Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε συμφωνία κατέληξαν οι 190 χώρες που συμμετείχαν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

Σε συμφωνία κατέληξαν οι 190 χώρες που συμμετείχαν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

Το κείμενο της συμβιβαστικής συμφωνίας που προτάθηκε στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Κανκούν του Μεξικού, εγκρίθηκε τελικά, παρά τις αντιρρήσεις της Βολιβίας. Οι κυβερνήσεις συμφώνησαν σε ένα πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία ενός ετήσιου «πράσινου ταμείου» 100 δισ. δολαρίων έως το 2020.

Το κείμενο της συμβιβαστικής συμφωνίας που προτάθηκε χθες στη σύνοδο του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές, στο Κανκούν του Μεξικού, εγκρίθηκε τελικά από τους διαπραγματευτές, ανοίγοντας το δρόμο για την οριστική έγκρισή του από τους υπουργούς Περιβάλλοντος.

Η συμβιβαστική συμφωνία εγκρίθηκε από τις δύο ομάδες εργασίας ύστερα από εντατικές διαπραγματεύσεις εβδομάδων στο Κανκούν, παρά τις αντιρρήσεις της Βολιβίας.

Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την Ολομέλεια της Συνόδου του ΟΗΕ αργότερα σήμερα.

Οι κυβερνήσεις συμφώνησαν σε ένα πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία ενός ετήσιου «πράσινου ταμείου» 100 δισ. δολαρίων έως το 2020.

Επίσης και σε άλλα μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση των μηχανισμών που θα επιτρέψουν στις αναπτυσσόμενες χώρες να προσαρμοστούν καλύτερα στις κλιματικές αλλαγές.

Η συμφωνία θα αυξήσει τις πιθανότητες η ΕE να θέσει ένα δυσκολότερο στόχο για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κρις Χιουν.

Η ΕΕ έχει αναφέρει ότι θα αυξήσει στο 30% τον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2020, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, από το 20% που ισχύει τώρα, σε περίπτωση που ο υπόλοιπος κόσμος πάρει σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πιστεύω ότι σίγουρα κάνει την συμφωνία για το 30% στην ΕΕ πιο πιθανή, δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024