Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση: Η Digea απαντά

Μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση: Η Digea απαντά

H Digea απαντά στα συνήθη ερωτήματα που έλαβε μέσω της γραμμής υποστήριξης της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση, τη στιγμή που συσσωρεύονται εκατοντάδες σχόλια από τους πρώτους τηλεθεατές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

H Digea απαντά στα συνήθη ερωτήματα που έλαβε μέσω της γραμμής
υποστήριξης της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση, τη
στιγμή που συσσωρεύονται εκατοντάδες σχόλια από τους πρώτους τηλεθεατές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Digea πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εκπομπή του επίγειου ψηφιακού σήματος στην Αττική από τα κέντρα εκπομπής του Υμηττού και της Αίγινας στις 18 Ιουνίου για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας Alpha, Alter, Ant1, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ, και STAR.

1. Ακούω τον ήχο των προγραμμάτων αλλά δεν λαμβάνω εικόνα. Τι συμβαίνει;

Η Digea για την εκπομπή του ψηφιακού σήματος χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο MPEG4. Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε το παραπάνω πρόβλημα τότε αυτό είναι ένδειξη ότι ο τηλεοπτικός δέκτης ή ο αποκωδικοποιητής που χρησιμοποιείτε είναι τεχνολογίας MPEG2. Για να δείτε το πρόγραμμα των καναλιών του ψηφιακού παρόχου Digea, θα πρέπει η συσκευή της τηλεόρασής σας να έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 ή να συνδέσετε την τηλεοπτική σας συσκευή με εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG4.

2. Το ψηφιακό μου σήμα είναι ασθενές ή κάνει διακοπές. Έχω ελέγξει ότι ο αποκωδικοποιητής μου είναι τεχνολογίας MPEG4. Τι πρέπει να κάνω;

Είναι πολύ πιθανό η κεραία σας να μην είναι προσανατολισμένη σωστά. Δοκιμάστε να επαναπροσανατολίσετε την κεραία σας προς το κέντρο του Υμηττού ή της Αίγινας ή να εγκαταστήσετε δεύτερη κεραία ή να χρησιμοποιήσετε έναν ενισχυτή σήματος εφόσον αυτός απαιτείται αφού συμβουλευτείτε εξειδικευμένο τεχνικό.

3. Έχω συνδέσει τον αποκωδικοποιητή MPEG4 με τη συσκευή. Πως τον προγραμματίζω;

Χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής σας θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις εισόδους εξωτερικών πηγών που συνήθως περιγράφονται ως AV1,2 …, ΕΧΤ1,2…, HDMI1,2…κ.λπ. και στην οποία έχετε συνδέσει τον αποκωδικοποιητή. Στη συνέχεια επιλέγετε την αυτόματη αναζήτηση καναλιών. Εάν στην αυτόματη αναζήτηση δεν μπορέσει ο αποκωδικοποιητής να εντοπίσει τα ψηφιακά κανάλια για οποιοδήποτε λόγο προτείνεται η αναζήτηση να γίνει χειροκίνητα. Χρησιμοποιώντας τώρα το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πρέπει να μπείτε στο μενού της συσκευής σας και να συντονίσετε τον δέκτη σας στις συχνότητες 46 (674 MHz) και 47 (682 MHz) στις οποίες εκπέμπουν, πλέον, ψηφιακά τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας Alpha, Alter, Ant1, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ και Star.

Σημειώνεται ότι κάθε περίπτωση οι τηλεθεατές θα πρέπει να συμβουλεύονται τις οδηγίες χρήσεως του αποκωδικοποιητή.

4. Μπορώ να λάβω το ψηφιακό σήμα στην περιοχή που βρίσκομαι;

Αν η περιοχή σας εξυπηρετείται από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, τότε μπορείτε σίγουρα να λάβετε το ψηφιακό σήμα της Digea. Αν λαμβάνετε τηλεοπτικό σήμα από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας ή από κέντρο τοπικής αναμετάδοσης, τα οποία σε αυτή τη φάση δεν συμμετέχουν στη μετάβαση και εξακολουθούν να εκπέμπουν αναλογικά, τότε είναι πιθανό να εξακολουθείτε να έχετε τη δυνατότητα να πιάσετε ψηφιακό σήμα χωρίς να χρειαστεί να μετακινήσετε την κεραία σας. Στην περίπτωση όμως που δεν πιάνετε κάποιο από τα δύο μπουκέτα (συχνότητες 46 & 47) ή αντιμετωπίζετε αστάθεια στην εικόνα σας τότε προτείνεται ο επαναπροσανατολισμός της κεραίας σας προς τον Υμηττό ή την Αίγινα, ώστε να διαπιστώσετε αν μπορείτε από εκεί να λάβετε το ψηφιακό σήμα ή χρήση 2ης κεραίας στραμμένη προς ένα εκ των 2 προαναφερθέντων κέντρων.

Στον ιστότοπο www.digea.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις περιοχές κάλυψης, μέσω της ειδικής εφαρμογής «Περιοχή Κάλυψης».

5. Έχω ελέγξει ότι η τηλεόραση μου έχει ενσωματωμένο δέκτη MPEG4, ωστόσο δεν λαμβάνω το ψηφιακό σήμα;

Θα πρέπει να συντονίσετε τα κανάλια στην τηλεόρασή σας από την αρχή όπως όταν την εγκαταστήσατε πρώτη φορά. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης.

6. Γιατί δεν εκπέμπει ψηφιακά το κέντρο της Πάρνηθας;

Σύμφωνα με όσα ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/2008, την οποία εφαρμόζει η Digea, το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν μετέχει, στη φάση αυτή στην ψηφιακή μετάβαση για κανένα σταθμό που συμμετέχει στην μετάβαση.

Η Digea επισημαίνει τέλος ότι η εκπομπή ψηφιακού σήματος γίνεται στα πλαίσια της μεταβατικής φάσης που προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08. Προς το παρόν η εκπομπή γίνεται από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας, του Ξυλοκάστρου, του Υμηττού, του Φιλίππειου και του Χορτιάτη, επομένως σίγουρη πρόσβαση σε αυτό μπορούν να έχουν οι κάτοικοι των περιοχών που λαμβάνουν σήμα από τα παραπάνω σημεία εκπομπής και μόνο.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Digea στην διεύθυνση: www.digea.gr

Digea

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024