Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυστικά ομορφιάς 60+1 συνταγές φυσικών καλλυντικών

Μυστικά ομορφιάς 60+1 συνταγές φυσικών καλλυντικών

Το βιβλίο αυτό μας μαθαίνει πώς να φτιάξουμε φυσικά καλλυντικά καθημερινής περιποίησης και υγιεινής, με απλά συστατικά και οικονομικά. Φτιάξετε βήμα-βήμα το αντιλιακό σας, μία κρέμα νυκτός από αβοκάντο και μια μάσκα από πράσινο άργιλο και φύκια. Επίσης στις σελίδες του βιβλίου θα βρούμε τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών καθώς και πώς να αναγνωρίζουμε τα […]

Το βιβλίο αυτό μας μαθαίνει πώς να φτιάξουμε φυσικά καλλυντικά καθημερινής περιποίησης και υγιεινής, με απλά συστατικά και οικονομικά. Φτιάξετε βήμα-βήμα το αντιλιακό σας, μία κρέμα νυκτός από αβοκάντο και μια μάσκα από πράσινο άργιλο και φύκια.
Επίσης στις σελίδες του βιβλίου θα βρούμε τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών καθώς και πώς να αναγνωρίζουμε τα επικίνδυνα χημικά συστατικά στα συσκευασμένα προϊόντα περιποίησης. Λοσιόν, κρέμες ημέρας και νύκτας, μάσκες, πίλινγκ, αντιρυτιδικά ματιών και προσώπου, αντιηλιακά, θεραπείες για την κυτταρίτιδα, θεραπευτικούς χυμούς και συμβουλές διατροφής.

ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΛΑΔΙ ΠΡΟΣΩΠΟΥ – ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΠΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Υλικά
2 κουταλιές λάδι αβοκάντο
2 κουταλιές λάδι καρύδας
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Από 2 κουταλιές: σιτέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο
1 κουταλιά λάδι καλέντουλας
2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι τριφυλλιού

Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε όλα τα λάδια σε μικρό μίξερ και τα χτυπάμε για λίγο. Κατόπιν αποθηκεύουμε σε μπουκάλι με ετικέτα. Εάν ζεστάνουμε πολύ ελαφρά και χτυπήσουμε επίσης για λίγο θα πετύχουμε καλύτερη ομογενοποίηση του μείγματος.

Ιδιότητες
Το λάδι αυτό είναι, ίσως, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιηλιακά, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Συνδυάζει σχεδόν όλες τις ιδιότητες που είναι απαραίτητες για την απόλυτη και ισορροπημένη προστασία του δέρματος. Το λάδι καρύδας και το αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει από τις υπέρυθρες ακτίνες. Το ελαιόλαδο εμποδίζει την αφυδάτωση και σκουραίνει ελαφρά την επιδερμίδα. Το σιτέλαιο έχει βιταμίνη Ε και εμποδίζει τις υπέρυθρες ακτίνες. Το σησαμέλαιο και το ηλιέλαιο εμποδίζουν τις υπεριώδεις ακτίνες. Το εκχύλισμα τριφυλλιού μειώνει την ευαισθησία του δέρματος στις επιδράσεις της U.V.B. πέρα από το ότι δρα ως παράγοντας προστασίας. Τέλος, το λάδι καλέντουλας είναι επουλωτικό και προλαβαίνει τα εγκαύματα.

Τρόπος χρήσης
Μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο απλώνουμε μία γενναία ποσότητα από το εν λόγω λάδι και κάνουμε απαλό μασάζ. Επαναλαμβάνουμε πάλι μετά από λίγη ώρα και γενικότερα, τις πρώτες ημέρες, βάζουμε συχνά και καθόμαστε στον ήλιο για μικρά σύντομα διαστήματα. Αμέσως μετά την έκθεση στον ήλιο, επιβάλλεται να ξαναβάλουμε μία μικρή ποσότητα σαν εκ των υστέρων προστασία.

Συμβουλή
Εάν θέλετε η ενυδατική κρέμα σας να έχει αντιηλιακές ιδιότητες, δεν έχετε παρά να προσθέσετε σε αυτήν μία κουταλιά από το παραπάνω μείγμα ή να αντικαταστήσετε τα όποια λάδια που έχει στα συστατικά της με το εν λόγω λάδι. Την πρώτη εβδομάδα, τέλος, θα πρέπει να καθόμαστε στον ήλιο, σταδιακά αυξανόμενα, μέχρι 20΄-30΄, και φυσικά όχι τις ώρες της υψηλής ακτινοβολίας (11:00-16:00).

ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΝΥΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
(Για κανονικά και ξηρά δέρματα)

Υλικά
4 κουταλιές κερί μέλισσας (Προσοχή! Όχι παραφίνη, γνήσιο μελισσοκέρι.)
2 κουταλιές βούτυρο κακάο
5 κουταλιές λάδι από αβοκάντο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4 κουταλιές ροδόνερο ή απεσταγμένο νερό
¼ κουταλάκι βόρακας

Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί το κερί και προσθέτουμε το βούτυρο και το αβοκαντέλαιο. Όταν λιώσουν καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού ομογενοποιηθεί, το ροδόνερο στο οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει και τον βόρακα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει και να γίνει κρέμα.

Ιδιότητες
Το λάδι από αβοκάντο είναι πολύ θρεπτικό και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε. Το ροδόνερο είναι μαλακτικό και δροσιστικό. Το μελισσοκέρι είναι βοηθητικό και ενισχυτικό της δράσης της κρέμας και βοηθάει στην κρεμώδη υφή της. Ο βόρακας είναι συντηρητικό και βοηθάει στην ομογενοποίηση της κρέμας. Το βούτυρο κακάο είναι ισχυρός μαλακτικός παράγοντας. Η κρέμα, σε δροσερές συνθήκες αποθήκευσης (όχι στο ψυγείο), διατηρείται άνετα 2 μήνες.

Τρόπος χρήσης
Χρησιμοποιούμε την κρέμα μετά από το βραδινό καθαρισμό. Είναι ιδιαίτερα θρεπτική κι ενυδατική. Το πρωί θα δώσει μία αίσθηση φρεσκάδας και στιλπνόητας στο δέρμα.

Συμβουλή
Το λάδι από αβοκάντο έχει πάρα πολλές χρήσεις. Μεταξύ αυτών χρησιμοποιείται σε αντιηλιακά, σε μάσκες μαλλιών. Αγοράστε το σε κάπως μεγαλύτερες ποσότητες έτσι ώστε να το έχετε πρόχειρο και σε άλλες συνταγές που θα βρείτε παρακάτω. Τέλος, για ακόμα πιο βαθιά ενυδάτωση μπορούμε να προσθέσουμε και 5-10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και γιασεμιού.

ΜΑΣΚΑ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΡΓΙΛΟ ΚΑΙ ΦΥΚΙΑ

Υλικά
1 ποτήρι ροδόνερο ή απεσταγμένο νερό
2 κουταλιές πράσινος άργιλος
½ κουταλάκι αλάτι (πολύ λεπτόκοκκο)
10 σταγόνες βάμμα ιωδίου
2 κουταλιές φύκια (βεζίκουλους)

Τρόπος παρασκευής
Χρησιμοποιώντας γουδί κονιορτοποιούμε το αλάτι μαζί με τα φύκια έτσι ώστε να γίνουν σχεδόν πούδρα. Κατόπιν ρίχνουμε (στο γουδί) και τον πράσινο άργιλο και ανακατεύουμε για να ομογενοποιήσουμε το μείγμα. Ζεσταίνουμε το ροδόνερο προσοχή! Όχι βράσιμο (περίπου στους 45Οc). Ρίχνουμε το μείγμα στο ροδόνερο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο γαλάκτωμα. Στο τέλος ρίχνουμε και το ιώδιο.

Ιδιότητες
Το ροδόνερο είναι μαλακτικό και ενυδατικό. Ο πράσινος άργιλος και τα φύκια είναι πολύ πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, είναι πολύ συσφιγκτικά και τονωτικά. Το αλάτι και το ιώδιο είναι αντισηπτικά, τονωτικά και κατά των μυικών πόνων.

Τρόπος χρήσης
Αφού ολοκληρώσουμε την εφαρμογή των δύο προηγούμενων λαδιών, βουτάμε βαμβάκι στο μείγμα και κάνουμε επάλειψη σε όλο το σώμα. Κατόπιν, γρήγορα, τυλιγόμαστε με πλαστικό φιλμ και σκεπαζόμαστε με κουβέρτα για 10-15΄. Κάνουμε ντους και τελειώνουμε με ένα απλό λάδι για μασάζ με αιθέρια έλαια (συνταγή Νο.50).

Συμβουλή
Η μάσκα αυτή μπορεί να γίνεται ως μέρος θεραπείας 2 φορές την εβδομάδα ή μόνη της σαν αποτοξινωτική 2 φορές το μήνα ρίχνοντας το μείγμα στο μπάνιο (σε ζεστό νερό). Βυθιζόμαστε στο νερό για 15΄ και κατόπιν ξεπλενόμαστε με αφρόλουτρο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Καλό είναι να την αποφεύγουν όσοι πάσχουν από θυρεοειδή, λόγω του ιωδίου και των φυκιών που περιέχονται σ΄αυτήν.

Καλή επιτυχία!

Εκδόσεις: Ψύχαλος
Συγγραφέας: Κώστας Αλτάνης
Κατηγορία: Εναλλακτικές Θεραπείες
Σελίδες: 176
Σχήμα: 17x24cm
ISBN: 960-8455-06-5

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024