Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εικόνες από το Athens Digital Week 2010

Εικόνες από το Athens Digital Week 2010

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι ένα πραγματικό τεχνολογικό πάρτι που ξεκινά την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010. Φέτος, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην συνεισφορά της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα και στην εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, ωστόσο είναι τόσα πολλά τα θέματα που θα πρέπει κανείς να κατασκηνώσει εκεί για να παρακολουθήσει όλα όσα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι ένα πραγματικό τεχνολογικό πάρτι που ξεκινά την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010. Φέτος, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην συνεισφορά της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα και στην εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, ωστόσο είναι τόσα πολλά τα θέματα που θα πρέπει κανείς να κατασκηνώσει εκεί για να παρακολουθήσει όλα όσα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Δείτε εικόνες από το Athens Digital Week 2010 (από το Athens Live Photo Blog)

Σχολιάστε το μεγαλύτερο πάρτι τεχνολογίας

Στο Athens Digital Week 2010 ο Βασίλης Οικονόμου και ο Γιάννης Κωστάνης από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα θα δείξουν πως δημιούργησαν την Τάξη του Μέλλοντος Σήμερα την Πέμπτη στις 18:00. Μια ώρα αργότερα, ο καθηγητής Συμεών Ρετάλης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα επιδείξει πως μπορούν να αξιοποιηθούν τα ψηφιακά, διαδραστικά κόμικς στην τάξη και εκπαιδευτικά παιχνίδια με ανίχνευση κίνησης από κάμερα. Στις 20:00 ο Δρ Κ.Καρπούζης από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο θα παρουσιάσει το έργο Agent Dyslexia ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ για την υποστήριξη μαθητών με δυσλεξία.

Εκτός από πάρτι τεχνολογίας, το Athens Digital Week είναι και τέχνη: έλληνες modder μεταμορφώνουν γκρίζα κουτιά υπολογιστών σε πραγματικά έργα τέχνης: μετά τον υπολογιστή-ενυδρείο το 2009, φέτος θα δούμε την Atom-ική μπύρα, το Project-Plexi, το X-box 360 PC και άλλα. Στη ζώνη modding θα βρίσκονται και οι overclocker που θα υπερχρονίζουν με υγρό άζωτο σε θερμοκρασίες κάτω των 150 βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν. Το πρόγραμμα Overclocking Show ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα στις 5:30, συνεχίζεται το Σάββατο στις 10:00 το πρωί, στις 2:00 το μεσημέρι και στις 6:00 το απόγευμα καθώς και την Κυριακή στις 10 το πρωί και στις 2:00 το μεσημέρι. Πέμπτη και Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και το λεγόμενο Overclocking School, στο οποίο τα μέλη των ομάδων που συμμετέχουν αλλά και άλλοι έμπειροι overclocker θα δείχνουν στο κοινό την τέχνη τους. Μάλιστα, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να φέρει το δικό του hardware για να μάθει τα βασικά γύρω από το overclocking με τη βοήθειά τους στην πράξη.

Στην ζώνη επίδειξης καινοτομίας, υπάρχουν εκθέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας, όπως το ψηφιακό σπίτι που ελέγχεται εξ ολοκλήρου μέσω Διαδικτύου, από την εταιρεία Built-IT και το σύστημα αναγνώρισης από απόσταση με τεχνολογία RFID που ανέπτυξε το Athens Information Technology. Στον ίδιο χώρο παρουσιάζεται ένα ευφυές, διαδραστικό θερμοκήπιο που μεταβάλλεται ανάλογα με τη θερμοκρασία, την φωτεινότητα και την ώρα της ημέρας, το οποίο αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στη ζώνη ρομποτικής θα δείτε αγώνες ρομποτικού ποδοσφαίρου (Κουρήτες – Γερμανική Ομάδα) ή ρομπότ που ακολουθούν γραμμή. Επίσης, μπορείτε να συμμετέχετε σε εργαστήρια LEGO για την κατασκευή προγραμματιζόμενου ρομπότ στο καθημερινό πρόγραμμα που ξεκινά στις 10 το πρωί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το συνέδριο Ελλήνων developer βιντεοπαιχνιδιών που διοργανώνεται το Σάββατο στο αμφιιθέατρο 984, με τη συμμετοχή των εταιρειών SDS Games, Icehole Games, Games2Gaze, Epicon, ZlapGames, Aventurine, immersionFX Games, InterAction Studios, LevelUp Entertainment, Anima ppd-interactive και άλλων. Την Κυριακή από τις 10:30 το πρωί θα ξεκινήσει συζήτηση με θέμα τις εναλλακτικές εφαρμογές των βιντεοπαιχνιδιών στην μάθηση, στην εκπαίδευση προσωπικού, στη διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών και στο χώρο της υγείας καθώς και για την έρευνα πάνω στην ανάπτυξη και τις εφαρμογές των βιντεοπαιχνιδιών στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Επισκεφτείτε επίσης τη Ζώνη Διαλόγου για να συμμετέχετε σε συζητήσεις για το ανοικτό λογισμικό, την επιστήμη πίσω από τους ήρωες επιστημονικής φαντασίας, για τους ιούς στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης με τον χάκερ του MySpace Σάμι Κάμκαρ. Το Σάββατο στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει ο John «maddog» Hall, εκτελεστικός διευθυντής του Linux International, ο οποίος έχει βραβευτεί για την συνεισφορά του στο ανοικτό λογισμικό, για το νέο του πρότζεκτ Project Caua («πώς θα κατορθώσετε να ζήσετε δουλεύοντας ως διαχειριστής σε συστήματα ελεύθερου/ανοικτού λογισμικού).

Την Κυριακή στις 7:00 το απόγευμα θα μιλήσει ο Δρ Νίκος Μαυρίδης, διδάκτορας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και Επίκουρος Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διαδραστικών Ρομπότ και Πολυμέσων του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αντικείμενο του είναι μεταξύ άλλων τα λεγόμενα ρομπότ Facebot που χρησιμοποιούν και εναποθέτουν κοινωνικές πληροφορίες στo Facebook.

Τέλος, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα γίνει μια γιορτή επιστημονικής φαντασίας με τη συμμετοχή της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ). Θα προβληθούν 40 φιλμ μικρού μήκους από 15 χώρες όλα υποτιτλισμένα στα ελληνικά. Φυσικά, από το Athens Digital Week 2010 δεν θα λείπει η ψηφιακή μουσική: εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι θα ακούγονται μουσικές επιλογές από το memoryformat: είναι μια διαδικτυακή ετικέτα που υποδεικνύει έναν νέο τρόπο διανομής μουσικής και τέχνης γενικότερα, στον αντίποδα του παραδοσιακού εμπορικού μοντέλου. Η λειτουργία της βασίζεται στην ιδέα της ελεύθερης διακίνησης της μουσικής και για το λόγο αυτό δραστηριοποιείται κυρίως μέσω Διαδικτύου.

Στη ζώνη του Δήμου Αθηναίων μπορείτε να ανακαλύψετε τις ψηφιακές ευκολίες που έχει αναπτύξει ο Δήμος Αθηναίων για την εξυπηρέτηση του δημότη, τη διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και του επισκέπτη της πόλης. Στις κεντρικές πλατείες και στην Τεχνόπολη παρέχεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024