Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Microsoft προς χρήστες: Μήπως προτιμάτε άλλο browser;

Microsoft προς χρήστες: Μήπως προτιμάτε άλλο browser;

Αναγκασμένη να συμμορφωθεί με τα αντιμονοπωλιακά μέτρα που έλαβε εναντίον της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Microsoft δίνει στους χρήστες των Windows τη δυνατότητα να επιλέγουν αν θα χρησιμοποιούν τον Inter

Αναγκασμένη να συμμορφωθεί με τα αντιμονοπωλιακά μέτρα που έλαβε εναντίον της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Microsoft δίνει στους χρήστες των Windows τη δυνατότητα να επιλέγουν αν θα χρησιμοποιούν τον Internet Explorer ή κάποιο ανταγωνιστικό πρόγραμμα για πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

«Από αρχές Μαρτίου, στους υπολογιστές που διαθέτουν εγκατεστημένα τα Windows XP, Windows Vista ή Windows 7 με προεγκατεστημένο browser τον Internet Explorer, θα εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο με την ονομασία Οθόνη Επιλογής Browser, το οποίο θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα αντικατάστασης του browser που χρησιμοποιούν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Microsoft Ελλάς.

Η οθόνη θα εμφανίζεται μόνο στους υπολογιστές στους οποίους έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτόματων ενημερώσεων (Automatic Updates).

Οι browser που προτείνει η οθόνη είναι ο IE της Microsoft, ο Safari της Apple, το Chrome της Google, ο Firefox του Ιδρύματος Mozilla και το Opera της ομώνυμης νορβηγικής εταιρείας.

Η Microsoft, πάντως, «πιστεύει σθεναρά ότι ο Internet Explorer 8 αποτελεί την πλέον ασφαλή επιλογή browser για όλους τους χρήστες και συνιστά ανεπιφύλακτα τη χρήση του».

Η εταιρεία ήταν αναγκασμένη να δώσει στους χρήστες στην ΕΕ το δικαίωμα επιλογής, καθώς τον Ιανουάριο του 2009 κατηγορήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι με την ενσωμάτωση του ΙΕ στα Windows παραβιάζει τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά των browser.

Για προηγούμενες υποθέσεις παραβίασης των αντιμονοπωλιακών κανόνων στην ΕΕ, η Microsoft είχε ήδη τιμωρηθεί με συνολικά πρόστιμα 1,87 δισ. ευρώ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024