Δύο από τις μεγαλύτερες ελληνικές τεχνικές κοινότητες προγραμματιστών, το autoexec.gr και το dotnetzone.gr, διοργανώνουν το διήμερο ΙΤ Pro | Dev Connections 2010 στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2010, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες ΙΤ και Developers «που δεν έχουν χρόνο για χάσιμο σε παρουσιάσεις προϊόντων με πληροφορίες που θα μπορούσαν να βρουν μόνοι τους στο Διαδίκτυο».

Η φετινή εκδήλωση που διοργανώνεται μαζί με την κοινότητα των προγραμματιστών .NET θα έχει τέσσερις ενότητες θεμάτων για την ανάπτυξη εφαρμογών με τεχνολογίες .NET με αμιγώς τεχνικό προσανατολισμό. Ενδεικτικά, τα αντικείμενα των παρουσιάσεων θα είναι: Client και Server λειτουργικά, Virtualization, Security, Unified Communications, Networking, Cloud computing, Windows Phone 7, Remote Apps, Sharepoint, Data access, SQL Server, MacOS & Active Directory, Windows Azure, PKI & Certificates, Messaging, Silverlight, Development for ΙΕ9 και OWASP Enterprise Security API.

Απευθύνεται σε όσους αναζητούν λύσεις στα παρακάτω προβλήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Είσαστε έμπειρος επαγγελματίας του χώρου της πληροφορικής αλλά τα εργαλεία αλλάζουν συνεχώς; Μόλις έχετε τελειώσει τη βασική εκπαίδευση και ψάχνεστε; Είσαστε ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές στην εταιρεία σας; Με την οικονομική κρίση σας έχουν μειώσει το budget για hardware και software; Θέλετε να μάθετε τι νέο υπάρχει και πως μπορείτε να το εφαρμόσετε στο χώρο σας;»

Προγραμματιστές αυτού του κόσμου Δικτυωθείτε

Η εκδήλωση, όπως υποδηλώνει ο τίτλος της, αφορά και στην κοινωνική δικτύωση. Ο χώρος θα είναι διαμορφωμένος κατάλληλα μέσα και έξω από την αίθουσα των παρουσιάσεων για να έρθουν όλοι οι συμμετέχοντες πιο κοντά, να ανταλλάξουν απόψεις για το επάγγελμα, τα προβλήματά του και γενικότερα οτιδήποτε δεν έχει τεχνικό χαρακτήρα, τους ενδιαφέρει όμως άμεσα.

Ποιος μιλάει και τι λέει

Οι διοργανωτές υπόσχονται ότι «Το περιεχόμενο των παρουσιάσεων είναι εντελώς τεχνικό και δεν υπάρχουν marketing slides και βαρετές λίστες με νέα «features«. Πρακτική εφαρμογή στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας, εστίαση στα σωστά σημεία και συζητήσεις ουσίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της διήμερης εκδήλωσης. Ειδικά αυτή την περίοδο που πλήθος νέων λύσεων έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά της πληροφορικής αλλά τα χρήματα είναι είδος προς εξαφάνιση, οι επαγγελματίες της πληροφορικής θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν σωστά σχετικά με όλες τις νέες εξελίξεις στον χώρο τους.»

Πέρα από το περιεχόμενο, η μεγάλη διαφορά από τις υπάρχουσες εκδηλώσεις και ημερίδες είναι οι άνθρωποι που θα κάνουν τις παρουσιάσεις. Δεν είναι στελέχη marketing ή σύμβουλοι πωλήσεων. Οι κεντρικοί ομιλητές σε αυτή την εκδήλωση είναι έμπειροι μηχανικοί πληροφορικής που γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και έχουν συμμετάσχει σε παρόμοια events στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σημαντικές πρωτιές στο τεχνικό περιεχόμενο.

{{{ moto }}}

Οι περισσότεροι είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές στο αντικείμενο τους και βραβευμένοι με τον παγκόσμιο τίτλο Microsoft Most Valuable Professional που υποδεικνύει την υψηλής ποιότητας τεχνική κατάρτιση και εκτεταμένη εμπειρία σε IT έργα μικρά και μεγάλα. Όλοι έχουν απευθείας επαφή με τα product groups των τεχνολογιών στις οποίες ειδικεύονται και μπορούν να «κυνηγήσουν» προβλήματα μέχρι το τέλος. Ενδεικτικά, το autoexec.gr είναι ιδρυτικό μέλος του GITCA (πρώην Culminis Alliance), ενός οργανισμού με 4.000.000 μέλη μέσω των αντίστοιχων  κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Δείτε τα δώρα της κλήρωσης

Εκπτώσεις για τις εγγραφές έως τις 30 Σεπτεμβρίου και δώρα

Οι εγγραφές για την εκδήλωση έχουν ξεκινήσει και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου υπάρχει ειδική προσφορά και συμμετοχή σε κλήρωση με δώρα 2 MSDN Ultimate Subscriptions αξίας €12.700 (RSP). Στο www.itprodevconnections.gr θα βρείτε αναλυτικές  πληροφορίες για την εκδήλωση και την online φόρμα εγγραφής. Η «κανονική» συμμετοχή κοστίζει 230 ευρώ, ποσό που μειώνεται στα 135 ευρώ για όσους δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η φοιτητική συμμετοχή κοστίζει 150 ευρώ και επίσης όταν δηλώνεται πριν τις  30 Σεπτεμβρίου μειώνεται στα 135 ευρώ.

Λίγα λόγια για το autoexec.gr και το dotnetzone.gr

Οι ελληνικές τεχνικές κοινότητες στον χώρο της πληροφορικής έχουν παράδοση πολλών ετών με χιλιάδες μέλη, οργανωμένα fora και δεκάδες εξειδικευμένους bloggers καθώς και “off-line” παρουσία με μηνιαίες ανοικτές συναντήσεις στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Οι μεγαλύτερες κοινότητες για IT Pros και Developers είναι το autoexec.gr και το dotnetzone.gr που έχουν σαν σκοπό την πραγματική εθελοντική ενημέρωση στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη και την ανάπτυξη της αναγνώρισης των πιστοποιημένων επαγγελματιών.

Το autoexec.gr, οι επαγγελματίες του ΙΤ, διοργάνωσε το CyberCrime Security Forum 2008 με μεγάλη επιτυχία, υπό την αιγίδα του ISACA και της Ομάδας Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια και το IT Pro Connections 2009 με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, διπλάσια συμμετοχή ατόμων και μια εντυπωσιακή παραγωγή, σε περιεχόμενο και εκτέλεση.

Το 2008 το CyberCrime – Security Forum είχε φυσικά σαν θέμα του την ασφάλεια των δεδομένων και των υπολογιστικών  συστημάτων  και το 2009 στο IT Pro Connections άνοιξε η θεματολογία σε όλο το enterprise computing.

In.gr Τεχνολογία,Autoexec.gr