Λίγοι είχαν προσέξει μια μυστηριώδη αλληλουχία αλφαριθμητικών χαρακτήρων που εμφανίζεται στο επίσημο σήμα της νεοσύστατης Διοίκησης Κυβερνοχώρου στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Το περιεχόμενο του κωδικοποιημένου μηνύματος αποκαλύφθηκε έπειτα από διαγωνισμό που οργάνωσε το περιοδικό Wired.

«9ec4c12949a4f31474f299058ce2b22a» είναι οι 32 ακατάληπτοι χαρακτήρες που εμφανίζονται γύρω από τον φαλακραετό, εθνικό σύμβολο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Στιβ Κάρι, η αλφαριθμητική αλληλουχία είναι στην πραγματικότητα η επίσημη δήλωση αποστολής της υπηρεσίας, κρυπτογραφημένη με τον αλγόριθμο MD5.

Η δήλωση αποστολής της Διοίκησης Κυβερνοχώρου γράφει σε απλή γλώσσα: «Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ σχεδιάζει, ολοκληρώνει, συγχρονίζει και διεξάγει δραστηριότητες για: να κατευθύνει τις επιχειρήσεις και την άμυνα συγκεκριμένων δικτύων πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας, και να· προετοιμάζει, και όταν δεχθεί την εντολή να πραγματοποιεί, στρατιωτικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο, προκειμένου να επιτρέψει ενέργειες σε όλους τους τομείς, να διασφαλίσει την ελευθερία δράσης ΗΠΑ/Συμμάχων στον κυβερνοχώρο και να αρνηθεί αυτή την ελευθερία στους αντιπάλους μας».

Το περιεχόμενο του μυστηριώδους μηνύματος έγινε γνωστό έπειτα από διαγωνισμό που οργάνωσε το περιοδικό Wired, με έπαθλο ένα μπλουζάκι ή ένα ταξίδι στο Διεθνές Μουσείο Κατασκόπων.

«Πρέπει να είναι ο κωδικός πρόσβασης για το δίκτυο Wi-Fi στα αρχηγεία» αστειεύτηκε ο χρήστης «kmadams85», ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Ο νικητής πάντως χρειάστηκε μόλις τρεις ώρες για να καταλήξει στη σωστή απάντηση.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Διοίκησης, η ιδέα για το κρυπτογραφημένο μήνυμα προήλθε από τη γραφίστρια που κέρδισε το διαγωνισμό για το σχεδιασμό του εμβλήματος.

Η αμερικανική Διοίκηση Κυβερνοχώρου συστάθηκε το Μάιo, υπάγεται στο
υπουργείο Άμυνας, και έχει στόχο να κάνει δύσκολη τη ζωή των χιλιάδων χάκερ που προσπαθούν κάθε μέρα να εισβάλλουν σε κυβερνητικά δίκτυα.

Επικεφαλής της είναι ο στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ,
ο οποίος είναι επικεφαλής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο