Ο επικεφαλής της επιτροπής του Βατικανού για θέματα βιοηθικής και υπεράσπισης της ζωής κατέκρινε με έντονο τρόπο την επιλογή του Ρόμπερτ Έντουαρτς, πατέρα τεχνητής γονιμοποίησης για το Νόμπελ της Ιατρικής και Φυσιολογίας για το 2010.

«Χωρίς τον Έντουαρτς δεν θα υπήρχε αγορά όπου κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει εκατομμύρια ωοκύτταρα και δεν θα υπήρχε στον κόσμο ένας τόσο μεγάλος αριθμός καταψυκτών εμβρύων», δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ANSA ο ιερωμένος Ιγκνάσιο Καράσκο ντε Πάουλα.

«Στην καλύτερη περίπτωση αυτά τα ωοκύτταρα αναμένουν να μεταφερθούν σε μήτρες όμως το πιθανότερο είναι ότι είτε αυτό δεν θα γίνει είτε θα αποτύχει και αυτά θα πεθάνουν, ένα πρόβλημα για το οποίο είναι υπεύθυνος αυτός που θα τιμηθεί με το Νόμπελ Ιατρικής», εκτιμά ο ίδιος.

Παράλληλα ο ντε Πάουλα θεωρεί ότι «χωρίς τον Έντουαρτς ο βοηθητικός αυτός τρόπος απόκτησης ζωής δεν θα βρίσκονταν σε τόσο σύγχυση όσο είναι τώρα με ακατανόητες καταστάσεις για παιδιά που γεννώνται από τις γιαγιάδες τους ή από παρένθετες μητέρες».

«Βρίσκουμε την επιλογή του Ρόμπερτ Έντουαρτς εντελώς άκαιρη» προσθέτει ο ιερωμένος και κρίνει ότι ο Έντουαρτς με την ανακάλυψή του «δεν λύνει κανένα πρόβλημα που αφορά την μη τεκνοποίηση, ούτε τα προβλήματα της παθολογίας, ούτε αυτά της επιδημιολογίας».

Σημειώνεται ότι το Βατικανό αντιτίθεται στην εξωσωματική γονιμοποίηση γιατί, όπως σημειώνει, διαχωρίζει τη σύλληψη από τη «συζυγική πράξη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr