Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο παραδοσιακός ξενώνας

Ο παραδοσιακός ξενώνας «Λεύκιππος» στη Λευκίμη

Ο ξενώνας βρίσκεται στην καρδιά της γραφικής Λευκίμης, 48 χλμ. από την Αλεξανδρούπολη. Ο προσανατολισμένος του κερδίζει από την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη αφού επιτρέπει πανοραμική θέα προς τον ποταμό Έβρο, το Δέλτα του, αλλά μέχρι και τη Σαμοθράκη και την Τουρκία.

Ο ξενώνας βρίσκεται στην καρδιά της γραφικής Λευκίμης, 48 χλμ. από την
Αλεξανδρούπολη. Ο προσανατολισμένος του κερδίζει από την πρώτη στιγμή
τον επισκέπτη αφού επιτρέπει πανοραμική θέα προς τον ποταμό Έβρο, το
Δέλτα του, αλλά μέχρι και τη Σαμοθράκη και την Τουρκία. Αποτελείται από δύο οικήματα στα οποία κυριαρχεί το παραδοσιακό ύφος, ενώ οι χώροι είναι άνετοι και ψηλοτάβανοι. Τα έπιπλα και τα σπάνια παλιά αγροτικά αντικείμενα από τη συλλογή των ξενοδόχων συντελούν στη δημιουργία μίας ξεχωριστής ατμόσφαιρας.

Το πρώτο οίκημα βρίσκεται στην πλατεία της Λευκίμης ενώ το δεύτερο στο λόφο πάνω από το χωριό. Στο κτίσμα της πλατείας λειτουργεί αίθουσα 80τμ, με τζάκι όπου σερβίρονται τα πρωινά, καφέδες, ποτά, σπιτικές πίτες και γλυκά.

Τα δωμάτια

Οι ξεχωριστές πινελιές στην αρχιτεκτονική και ο θρακιώτικος διάκοσμος κάνει τα δωμάτια ιδιαίτερα αρεστά, ζεστά και φιλόξενα. Τα γήινα υλικά και χρώματα (κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο) προσδίδουν μία αίσθηση αρχοντιάς και ταυτόχρονα δημιουργούν μία οικεία ατμόσφαιρα. Στο κτήριο της πλατείας του χωριού, υπάρχουν τέσσερα μονόχωρα διαμερίσματα των 35τ.μ. Στο κτήριο του λόφου, τα τέσσερα δίχωρα διαμερίσματα των 60τ.μ. διαθέτουν τζάκι, ενώ τα δωμάτια του πρώτου ορόφου διαθέτουν και υδρομασάζ. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση, λουτρό, κουζίνα και κλιματισμό. Συνολικά στους δύο ξενώνες μπορούν να φιλοξενηθούν 24 άτομα.

Δραστηριότητες
Μπορείτε σε μία μέρα να επισκεφθείτε δύο εθνικά πάρκα, αφού η Λευκίμη απέχει 20χλμ. από το Δέλτα του Έβρου και είναι στα όρια του
προστατευόμενου δάσους της Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.

  • Το Δέλτα του ποταμού σχηματίζει σε έκταση 200.000 χιλιάδων στρεμμάτων, ένα οικοσύστημα διεθνούς σημασίας. Εδώ έχουν καταγραφεί 316 είδη πτηνών ανάμεσά τους και πολλά σπάνια όπως η Νονόχηνα, η Λεπτομύτα και ο Στικταετός. Ο υγρότοπος του Δέλτα με τα παραποτάμια δάση, τους καλαμιώνες τις λιμνοθάλασσες και τα υγρά λιβάδια συνθέτουν ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο που μαγεύει τον επισκέπτη.
  • Στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, και στο εκτεταμένο δάσος που καλύπτει τις νοτιοανατολικές και υπώρειες της οροσειράς της Ροδόπης βρίσκουν καταφύγιο 36 είδη ημερόβιων αρπακτικών πουλιών. Εδώ ο σπάνιος Μαυρόγυπας διατηρεί την τελευταία του αποικία στην Ευρώπη. Με τη συνεργασία των αρχών, της τοπικής κοινωνίας και του WWF εξασφαλίζονται ιδανικές συνθήκες για να φωλιάζουν και να ξεχειμωνιάζουν σπάνια αρπακτικά και μικροπούλια. Μέσα στα πεύκα, στις οξιές και τις ολόδροσες ρεματιές βρίσκουν καταφύγιο πολλά μικρά ζώα και ερπετά.
  • Επίσκεψη στο Σουφλί. Το μετάξι, το τσίπουρο, το κρασί και τα τοπικά αλλαντικά σας περιμένουν.
  • Βόλτα στο απολιθωμένο δάσος. Πραγματικό μνημείο της φύσης, στα νότια του χωριού.
  • Παρατήρηση πουλιών. Ο ξενώνας διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Κατόπιν συνεννόησης οι υπέυθυνοι θα σας συνοδεύσουν στο κοντινό παρατηρητήριο που απέχει 8 χιλιόμετρα από τον ξενώνα (4χλμ. άσφαλτος και 4 χλμ. βατού χωματόδρομου).
  • 4 Χ 4. Η περιοχή προσφέρεται για αξέχαστες διαδρομές σε χωμάτινους δρόμους όπου θα δείτε αετούς και άλλα αρπακτικά.
  • Ιππασία. Στον Ιππικό Όμιλο Τυχερού μπορείτε να κάνετε ιππασία, σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκεστε.
  • Κανό. Για αρχάριους προσφέρεται η λίμνη του Τυχερού ενώ για προχωρημένους το Δέλτα του Έβρου και οι τεχνικές λίμνες της περιοχής.

Τοπικά προϊόντα

Οι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί ετοιμάζουν κάθε μέρα τοπικά γλυκά όπως φρέσκο λουκούμι και γλυκά κουταλιού. Στο εκθετήριο της Λίμνης Τυχερού θα βρείτε μεγάλη γκάμα παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων όπως γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και λικέρ από πεπόνι, τσίπουρα, ούζα και κρασιά.

Agrinet – Δίκτυο αγροτοτουριστικών επιχειρήσεων Θράκης

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024