2

Η αληθινή αγάπη σπανίζει στο Σύμπαν, εκτιμά Βρετανός οικονομολόγος. Υπολόγισε για τον εαυτό του ότι η πιθανότητα να βρει μια κατάλληλη σύντροφο στο Λονδίνο είναι περίπου ίση με την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινων στο Γαλαξία μας.

Ο Πίτερ Μπάκους του Πανεπιστημίου του Ουόργουικ υπολόγισε τον αριθμό των κατάλληλων συντρόφων χρησιμοποιώντας την εξίσωση Ντρέικ που χρησιμοποιούν ορισμένοι επιστήμονες για να εκτιμήσουν το δυνητικό αριθμό εξωγήινων πολιτισμών στο Μίλκι Ουέι.

Η εξίσωση περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος μεταβλητών, όπως ο μέσος ρυθμός γέννησης νέων άστρων, το κλάσμα των άστρων που διαθέτουν πλανήτες, και η αναλογία των εξωγήινων που αναπτύσσουν τελικά νοημοσύνη.

Η έρευνα του Μπάκους δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο του πανεπιστημίου με τίτλο Γιατί δεν έχω κοπέλα.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Μπάκους, 31 ετών και κάτοικος Λονδίνου, τροποποίησε την εξίσωση για να υπολογίσει πόσες είναι οι υποψήφιες σύντροφοι στην πόλη του: Οι μόνες απαιτήσεις του είναι να έχουν ηλικία 24-34 ετών και να είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου.

Αν υποτεθεί ότι ο ίδιος ο ερευνητής νιώθει έλξη για το 5% των κατάλληλων αυτών συντρόφων, το σύνολο των γυναικών στο Λονδίνο που πληρούν όλες τις απαιτήσεις είναι μόλις 10.500.

Ο αριθμός αυτός είναι ελάχιστα μεγαλύτερος από τους 10.000 δυνητικούς εξωγήινους πολιτισμούς που ίσως υπάρχουν στο Γαλαξία σύμφωνα με την εξίσωση.

Επιπλέον, αν οι κατάλληλες γυναίκες έχουν κι αυτές απαιτήσεις από τον υποψήφιο σύντροφό τους, η πιθανότητα να βρει ταίρι ο Μπάκους περιορίζεται στο 0,00034%, ή σε μόλις 26 γυναίκες σε όλη την επικράτεια της Βρετανίας.

Το περίεργο όμως είναι ότι, μόλις ολοκλήρωσε τους απογοητευτικούς υπολογισμούς του, ο νεαρός οικονομολόγος άρχισε να βγαίνει ραντεβού με τη μια γειτόνισσά του. Η Ρόουζ είναι όντως κάτοικος της πρωτευούσης, έχει πτυχίο πανεπιστημίου και, όπως ο ίδιος, κατοικεί σε μια βάρκα σε κανάλι του κεντρικού Λονδίνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο