Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Διαμάντι από τον ουρανό» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου

Μετά τη μουσική παράσταση με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι – «Ενθύμιον», που επιμελήθηκε ο τραγουδιστής Γιώργος Περαντάκος, ακολουθεί η άπαιχτη κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Διαμάντι από τον ουρανό» σε διασκευή Γιάννη Ζαφείρη. Το «Διαμάντι από τον ουρανό», θα ανέβει για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, από την κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. Αιγαίου, […]

Μετά τη μουσική παράσταση με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι – «Ενθύμιον», που επιμελήθηκε ο τραγουδιστής Γιώργος Περαντάκος, ακολουθεί η άπαιχτη κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Διαμάντι από τον ουρανό» σε διασκευή Γιάννη Ζαφείρη.
Το «Διαμάντι από τον ουρανό», θα ανέβει για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, από την κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. Αιγαίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Ζαφείρη.
Το έργο γράφτηκε από τον Αλέκο Σακελλάριο το 1949 και παρέμεινε στο συρτάρι του συγγραφέα, προφανώς λόγω του ιδιόμορφου αντικειμένου με το οποίο καταπιάνεται. Το κύριο θέμα του, αυτό που από την αρχή του έργου μας απασχολεί έως και το τέλος, ως σύλληψη και δομή είναι εξαιρετικό και ιδιαίτερα κωμικό. Το ίδιο θέμα, ως πλοκή και ανάπτυξη διαλόγων, με σαφήνεια δηλώνει τα βασικά συγγραφικά χαρακτηριστικά του Σακελλάριου, με τα έντονα ελληνικά καθημερινά στοιχεία των ηρώων, όμως σίγουρα παραξενεύει κάθε αναγνώστη και θεατή!

Η υπόθεση του έργου:
Οι δύο φύλακες, οικογενειακοί φίλοι, επιτηρούν το κτήμα του εφοπλιστή Ιωάννου και έχουν ως κύρια δουλειά τους την απαγορεύση της εισόδου σε κάθε ξένο και ειδικά σε δημοσιογράφους. Οι δημοσιογράφοι, αποτελούν βραχνά για τον κοσμικό εφοπλιστή, που θέλει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας να κάνει ελεύθερα τις καθημερινές ερωτικές του σκανδαλιές. Κάποια στιγμή, στο κτήμα εμφανίζεται ένα παράξενο και άγνωστο αντικείμενο, που τρομάζει τους πάντες και τους βάζει σε μεγάλους μπελάδες. Ο άνθρωπος που εμφανίζεται μέσα από αυτό το αντικείμενο, έρχεται από μακριά, πολύ μακριά! Όλα αλλάζουν, όλα ανατρέπονται και η διαφορετικότητα συνάμα με ένα σωρό παρεξηγήσεις, ζωντανεύουν τους χαρακτήρες, οδηγώντας τους πέρα από τα όρια ακόμη και των παραμυθιών

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ζαφείρης
Μουσική σύνθεση: Λάμπρος Καρελάς
Στίχοι: Γιάννης Ζαφείρης
Κινησιολογία: Σίμων Πάτροκλος
Σκηνογραφία: Τάκης Μπελόκας – Γιάννης Ζαφείρης
Ενδυματολογία: Στεφανία Ζαφειράκη

Διανομή:
Απόστολος – Δημήτρης Αυγουστίδης
Διαμαντής – Γιώργος Παυλιδάκης
Αστυνόμος – Γιώργος Κοντός
Πέτρος – Γιώργος Περρίκος
Κόμισσα – Ευτυχία Καρανικόλα Κωστάλα
Αγγελική – Ντέπη Στουπάκη
Ελένη – Μαρκέλλα Φραγκομίχαλου & Μαρούσα Μάμμα (διπλή διανομή)
Μιχάλης – Μάριος Νιαμονιτάκης & Πέτρος Ασπιώτης (διπλή διανομή)

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024