Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ξενώνας Βοζίκη στην Αλιστράτη Σερρών

Ο Ξενώνας Βοζίκη στην Αλιστράτη Σερρών

Η κωμόπολη της Αλιστράτης βρίσκεται στα σύνορα των νομών Σερρών και Δράμας. Είναι κτισμένη πανω σε λόφο. Εδώ, σ' ένα τριώροφο νεοκλασικό κτήριο του 1924, λειτουργούσε ένα καπνομάγαζο, που στον τριτο του όροφο στέγαζε την οικογένεια Βοζίκη. Το κτήριο ανακαινίστηκε διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά του στοιχεία και αποτελεί πλέον τον Ξενώνα Βοζίκη.

Η κωμόπολη της Αλιστράτης βρίσκεται στα σύνορα των νομών Σερρών και Δράμας. Είναι κτισμένη πανω σε λόφο. Εδώ, σ’ ένα τριώροφο νεοκλασικό κτήριο του 1924, λειτουργούσε ένα καπνομάγαζο, που στον τριτο του όροφο στέγαζε την οικογένεια Βοζίκη. Το κτήριο ανακαινίστηκε διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά του στοιχεία και αποτελεί πλέον τον Ξενώνα Βοζίκη.

Πέραν των χαρακτηριστικών της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, οι ιδιοκτήτες πρόσθεσαν και κάποια στοιχεία ανέσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη, όπως το καφέ μπαρ με το τζάκι, στο ισόγειο και, κυρίως, την μεγάλη εξωτερική πισίνα, που λειτουργεί το καλοκαίρι.

Διαμονή
Το Αρχοντικό αποτελείται απο 9 δωμάτια: 1 τετράκλινο, 2 τρίκλινα, 5 δίκλινα και 1 μονόκλινο. Όλα είναι ευρύχωρα, παραδοσιακά επιπλωμένα και με τις απαραίτητες ανέσεις.
Οι τιμές των δωματίων είναι 40 ευρώ το μονόκλινο, 57 ευρώ το δίκλινο, 69 ευρώ το τρίκλινο, και 75 ευρώ το τετράκλινο. Οι τιμές πρασαυξάνονται κατά 10% στις γιορτές και κάποια τριήμερα, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το πρωινό.
Δυνατότητα γεύματος υπάρχει κατόπιν συνεννοήσεως.

Η περιοχή – οι δραστηριότητες
Το εξαιρετικό κλίμα της Αλιστράτης και η πισίνα που λειτουργεί όλο το καλοκαίρι προσφέρουν δυνατότητα ηρεμίας και χαλάρωσης σε όσους επιθυμούν ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές καθώς και ευχάριστες αποδράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η Αλιστράτη αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών χάρη στο σπήλαιο της Αλιστράτης αλλά και στις πολλές φυσικές ομορφιές που την περιστοιχίζουν. Επίσης η πλούσια κληρονομιά της σε κτήρια νεοκλασικής και μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής σε συνδυασμό με τα γραφικά στενάκια αλλά και τους ήρεμους ρυθμούς ζωής των κατοίκων της, κάνει την βόλτα του επισκέπτη μέσα στο χωριό ενδιαφέρουσα. ταξιδεύοντάς τον σε άλλες εποχές και δίνοντας στη λέξη «αναψυχή» την πραγματική της σημασία. Ο επισκέπτης μπορεί να γευματίσει στις τοπικές ταβέρνες και να πιει το ποτό του και να διασκεδάσει στα μπαράκια του χωριού.

Η περιοχή έχει πολλά φυσικά αξιοθέατα (Φαράγγι Αγγίτη, τα βουνά Μενοίκιο, Παγγαίο, Φαλακρό, τη Λίμνη Κερκίνη, το Δάσος Ελατιάς, την Τεχνητή λίμνη Νέστου).
{{{ map }}}
Ακόμα η περιοχή προσφέρει «ακραίες συγκινήσεις» με:

  • Ράφτιγκ και Καγιάκ στο φαράγγι του Αγγίτη.
  • πεζοπορία στο όμορφο δάσος στο Βαθύρεμα (Ντερίντερε).
  • για τους φίλους του σκι λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, σε απόσταση 50χλμ.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το πολύ καλό κλίμα (χαμηλή υγρασία) κάνουν τη διαμονή του επισκέπτη στην Αλιστράτη ευχάριστη και αναζωογονητική.

Ξενώνας Βοζίκη

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024