Το Δεκέμβριο, τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ηλικιακές ομάδες (3-6 χρόνων και 7-12 χρόνων) θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τα Χριστούγεννα.

Από Σάββατο 11 έως Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2010

Για παιδιά 3-6 χρόνων

18 & 19 Δεκεμβρίου 2010, «Χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο μου»
Έφτασε η ώρα να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Τα παιδιά δημιουργούν στολίδια για το δέντρο τους εμπνευσμένα από τις συλλογές και τα εκθέματα του μουσείου, με εργαλεία τη φαντασία τους και τις άδειες συσκευασίες από γιαούρτια Frutomania, πούλιες, χρυσόσκονη, ασημόσκονη και άλλα λαμπερά υλικά.

24 Δεκεμβρίου 2010, «Τα κάλαντα του κόσμου»
Πόσα διαφορετικά είδη χριστουγεννιάτικων καλάντων υπάρχουν στον τόπο μας;
Θα τα ανακαλύψουν τα παιδιά και αφού συμφωνήσουν σε ένα από αυτά, θα «τα πουν» στο Παιδικό Μουσείο και τους επισκέπτες τους.

28 Δεκεμβρίου 2010, «Το όχημα του Άι Βασίλη»
Πώς άραγε ταξιδεύει ο Άι Βασίλης τόσο μακριά; Πώς είναι το όχημά του; Ποιο είναι το μέγεθός του;
Τα παιδιά προβληματίζονται και παρατηρούν το εποπτικό υλικό, το οποίο θα τους βοηθήσει να συλλέξουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το όχημα του Άι Βασίλη.
Και τώρα που ο Άι Βασίλης έχασε το όχημά του τι θα γίνει;
Τα παιδιά αποφασίζουν από κοινού να κατασκευάσουν ένα όχημα για εκείνον.

29 Δεκεμβρίου 2010, «Μια τούρτα για το μουσείο
Το Μουσείο γιορτάζει τα 16α γενέθλιά του. Μικροί και μεγάλοι θα ετοιμάσουν τούρτες άσπρες, καφέ, χρωματιστές για τη μεγάλη γιορτή και όλοι μαζί θα σβήσουν τα κεριά.
Το πρόγραμμα δεν έχει οικονομική συμμετοχή.

30 & 31 Δεκεμβρίου 2010, «Ο δικός μου Άι Βασίλης»
Τα παιδιά γνωρίζουν διάφορα υλικά της μαγειρικής και ανακαλύπτουν ένα διαφορετικό τρόπο χρήσης τους. Με υλικά τη φαντασία, τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, το γλάσο και το αλεύρι, δημιουργούν το δικό τους Άι Βασίλη.

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 7-12 χρόνων

18 & 19 Δεκεμβρίου 2010, «Ο δικός μου Άι Βασίλης»
Τα παιδιά διακρίνουν ποικίλα υλικά της μαγειρικής και συνθέτουν διαφορετικούς τρόπους χρήσης τους. Με χρώματα ζαχαροπλαστικής, γλάσο, αλεύρι, μπαλάκια σοκολάτας και τη δημιουργική τους διάθεση φτιάχνουν το δικό τους Άι Βασίλη.

24 Δεκεμβρίου 2010, «Τα κάλαντα του κόσμου»
Τα παιδιά θα γνωρίσουν έθιμα και κάλαντα Χριστουγέννων διάφορων λαών. Θα κατασκευάσουν ένα μουσικό όργανο και θα τραγουδήσουν στο Μουσείο τα κάλαντα του λαού που θα επιλέξουν.

28 Δεκεμβρίου 2010, «Λαμπερή Χιονοθύελλα»
Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια λαμπερή χιονοθύελλα; Με ποιο τρόπο η γλυκερίνη επιβραδύνει την κίνηση των αντικειμένων μέσα στο νερό;
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ιδιότητες του νερού σε συνδυασμό με τη γλυκερίνη καθώς κατασκευάζουν τη δική τους διακοσμητική λαμπερή χιονοθύελλα.

30 & 31 Δεκεμβρίου, «Γούρι για το νέο χρόνο»
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τι συμβολίζει το γούρι και να διασκεδάσουν φτιάχνοντας το δικό τους ιδιαίτερο γούρι που θα αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες τους για το νέο έτος.

H διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 45 λεπτά και επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα ξεκινώντας η πρώτη ομάδα στις 11:00.
H οικονομική συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.
H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη.
Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

Παιδικό Μουσείο
Κυδαθηναίων 14, Πλάκα
Τηλ. 210-3312995
e-mail: info@hcm.gr
site: www.hcm.gr

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–14:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο