Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τα tablet δεν κανιβαλίζουν τα netbook, υποστηρίζει η Acer

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά desktop PC και notebook βεβαιώνει δια στόματος υψηλόβαθμου στελέχους της ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα netbook με tablet, παρά το γεγονός ότι τα tablet θεωρούνται από πολλούς οι «κανίβαλοι» της αγοράς των οικονομικών υπερ-φορητών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά desktop PC και notebook βεβαιώνει δια στόματος υψηλόβαθμου στελέχους της ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα netbook με tablet, παρά το γεγονός ότι τα tablet θεωρούνται από πολλούς οι «κανίβαλοι» της αγοράς των οικονομικών υπερ-φορητών.

Η Acer μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι «Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση ανώτατου στελέχους της, η Acer επιβεβαιώνει ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην σταδιακή αντικατάσταση των netbooks από συσκευές tablet.»

Στην ανακοίνωσή της, ουσιαστικά δηλώνεται ότι υπάρχει χώρος για το μοντέλο που εισάγουν στην αγορά τα tablet, ως μια ακόμα μορφή συσκευών «κατανάλωσης» περιεχομένου, η οποία θα διεκδικήσει το χώρο που του αναλογεί, χωρίς ωστόσο να επικαλύψει κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες συσκευών. Ως εκ τούτου, η Acer φαίνεται να εκτιμά ότι η αγορά μεγενθύνεται.

Ακολουθεί η δήλωση της Acer:

«Η φορητότητα, που ήταν πάντα στο DNA της Acer, βρίσκει μια νέα μορφή έκφρασης σε ολόκληρο το φάσμα των διαθέσιμων tablet, τα οποία χαρακτηρίζονται από ποικίλα μεγέθη οθόνης και από μοντέλα σχεδιασμένα να εξυπηρετήσουν διαφορετικές ανάγκες χρήσης.

Η Acer αναγνωρίζει ότι η αγορά των υπολογιστών αλλάζει.

Δεδομένου ότι τα PC δεν χρησιμοποιούνται πλέον μόνο για να δημιουργήσουν δεδομένα, αλλά μεταβάλλονται ολοένα και περισσότερο σε εργαλεία κατανάλωσης, νέα μοντέλα και νέοι τύποι συσκευών θα εμφανίζονται.

Αυτό σημαίνει ότι η παλέτα των διαθέσιμων συσκευών διευρύνεται και τα tablet είναι απλώς άλλο ένα κομμάτι αυτού του μωσαϊκού. Συνεπώς θα καταλάβουν και αυτά το χώρο που τους αναλογεί, δίπλα στα netbooks και τα notebooks, χωρίς να επικαλύψουν κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες συσκευών.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τις συσκευές. Όχι απλά άλλο ένα προϊόν, αλλά ένα πλήθος εργαλείων διαφορετικών τύπων και μεγεθών, σχεδιασμένα να ικανοποιούν συγκεκριμένες ανάγκες επικοινωνίας, επιτρέπουν στον χρήστη να παραμένει συνδεδεμένος και να αλληλεπιδρά με τον ψηφιακό κόσμο του, οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Στην γκάμα της Acer περιλαμβάνονται: ένα Android tablet 10,1 ιντσών, που προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία ψυχαγωγίας, ένα Android tablet 7 ιντσών, που αποτελεί την πεμπτουσία της φορητότητας και ένα Windows tablet 10,1 ιντσών, για μέγιστη ευελιξία.

Προς το παρόν δεν προβλέπεται παρουσίαση συσκευών βασισμένων σε επεξεργαστές Sandy Bridge.»

Ψηφίστε: Θα αγοράσετε tablet το 2011;

Οι αναλυτές της Deloitte συμφωνούν

Η αυξανόμενη ζήτηση smartphone και tablet θα διπλασιάσουν τη διάθεση υπολογιστών παγκοσμίως μέσα σε πέντε μόλις χρόνια, εκτιμά το τμήμα μελετών Technology, Media and Telecom της Deloitte.

  • To 2009 διατέθηκαν περίπου 500 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τα 1,1 δισεκατομμύρια υπολογιστές το 2014.

Ο επικεφαλής του τμήματος Πολ Λι δηλώνει χαρακτηριστικά: «Το computing γίνεται φορητό. Παράλληλα, οι χρήστες δεν αντικαθιστούν τη μια συσκευή με την άλλη, αλλά συσσωρεύουν συσκευές. Σε τρία χρόνια, οι πωλήσεις των smartphone θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας. Τα tablet θα φτάσουν τις μισές πωλήσεις των netbook».

  • Η φετινή χρονιά θα είναι η πρώτη κατά την οποία οι πωλήσεις smartphone και tablet θα ξεπεράσουν μαζί τις συνολικές πωλήσεις desktop, notebook και netbook.

«PC era is not over«

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι η Deloitte εκτιμά πως το 2011 θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο, κατά την οποία οι χρήστες αποστρέφουν το βλέμμα τους από τα παραδοσιακά PC σε άλλες συσκευές με διαφορετικά τσιπ και πέντε τουλάχιστον λειτουργικά συστήματα. Παρ’όλα αυτά, δεν σημαίνει ότι «η εποχή του PC τελείωσε»: οι πωλήσεις τους εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 15% αυτή τη χρονιά.

Από την άλλη, το 2011 τα tablet θα έχουν την τιμητική τους, χάρη στη δεύτερη έκδοση του iPad αλλά και το πλήθος των επιλογών από νεοεισερχόμενους στην αγορά αυτή κατασκευαστές -ενδεικτικό είναι ότι στην CES 2011 παρουσιάστηκαν περισσότερες από 100 προτάσεις. Επιπλέον, τα tablet διεκδικούν μια θέση και στις επιχειρήσεις, και η Deloitte εκτιμά ότι το ένα τέταρτο των πωλήσεων tablet αφορά σε επιχειρήσεις.

Που έχει Wi-Fi hotspot;

Μια επίσης ενδιαφέρουσα συνέπεια της αυξημένης χρήσης smartphone, netbook και tablet είναι η ζήτηση για χρήση ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο εν κινήσει, όχι όμως μέσω των δικτύων 3G αλλά μέσω Wi-Fi. Η αγορά αναμένεται να ανταποκριθεί στήνοντας πολλαπλάσια Wi-Fi hotspot το 2011.

In.gr Τεχνολογία,Independent

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024