Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενα παιδί μετράει τ' άστρα στο Μέγαρο Μουσικής!

Ενα παιδί μετράει τ’ άστρα στο Μέγαρο Μουσικής!

Η παράσταση αναβιώνει μνήμες και εικόνες από το γνωστό και αγαπημένο σε όλους μας «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», το οποίο αποτελεί και την αυτοβιογραφία του σημαντικού Έλληνα πεζογράφου, Μενέλαου Λουντέμη. Μια, ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος παράσταση, θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη εκτέλεση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τέχνης και Πολιτισμού. «Ένα παιδί μετράει […]

Η παράσταση αναβιώνει μνήμες και εικόνες από το γνωστό και αγαπημένο σε όλους μας «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», το οποίο αποτελεί και την αυτοβιογραφία του σημαντικού Έλληνα πεζογράφου, Μενέλαου Λουντέμη.
Μια, ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος παράσταση, θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη εκτέλεση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τέχνης και Πολιτισμού.
«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα: Μενέλαος Λουντέμης», σε μουσική Γιώργου Βούκανου, κείμενα και Σκηνοθεσία Γιάννη Βόγλη, στίχους Μαίρης Βούκανου και με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ελληνικού Ωδείου, της Χορωδίας των Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης.
Τη διεύθυνση των Μουσικών Συνόλων έχει ο Γεώργιος Αραβίδης, ενώ στην παράσταση συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές.
Ερμηνεύουν:
Πασχάλης Τερζής, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ζέτα Μακρυπούλια, Βασίλης Σαλέας, Σαράντης Σαλέας, Ζαχαρίας Καρούνης, Κάτια Πάσχου, Βιβιάνα Γιαννάκη, Μιχάλης Κατσούλης, Κωστής Ρασιδάκης, Γιώργος Σαμαρτζής, Νίκος Γεωργιάδης, Άντα Αθανασοπούλου, Έλλη Δαδίρα και οι ηθοποιοί: Τάκης Χρυσούλης, Αγγελική Κατσαβού.
Σολίστ
Βασιλική Σμοκοβίτη – Πιάνο
Τάσος Ηλιόπουλος – Βιολί

Η παράσταση αναβιώνει μνήμες και εικόνες από το γνωστό και αγαπημένο σε όλους μας «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», το οποίο αποτελεί και την αυτοβιογραφία του σημαντικού Έλληνα πεζογράφου, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εποχή με τις κοινωνικές αναφορές του.
Το κλασικό αυτό δημιούργημα, μέσα από έντονα συναισθήματα, μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια μουσική παράσταση, που θεωρούμε ότι θα αποτελέσει το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς, αφού στηρίζεται στο πάντα επίκαιρο θέμα, της υποστήριξης των δικαιωμάτων του παιδιού και των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση.
Στην παράσταση, θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού, που μετράει τα άστρα όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή.
Θα φτάσουμε μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου. Ποτέ πριν δεν είχε πάει σε σχολείο… και τώρα το Γυμνάσιο φάνταζε στην καρδιά του σαν το ωραιότερο του κόσμου μέρος… Γράμματα θα μάθαινε εκεί, γράμματα σπουδαία… Και η ελπίδα για μια ζωή διαφορετική από αυτή που ως τώρα ζούσε το μικρό ορφανό αγόρι, αρχίζει να αχνοφαίνεται με τις εξετάσεις, την πρώτη μέρα στο σχολείο…

Μουσική/Ενορχήστρωση: Γιώργος Βούκανος
Σεναριακή Προσαρμογή/ Σκηνοθεσία Γιάννης Βόγλης
Στίχοι Μαίρη Βούκανου
Σκηνικά /Κοστούμια Νίκος Πολίτης
Διδασκαλία Χορού Μαρία
Χορωδία Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης (Διδασκαλία Χορωδίας Χριστίνα Βαρσάμη – Κούκνη)
Συμφωνική Ορχήστρα Ελληνικού Ωδείου
Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων Γιώργος Αραβίδης

Αίθουσα Τριάντη Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, 20 και 21 Νοεμβρίου 2009 ώρα 20.30 μμ.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024