Το in.gr/Βιβλίο σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το Μουσείο Ηρακλειδών και την free press εφημερίδα BookPress, προσφέρουν την ευκαιρία σε όσους έχουν «συγγραφικό δαιμόνιο», να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης.
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και μπείτε στην κλήρωση, για να παρακολουθήσετε ένα από τα ακόλουθα σεμινάρια:

Το «Εργαστήρι του Βιβλίου» του ΕΚΕΒΙ (11 Οκτωβρίου – 17 Δεκεμβρίου)
Η ομάδα των διδασκόντων απαρτίζεται από έμπειρους και καταξιωμένους ανθρώπους από τον χώρο του ελληνικού βιβλίου, με επικεφαλής τον συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά, διευθυντή του εργαστηρίου «Writing the novel» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ:
Στρατής Χαβιαράς και Αργυρώ Μαντόγλου (μυθιστόρημα)
Στρατής Χαβιαράς (μικρή φόρμα-διήγημα)
Μισέλ Φάις και Τάσος Γουδέλης (διήγημα)
Στρατής Πασχάλης (ποίηση)
Χρήστος Μπουλώτης (παιδικό βιβλίο)
Μισέλ Φάις (νουβέλα)
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου (δημοσιογραφία-κριτική και λογοτεχνία)
Δημήτρης Θάνας (γλωσσική-τυπογραφική διόρθωση και επιμέλεια κειμένων)
Οι διδάσκοντες του «Εργαστηρίου του Βιβλίου» στοχεύουν στην άμεση κι ωφέλιμη γνωριμία των σπουδαστών με τη διαδικασία παραγωγής, από τη συγγραφή μέχρι τη χρήση του βιβλίου ως αντικειμένου τέχνης.
(Οι τυχεροί που θα κληρωθούν θα πρέπει να αποστείλουν δείγμα γραφής και σύντομο βιογραφικό σημείωμα, ώστε να αξιολογηθούν από τον καταξιωμένο συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά και να ενταχθούν στο κατάλληλο τμήμα.)
Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Μουσείο Ηρακλειδών
Ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Πέτρος Τατσόπουλος καιη Λένα Διβάνη, δίνοντας το προσωπικό του στίγμα και ύφος, ο καθένας χωριστά θα διδάξει την τέχνη της συγγραφής, μια τέχνη διαρκώς εξελισσόμενη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η αγάπη για τη λογοτεχνία και την ομαδική δημιουργική δράση.
Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ

Εργαστήριο Γραφής: «Γράφοντας Διήγημα» της BookPress (13 Oκτωβρίου – 15 Δεκεμβρίου)
Η βραβευμένη συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου θα διδάξει τρόπους παράκαμψης του σκοπέλου της «έμπνευσης» και του δέους που προκαλεί η λευκή σελίδα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, εκτός απ’ το διήγημα, με διάφορα είδη μικρής φόρμας –μύθος, παραμύθι, παραλογή, μικρό πεζό, αλληγορία, αφορισμός, απόφθεγμα– και θα πειραματισθούν με αυτά. Θα εξερευνηθούν, επίσης, τα όρια ποίησης και πεζογραφίας καθώς και η αλληλεπίδραση της τέχνης του λόγου με άλλες τέχνες.
Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ

Εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης της BookPress (19 Οκτωβρίου – 21 Δεκεμβρίου)
Ο Σωτήρης Βανδώρος, Λέκτορας Πολιτικής Επιστήμης (υπό διορισμό) στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αφιερώνει τον κύκλο των συναντήσεων στη δημιουργική ανάγνωση επιλεγμένων χωρίων από τα παρακάτω κλασικά πολιτικά κείμενα (θα διατίθενται στους συμμετέχοντες σε αξιόπιστες μεταφράσεις):
* «Πολιτεία» του Πλάτωνα
* «Πολιτικά» του Αριστοτέλη
* «Ηγεμόνας» του Νικολό Μακιαβέλι
* «Λεβιάθαν» του Τόμας Χομπς
* «Δεύτερη Πραγματεία περί κυβερνήσεως» του Τζον Λοκ
* «Το Κοινωνικό Συμβόλαιο» του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ
Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ