Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
12ο Φεστιβαλ Ολυμπιας - 9η Camera Zizanio

12ο Φεστιβαλ Ολυμπιας – 9η Camera Zizanio

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους 9η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ετοιμάζεται φέτος για τη 12η διοργάνωσή του. Νεανικό, καινοτόμο, δυναμικό, ανεξάντλητο σε ιδέες και πρωτοβουλίες, περιμένει τους χιλιάδες φίλους του με ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων […]

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους
9η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio
To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ετοιμάζεται φέτος για τη 12η διοργάνωσή του.
Νεανικό, καινοτόμο, δυναμικό, ανεξάντλητο σε ιδέες και πρωτοβουλίες, περιμένει τους χιλιάδες φίλους του με ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων.
Δεκάδες κινηματογραφιστές, θεσμικοί παράγοντες του σινεμά και της εκπαίδευσης και εκατοντάδες νέοι από όλη την Ελλάδα και είκοσι ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να επισκεφθούν φέτος τη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή του Πύργου, όπου συμμετέχουν χιλιάδες νέοι και παιδιά από το νομό Ηλείας.

Παράλληλα με το 12ο Φεστιβάλ διοργανώνεται και η 9η Camera Zizanio, που αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας και έκφρασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η χρήση νέων τεχνολογιών θα είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της φετινής διοργάνωσης: μικτές ομάδες νέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μεταδίδουν ζωντανά μέσω του ίντερνετ όλα τα τεκταινόμενα, ακόμη και τις διαγωνιζόμενες ταινίες.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Nέους θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο στο διάστημα 5-12 Δεκεμβρίου 2009.
Το διαγωνιστικό πρόγραμμά του περιλαμβάνει 56 ταινίες μεγάλου και μήκους στα τμήματα Feature Films (fiction), Short Films Fiction, Short Films Animation και Digi Kid 2009, προερχόμενες από διάφορες χώρες του κόσμου.

Οι ταινίες που θα βραβευθούν, θα προβληθούν στην Αθήνα, στον κινηματογράφο ΦΙΛΙΠ, στο διάστημα 17-23 Δεκεμβρίου 2009.

Όλες οι ταινίες των διαγωνιστικών τμημάτων του Φεστιβάλ Ολυμπίας εδώ

Κατεβάστε το πρόγραμμα προβολών σε μορφή pdf κάνοντας κλικ εδώ

Επίσημη ιστοσελίδα www.neanikoplano.gr

H 9η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 4-12 Δεκεμβρίου 2009.
Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει 392 ταινίες παιδιών και νέων από την Ελλάδα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο σχολικών προγραμμάτων ή είναι προσωπικές δημιουργίες τους. Οι ταινίες θα προβάλλονται στο Σενεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας Ηλείας.
Οι ταινίες που συμμετέχουν στο Ελληνκό τμήμα θα προβληθούν το τριήμερο Παρασκευή 4, Σαββατο 5 και Κυριακή 6 Δεκέμβρη.
Οι προβολές του Ευρωπαικού τμήματος και του Διεθνούς Πανοράματος από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Οι ταινίες που θα βραβευθούν, θα προβληθούν στην Αθήνα, στον κινηματογράφο ΦΙΛΙΠ, στο διάστημα 17-23 ΔεκεμβρίουΥ 2009.

Οι Παράλληλες Εκδηλώσεις και οι λοιπές δραστηριότητες του 12ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και της 9ης Camera Zizanio, θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 28 Νοεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου 2009 στον Πύργο και σε πολλές πόλεις και χωριά του νομού Ηλείας.
Πρόκειται για: Κινηματογραφικά αφιερώματα, Προβολές ταινιών εκτός συναγωνισμού, Εκθέσεις, Συναυλίες, Λογοτεχνικές εκδηλώσεις, Λειτουργία κινηματογραφικών και εικαστικών εργαστηρίων για μαθητές Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης, Παραστάσεις και εργαστήρια κουκλοθέατρου και καραγκιόζη, Καθημερινή έκδοση της εφημερίδας Ζιζάνιο, που συντάσσεται από παιδιά και νέους.

Αναλυτικά οι παράλληλες εκδηλώσεις εδώ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024