Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανακαινίζονται όλες οι Παιδιατρικές ΜΕΘ και ενισχύονται όλα τα Κέντρα Παιδικής Μέριμνας

Ανακαινίζονται όλες οι Παιδιατρικές ΜΕΘ και ενισχύονται όλα τα Κέντρα Παιδικής Μέριμνας

Δύο σημαντικές δωρεές ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που αναμένεται να συμβάλλουν στην παροχή υψηλής ποιότητας υγειονομικών υπηρεσιών, στην προστασία του παιδιού και στην φροντίδα για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Δύο σημαντικές δωρεές ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που αναμένεται να συμβάλλουν στην παροχή υψηλής ποιότητας υγειονομικών υπηρεσιών, στην προστασία του παιδιού και στην φροντίδα για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Συγκεκριμένα, οι δωρεές αφορούν την αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων και την ενίσχυση των δεκαεννέα Κέντρων Παιδικής Μέριμνας και των Παιδοπόλεων, ανά την Ελλάδα. Ο προϋπολογισμός των δύο δωρεών προσεγγίζει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το Ίδρυμα, παρουσία της υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφης Γεννηματα, ο Γ. Ζερβάκης, διευθυντής του Τμήματος Διαχείρισης Δωρεών εξήγησε ότι «κατά την τελευταία συνεδρίαση του ιδρύματος, και στο πλαίσιο της πρόθεσής του να ενισχύσει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τις δύο δωρεές».

Η πρώτη δωρεά θα οδηγήσει στη διαμόρφωση των συνθηκών νοσηλείας υψηλής ποιότητας για όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν Παιδιατρική ΜΕΘ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ανακαινιστικές εργασίες και αγορά εξοπλισμού για τη ΜΕΘ Παίδων και τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», καθώς και για τις ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» και του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η δωρεά για την αναμόρφωση όλων των ΜΕΘ Παίδων δεν περιορίζεται στις κατασκευαστικές και ανακαινιστικές εργασίες και στην αγορά ιατρικού εξοπλισμού. Κρίθηκε σκόπιμο να ενισχυθεί επιπλέον η συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των θεραπόντων ιατρών και, προς αυτή την κατεύθυνση, η δωρεά περιλαμβάνει και την εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού διασύνδεσης για την επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ΜΕΘ, δημιουργώντας ένα «δίκτυο» ποιοτικά ισότιμων μονάδων.

«Με κριτήριο τις σημαντικές τρέχουσες ανάγκες στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος προέβη σε δωρεά ενίσχυσης των Κέντρων Παιδικής Μέριμνας και των Παιδοπόλεων στο σύνολό τους. Η δωρεά περιλαμβάνει κατασκευαστικές και ανακαινιστικές εργασίες, αγορά εξοπλισμού, οχημάτων, κάλυψη της μισθοδοσίας επιστημονικού προσωπικού, κ.ά., αναλόγως με τις ανάγκες κάθε Κέντρου», όπως επεσήμανε ο Χ. Καθάριος του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Δωρεών.

Τα Κέντρα Παιδικής Μέριμνας και οι Παιδοπόλεις είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και έλεγχονται από τις Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες (Δ.Υ.ΠΕ.). Φιλοξενούν ορφανά ή εγκαταλειμμένα παιδιά, παιδιά των οποίων οι γονείς πάσχουν από σοβαρές ασθένειες/αναπηρίες, παιδιά που προέρχονται από οικογενειακό περιβάλλον με εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ή παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους έπειτα από εισαγγελική εντολή. Τα ιδρύματα αναπληρώνουν την οικογένεια, παρέχοντας στα παιδιά στέγαση, σίτιση, ένδυση, επαγγελματική κατάρτιση, ψυχαγωγία και συναισθηματική στήριξη από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Τα 19 Κέντρα που συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα:
1η Δ.Υ.ΠΕ. Αττικής:

* η Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα»
* η Παιδόπολη «’γιος Ανδρέας»
* το Αναρρωτήριο Πεντέλης

2η Δ.Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου:

* το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα»
* το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου

3η Δ.Υ.ΠΕ. Μακεδονίας:

* το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φλώρινας
* η Παιδόπολη «Αγία Όλγα» Φλώρινας

4η Δ.Υ.ΠΕ. Μακεδονίας & Θράκης:

* το Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης «Ο Μελιτεύς»
* το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Δράμας
* η Παιδόπολη «’γιος Γεώργιος» Καβάλας

5η Δ.Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας:

* το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Λαμίας

6η Δ.Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδος:

* το Σκαγιοπούλειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πατρών
* το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Πατρών
* το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ιωαννίνων
* το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φιλιατών
* το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Κόνιτσας
* το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πωγωνιανής

7η Δ.Υ.ΠΕ. Κρήτης:

* το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου
* η Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης προσφοράς στον τομέα αυτό και επεσήμανε ότι επίκεντρο της πολιτικής αποτελεί η πλήρης ανάπτυξη των ΜΕΘ και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ προέβαλε ως επιτακτική ανάγκη τον εξορθολογισμό των δαπανών για τη βελτίωση των συνθηκών στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεδομένου του μειωμένου προϋπολογισμού. Επίσης, η υφυπουργός υπογράμμισε ότι προς την επίτευξη του σκοπού αυτού θα συντελούσε και η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Ενθαρρύνει την συνεργασία των δωρεοδόχων του Ιδρύματος και παρακολουθεί από κοινού την εξέλιξή τους. Το Ίδρυμα, επίσης, στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από την έναρξη των φιλανθρωπικών του δραστηριοτήτων, το 1996, μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει διαθέσει 861.000.000 Ευρώ με περισσότερες από 1.800 δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 90 κράτη ανά τον κόσμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποτελείται από τους: Γιώργο Αγουρίδη, Kurt Arnold, Jeffrey Brinck, Ανδρέα Δρακόπουλο (πρόεδρο), Σπύρο Νιάρχο (πρόεδρο) και Φίλιππο Νιάρχο (πρόεδρο).

health.in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024