Με αφορμή τα δέκα χρόνια από τη δημιουργία της Wikipedia, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας και η ελληνική κοινότητα ανοιχτού λογισμικού ξεκινούν σειρά δράσεων για τον εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας, η οποία σήμερα έχει ξεπεράσει αισίως τα 58.500 λήμματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μέσα από τη δράση MyWikipedia.gr.

Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν την παρουσίαση που έκανε στο συνέδριο TEDxAthens ο συντονιστής της προσπάθειας Γιάννης Γιανναράκης.

Ειδικά οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη σχετική προσπάθεια για τον εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας που ξεκίνησε το Δίκτυο Καινοτόμων Εκπαιδευτικών «Συμμετέχω».

Ακόμα, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ειδικό εργαστήριο, στο οποίο θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Βικιπαίδειας και εμπειρίες χρηστών από τη συγγραφή άρθρων. Θα διεξαχθεί επίσης βιωματικό σεμινάριο συγγραφής λημμάτων.

Δεδομένου ότι έχουν προβλεφθεί θέσεις μόνο για 60 άτομα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr