Το κατάστημα εφαρμογών για τα κινητά της Nokia, Ovi Store είναι πλέον διαθέσιμο στα ελληνικά για τους Έλληνες κατόχους κινητών της εταιρείας (και σε 21 ακόμα χώρες σε 30 γλώσσες). Από τις 21 Ιουνίου 2010, όλα τα smartphone της Nokia, δηλαδή συσκευές όπως το N97 mini, το Nokia 5230, το X6, το E52, και το E72, που πωλούνται στην ελληνική αγορά, θα έχουν προεγκατεστημένη την εφαρμογή Ovi maps, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Στο Ovi Store διατίθεται για κατέβασμα στο κινητό, πλήθος εφαρμογών που παρέχονται δωρεάν ή/και με χρέωση. Η υπηρεσία mobile billing υποστηρίζεται και από τους ελληνικούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή όσοι θέλουν να αγοράσουν εφαρμογές χρεώνονται στο λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας από τον πάροχό τους.

Το Ovi store υποστηρίζει εφαρμογές και περιεχόμενο που έχουν αναπτύξει ανεξάρτητοι developers για κινητά Nokia, συμπεριλαμβανομένων αρχείων μουσικής και βίντεο, καθώς επίσης και ringtones ή wallpapers. Παράλληλα, το ελληνικό Ovi Store έχει εμπλουτιστεί με μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών τοπικού ενδιαφέροντος που προέρχονται από αναγνωρισμένους παρόχους περιεχομένου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται TA NEA, το MAD TV, ο Nova -Sport FM, το Myphone.gr, η WWF Ελλάς κ.α.

Από τις 21 Ιουνίου, όλα τα smartphone της Nokia, δηλαδή συσκευές όπως το N97 mini, το Nokia 5230, το X6, το E52, και το E72, θα πωλούνται στην ελληνική αγορά με προεγκατεστημένη την εφαρμογή Ovi maps, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Παράλληλα, όσοι είναι ήδη κάτοχοι αυτών ή άλλων συσκευών Nokia, θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν την εφαρμογή Ovi Maps, χωρίς κόστος, από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.nokia.gr/maps, ενώ σύντομα, όλα τα smartphone της εταιρείας θα διαθέτουν τα Ovi Maps προεγκατεστημένα.

Γιατί οι χάρτες της Nokia είναι «οι καλύτεροι»

Η εφαρμογή Ovi maps της Nokia βασίζεται στην τεχνολογία ψηφιακών χαρτών και πλοήγησης της NAVTEQ, κι εξασφαλίζει στους χρήστες των κινητών Nokia χάρτες με γεωγραφική κάλυψη που είναι καλύτερη από την αντίστοιχη οποιασδήποτε άλλης εταιρείας, ακόμη και της Google, ισχυρίζεται η Nokia. Τον Ιανουάριο του 2010, η Nokia ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει, χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση, την υπηρεσία πλοήγησης για οδηγούς ή πεζούς, καλύπτοντας 70 χώρες και υποστηρίζοντας φωνητικές οδηγίες σε 45 γλώσσες. Από τότε μέχρι και σήμερα, η εφαρμογή έχει γίνει download περισσότερες από 10 εκατομμύρια φορές.

Η τελευταία έκδοση των Ovi Maps συνοδεύεται από χάρτες υψηλής ποιότητας και χαρακτηριστικά όμοια με εκείνα των αυτόνομων συσκευών πλοήγησης, διαθέσιμα δωρεάν χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Για τη χρησιμοποίηση της εφαρμογής καθώς και για την αγορά συμπληρωματικών χαρτών, είτε κωδικών λογισμικού ή άλλων πληροφοριών δεν γίνεται καμία πρόσθετη χρέωση. Παρόλα αυτά, σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρξει χρέωση από το δίκτυο κινητής για τη μεταφορά δεδομένων (εάν, για παράδειγμα, ο χάρτης μιας συγκεκριμένης χώρας ή πόλης δεν έχει εγκατασταθεί off-line).

Με τα Ovi Maps, τόσο οι οδηγοί, όσο και οι πεζοί μπορούν να πλοηγηθούν μέσω λεπτομερών φωνητικών οδηγιών σε 70 χώρες, χωρίς χρέωση. Ειδικότερα για τους οδηγούς προβλέπονται πρόσθετες λειτουργίες όπως βοήθεια κατά την επιλογή λωρίδας κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομο, επισήμανση για την ύπαρξη κάμερας ασφαλείας ή ραντάρ, και ενδείξεις ορίου ταχύτητας. Παράλληλα, οι πεζοί έχουν τη δυνατότητα να ‘κόβουν’ δρόμο μέσα από πάρκα ή χαρτογραφημένους πεζόδρομους σε περισσότερες από 100 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και να εντοπίσουν πάνω από 6000 σημεία ενδιαφέροντος, μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης. Χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις, οι κάτοχοι Nokia smartphone μπορούν να βρίσκουν τον κινηματογράφο, το θέατρο, το εστιατόριο, το ξενοδοχείο, την τράπεζα ή το ΑΤΜ, το εμπορικό κατάστημα ή οποιοδήποτε άλλο σημείο βρίσκεται κοντά στην πραγματική τους θέση, καθώς επίσης και να καθοδηγούνται στον αγαπημένο τους προορισμό, γρήγορα και σίγουρα.

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία hybrid vector, οι χάρτες της υπηρεσίας Ovi Maps είναι υψηλής ποιότητας, αλλά ταυτόχρονα καταλαμβάνουν μικρό χώρο στη μνήμη του κινητού. Οι συγκεκριμένοι χάρτες έχουν το μισό μέγεθος από τους ογκώδεις χάρτες τεχνολογίας bitmap που χρησιμοποιούν άλλοι κατασκευαστές, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τους κατεβάζουν οποιαδήποτε στιγμή από τον υπολογιστή τους και να τους αποθηκεύουν στο κινητό τους για μελλοντική χρήση. Έτσι, όταν κάποιος βρίσκεται στο εξωτερικό, όπου οι χρεώσεις για τη μεταφορά δεδομένων είναι πολύ υψηλές, ή βρίσκεται εκτός κάλυψης του δικτύου κινητής μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα Ovi Maps σε offline mode, εξοικονομώντας χρήμα και ρεύμα από τη μπαταρία του κινητού.

H Θέση σας από το κινητό στο Facebook

Την ίδια στιγμή , οι χρήστες των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης έχουν τη δυνατότητα να δώσουν μια νέα διάσταση στην επικοινωνία με τους φίλους, ενεργοποιώντας τον λογαριασμό του Facebook και χρησιμοποιώντας τη σύνδεση με τα Ovi Maps ώστε να μπορούν να ενημερώνουν για την πραγματική τους θέση και τις επιθυμίες τους.

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr