Έπειτα από την αντίστοιχο εγχείρημα του ομίλου Virgin, οι Βασιλικές Ολλανδικές Αερογραμμές KLM ξεκινούν συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να προσφέρουν υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής που θα αναχωρούν από την Καραϊβική. Τα εισιτήρια για τις σύντομες αποδράσεις στο Διάστημα θα τιμώνται 95.000 δολάρια, αρκετά λιγότερα από ό,τι ζητά ο ανταγωνισμός.

Η KLM, μέλος του μεγάλου ευρωπαϊκού ομίλου Air-France-KLM, έχει εξασφαλίσει «μερικές» θέσεις στις πτήσεις που σχεδιάζει η Space Experience Curacao, μια εταιρεία που χρηματοδοτούν δύο Ολλανδοί επιχειρηματίες.

Οι πτήσεις θα αναχωρούν από το Κουρασάο, νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής που υπάγεται στην Ολλανδία. Τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται με το υποτροχιακό σκάφος Lynχ, το οποίο ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία XCOR Aerospace, με έδρα την Καλιφόρνια.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι πρώτες αναχωρήσεις από το «Διαστημοδρόμιο Κουρασάο» προγραμματίζονται για τον Ιανουάριο του 2014.

Μόνο ένας επιβάτης θα χωράει στο σκάφος, καθισμένος μάλιστα δίπλα στον πιλότο. Μετά την απογείωση, το Lynx θα ανεβαίνει σχεδόν κατακόρυφα μέχρι το ύψος των 100 χιλιομέτρων, το επίσημο όριο του Διαστήματος. Οι επιβάτες θα μπορούν τότε να θαυμάσουν την καμπυλότητα της Γης και να απολαύσουν για λίγα λεπτά την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.

Οι πτήσεις αυτού του είδους ονομάζονται υποτροχιακές επειδή το σκάφος δεν έχει την ταχύτητα που απαιτείται για να μπει σε γήινη τροχιά.

Υποτροχιακές πτήσεις σχεδιάζει να προσφέρει και η Virgin Galactic, θυγατρική του βρετανικού ομίλου Virgin. Τα εισιτήριά της, για τα οποία έχουν δώσει προκαταβολές εκατοντάδες υποψήφιοι επιβάτες, τιμώνται γύρω στα 200.000 δολάρια.

To πυραυλοκίνητο σκάφος που θα χρησιμοποιήσει η Virgin Galactic είναι το εξαθέσιο SpaceShipTwo. Αναπτύχθηκε εξ΄ολοκλήρου από την αμερικανική Scaled Composites, θυγατρικής της Northrop Grumman.

Ειδικό σκάφος για υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής αναπτύσσει επίσης η Boeing.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr