοκάκια, παλιά καλοδιατηρημένα αρχοντικά με ανθισμένες αυλές και η γραφική πλατεία με την επιβλητική εκκλησιά της Γέννησης της Θεοτόκου και την θέα στην Λίμνη των Κρεμαστών, συνθέτουν την εικόνα του ορεινού διατηρητέου οικισμού.

Ο Ξενώνας
Ο Χρήστος Λέρης, επιστρέφοντας στον τόπο καταγωγής του, ανακαίνισε το παλιό οικογενειακό αρχοντικό, δημιουργώντας μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα με περιορισμένο αριθμό δωματίων και σεβασμό στην αρχιτεκτονική του χωριού. Το όνομα που έδωσε στον Ξενώνα, «Οιχαλία«, προέρχεται από την αρχαία πόλη που υπήρξε πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και φαίνεται να βρισκόταν στη θέση του χωριού αυτού.
Ο Χρήστος και η Γεωργία Λέρη σας περιμένουν για να σας προσφέρουν ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον. Στο χώρο αυτό θα μπορέσετε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς κάθε εποχή του χρόνου. Οι οικοδεσπότες σας συστήνουν τον χώρο τους, σαν ιδανικό μέρος για γαμήλιο ταξίδι.
Ο Ξενώνας διαθέτει 10 δωμάτια: 7 δίκλινα, 1 τρίκλινο, 1 τετράκλινο και 1 σουίτα. Το κάθε δωμάτιο έχει τη δική του διακόσμηση και όλα είναι άνετα, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Σαν καλωσόρισμα στο δωμάτιό σας θα βρείτε λίγο τοπικό τσίπουρο και ενημερωτικά έντυπα για την ευρύτερη περιοχή και τις δραστηριότητες. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 70€ το δίκλινο, με πρωινό.

Το cafe και το πρωινό

Το πρωινό στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο βασίζεται σε ντόπια χειροποίητα προϊόντα: μαρμελάδες, μέλι, κέικ, κομπόστες, γιαούρτι, αυγά, κολοκυθόψωμο, τηγανίτες με τυρί κ.α
Στο café του Ξενώνα και κοντά στο αναμμένο τζάκι απολαμβάνει κανείς τον καφέ του, τοπικά λικέρ (κράνι, βύσσινο, πορτοκάλι, νεράντζι), τσάι από το βουνό Χελιδόνα, τσίπουρο, μούρο του χωριού και διάφορα ποτά, ακούγοντας ευχάριστη μουσική.

Το εστιατόριο

Προγενέστερο του ξενώνα υπήρξε το εστιατόριο του Λέρη. Πρόκειται δηλαδή για ένα χώρο με ιστορία ετών. Η ταβέρνα Οιχαλία βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού, σε μικρή απόσταση από τον Ξενώνα. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ της περιοχής. Παραδοσιακές πίτες, σούπες, τραχανάς, χυλοπίτες, ποικιλία από φρέσκιες σαλάτες και ορεκτικά. Τα ψητά της σούβλας όπως το αρνί ή το κατσίκι σούβλας, το γουρουνόπουλο, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι, αλλά και τα πιάτα ημέρας όπως ο κρασάτος κόκορας, το ντόπιο κουνέλι, το αρνάκι λαδορίγανη και το κοκκινιστό μοσχαράκι μπορούν βεβαίως να κερδίσουν τις εντυπώσεις σας. Για το τέλος η ιδιοκτήτρια θα φροντίσει με τα χειροποίητα γλυκά της, να δώσει ένα ιδανικό τελείωμα στο γεύμα σας. Διαλέξτε ανάμεσα στα γλυκά του κουταλιού, το παραδοσιακό γιαούρτι με μέλι, τον μπακλαβά, την καρυδόπιτα και το ραβανί, ή… δοκιμάστε τα όλα! Το εστιατόριο αναλαμβάνει κάθε μορφής συνεστίαση, κατόπιν συνεννοήσεως.

Δραστηριότητες
Μικρές διαδρομές

  • Βόλτα στα πέτρινα καλντερίμια και σοκάκια του χωριού.
    Ανεβαίνοντας τα 92 σκαλοπάτια βγαίνετε στα 5 αλώνια του χωριού. Υπέροχο ηλιοβασίλεμα αλλά και για νυκτερινό αγνάντεμα των άστρων.
  • Περίπατος ως τις πηγές του χωριού ή ως το βουνό Χελιδόνα για να μαζέψετε τσάι.
  • Περίπατος ως το τσαγκαράλωνο (3χλμ) το μπαλκόνι με καταπληκτική θέα στη λίμνη των Κρεμαστών. Μετά συνεχίζετε ως το παλιό οικισμό Σιώματα, όπου σώζεται ακόμη το παλιό σχολείο και το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου.

    Διαδρομές 4 χ 4 ή Moto Cross

    • Φιδάκια-Σελά-(βουνό χελιδόνα-Μικρό Χωριό) χωματόδρομος – Καρπενήσι – Φιδάκια
    • Φιδάκια-(Βλαχέρνα-Χελιδόνα) χωματόδρομος – Καρπενήσι – Φιδάκια
    • Φιδάκια-(Βλαχέρνα) χωματόδρομος – Γέφυρα Τρικεριώτη και φαράγγι Στενής – Λίμνη κρεμαστών – Φραγκίστα – Κρέντη – Βίνιανη – Φιδάκια
    • Φιδάκια-(Βλαχέρνα) χωματόδρομος – λίμνη Κρεμαστών – Επισκοπή – (Βοϊλάδα – Μέγδοβα) χωματόδρομος – Φιδάκια
    • Φιδάκια-(Βλαχέρνα) χωματόδρομος – Προυσσός – Καρπενήσι – Φιδάκια

      Άλλες Δραστηριότητες

      • Κολύμπι στο ποτάμι Τρικεριώτη
      • Ψάρεμα στη λίμνη Κρεμαστών
      • Κυνήγι στα Φιδάκια
      • Rafting, canoe-kayak, κ.α. (μέσω εταιριών υπαίθριων δραστηριοτήτων)

      Εκδηλώσεις

      • Αντάμωμα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου
      • Αρχές Αυγούστου ζωντανή μουσική βραδιά από το Δήμο Καρπενησίου
      • Στις 8 Σεπτεμβρίου θρησκευτικό πανηγύρι

        Πως θα φτάσετε{{{ map }}}
        Παίρνουμε τον δρόμο από το Καρπενήσι προς Φραγκίστα, όπου σε απόσταση 8 χλμ. στη ράχη Μπαγασάκι υπάρχει αριστερή διακλάδωση και πινακίδα (Στεφάνι- Μηλιά –Σελλά- Φιδάκια). Η πανέμορφη αυτή διαδρομή μέσα στο ελατόδασος θα σας οδηγήσει στον παραδοσιακό οικισμό Φιδάκια.

        Ξενώνας «Οιχαλία»

        Sports in

        «Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

        Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

        Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

        in.gr | Ταυτότητα

        Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

        Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

        Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

        Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

        Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

        ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

        Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

        ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

        Παρασκευή 19 Απριλίου 2024